نکات حرفهای جوشکاری توپودری یا FCAW را اصولی یاد بگیرید!
تا به حال در مورد جوشکاری توپودری شنیدهاید؟! آیا میدانید به چه طریق انجام شده و در کجاها کاربرد دارد؟! در این روش پودر برای محافظت از جوش تازه استفاده میشود. در این مقاله به بررسی کامل جوشکاری قوسی تو پودری و کابردهای آن میپردازیم و نکات حرفهای را توضیح میدهیم. پس این مقاله جامع آکادمی عمران را از دست ندهید!
جوشکاری توپودری چیست؟
جوشکاری بر اساس ذوب فلز، 35 نوع مختلف دارد. یکی از روشهای متداول در جوشکاری، جوشکاری توپودری است. جوشکاری قوسی توپودری یا همان جوشکاری fcaw شبیه جوشکاری تحت حفاظت گاز است اما به جای الکترود روکشدار از الکترود ممتد فلزی لولهای شکل که مواد حفاظتی را در داخل خود جای میدهد، استفاده میشود.
مواد حفاظتی همان نقش روکش در روش جوش قوس الکتریکی با الکترود روکشدار یا پودر در روش جوش زیر پودری را ایفا میکنند.
چون برای مفتولهای قرقره پیچ حفظ روکش بر روی سیم امکان ندارد از این سپر گازی که به وسیله پودر مغزی تأمین میشود استفاده و حفاظت بیشتر اغلب توسط گاز CO2 انجام میشود.
در جوشکاری قوسی با الکترودهای توپودری حرارت جوشکاری توسط ایجاد قوس الکتریکی بین الکترود پر کننده پیوسته و قطعه کار تأمین میشود.
بررسی کامل الکترود جوشکاری قوسی با مفتول توپودری (fcaw)
پس از پاسخ به سوال جوشکاری fcaw چیست به بررسی دقیقتر الکترود مورد استفاده میپردازیم چرا که خصوصیات منحصر به فرد این فرآیند، به کار بردن الکترودهای توپودری است.
جوشکاری قوسی با الکترود توپودری دو حالت مختلف دارد. در این فرآیند با حفاظت گازی، از یک گاز خارجی برای حفاظت قوس در برابر نیتروژن و اکسیژن موجود در اتمسفر استفاده میشود.
قسمتهای تشکیل دهنده مرکز الکترودهای مورد استفاده در این روش، حاوی مواد تشکیل دهنده سرباره، اکسیژن زداها، پایدارکنندههای قوس و عناصر آلیاژی است.
در فرآیند جوشکاری قوسی با الکترودهای توپودری خود محافظ، اجزای هسته الکترود، فلز جوش را بدون حفاظت خارجی از اتمسفر محافظت میکند.
در برخی الکترودهای خود محافظ، گاز حفاظتی با تجزیه اجرای پودر درون الکترود ایجاد میشود.
بیش از ۳۰ ساعت آموزش حرفهای ولی رایگان دفترفنی و ساختمان سازی
در برخی موارد دیگر حفاظت به وسیله سرباره انجام میشود و قطرههای فلز مذاب از قوس عبور کرده و حوضچه جوش توسط پوشش سرباره در برابر اتمسفر محافظت میشود.
در اغلب الکترودهای خود محافظ، مقداری مواد اکسیژن زدا و نیتروژن زدا موجود است.
وجود این مواد در الکترودها خود محافظ به ایجاد فلز جوش بدون عیب کمک میکند. همچنین الکترودهای خود محافظ میتوانند شامل پایدار کننده قوس و عناصر آلیاژی باشند.
برای مطالعه بیشتر در مورد انواع عیوب جوش به مقاله ” عیوب جوش “ حتما سر بزنید.
مزیتها و ویژگیها
جوشکاری توپودری به دلیل داشتن بازدهی بالا در جوشکاری پیوسته و وجود پودر، نسبت به دیگر فرآیندهای جوشکاری قوسی مزیتهایی دارند. این مزیتها عبارتند از:
- نیاز به مهارت کمتر جوشکاری نسبت به فرآیند جوش تحت حفاظت گاز با الکترود مصرفی
- سادهتر بودن نسبت به جوشکاری قوسی زیر پودری
- حساسیت کمتر به آلودگی و زنگ زدن، نسبت به فرآیند جوشکاری قوسی با حفاظت گاز (حفاظت گاز با الکترود مصرفی)
- ایجاد نفوذ عمیقتر نسبت به فرآیند جوشکاری قوسی با الکترود دستی
- سرعت رسوب بالا برای جوشکاری در همه وضعیتها
برای اینکه در مورد وضعیتهای جوشکاری بیشتر بدانید به مقاله ” حالات جوشکاری لوله “ حتما سر بزنید.
کاربرد جوشکاری توپودری
به دلیل مقرون به صرفه بودن این نوع جوشکاری، جزء روشهای متداول در ساخت و ساز است. همچنین در ساخت سازههای نفت، گاز و نظامی به طور گسترده کاربرد دارد.
به شما توصیه میکنیم برای آشنایی کامل با ریز به ریز نکات اجرای ساختمان حتما به دوره اجرای ساختمان سر بزنید.
مسیر پیشنهادی مطالعه مقالات آکادمی عمران
عالی. ممنون.
سلام وقت بخیر
ممنون از نظر مثبت شما