طرز کار قپون انداختن مو به مو زیر ذره بین همراه با فیلم
تا به حال برایتان پیش آمده که از خود بپرسید نمای ساختمان را باید به چه شکل اجرا کرد تا در تمامی طبقات به طور تراز و در یک سطح باشد؟ اصلا قپون انداختن در ساختمان چیست ؟ در این مقاله همراه ما در آکادمی عمران باشید تا با ریزه کاریهای طرز کار قپان انداختن همراه با فیلم کارگاهی به خوبی آشنا شوید.
قپون انداختن یعنی چه؟
در ابتدای این مقاله پیشنهاد میکنیم فیلم زیر را که تنها قسمت کوتاهی از آموزش اجرای ساختمان آکادمی عمران هست مشاهده کنید تا با ریزه کاریهای قپون انداختن در یک کارگاه ساختمانی به خوبی آشنا شوید.
قپون در ساختمان چیست؟
اگر به خاطر داشته باشید در مقاله سفید کاری ساختمان اشاره کردیم که بعد از مرحله دیوار چینی برای اجرای مرحله گچ و خاک باید در ابتدا دیوار را کروم بندی کرده تا تمامی نقاط گچ و خاک شده در یک سطح باشند.
این موضوع در اجرای نمای دیوارهای یک ساختمان بسیار مهمتر است چرا که با یک اشتباه کوچک و نامتوازن بودن سطح نما در طبقات مختلف، تمامی زیبایی و هزینه صورت گرفته برای آن ساختمان از بین میرود.
معمولا برای این که تمام نقاط سطح نمای ساختمان در یک راستا بوده و شاقول باشد، میتوان از روشهای مختلفی مثل چک کردن با لیزر، دوربین نقشه برداری یا قپان انداختن استفاده کرد.
برای ساختمانهای با ارتفاع معمولی بهترین و کم هزینهترین روش، قپون انداختن است که در ادامه بیشتر با روش اجرای آن آشنا میشویم.
بیش از 30 ساعت آموزش حرفهای ولی رایگان دفترفنی و ساختمانسازی
طرز کار قپان انداختن
همانطور که گفتیم یکی از روشهای تراز کردن سطح نمای ساختمان در تمامی نقاط (چه نمای سنگی باشد چه نمای آجری)، استفاده از قپون است. به طور معمول قپانها از ریسمان یا سیم رابیتس کاری درست میشوند.
پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بیشتر با ریزه کاریهای اجرای انواع نمای ساختمان روی لینک آبی رنگ کلیک کرده و و مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید.
برای قپون انداختن کافی است که از بالاترین نقطه پشت بام میلگردی به سمت نما نصب کرده (بیرون ساختمان) و با توجه به میزان اندازه مورد نیاز گفته شده در نقشه، قپون را به میلگرد بیاویزیم.
خوب است به این نکته توجه داشته باشید که بهتر است به جای ریسمان از سیم رابیتس کاری که استحکام و مقاومت بیشتری دارد برای قپون انداختن استفاده کنید.
در انتها باید به پایینترین نقطه ریسمان یا سیم قپون، جسمی سنگین مثل آجر یا شیشه نوشابه پر از ماسه آویزان کنید تا عوامل خارجی مثل باد یا عبور و مرور افراد، قپون را به راحتی جا به جا نکرده و در تراز تعیین شده تغییری رخ ندهد.
در مواقعی که شدت باد زیاد است جسم انتهایی را داخل بشکه پر از آب قرار داده تا جا به جایی ریسمان یا سیم رابیتس کاری به حداقل رسیده و در عین حال شاقول نیز باشد.
دقت داشته باشید که هرچه ریزه کاریهای طرح یک نما چه سنگی چه آجری بیشتر باشد، شما به تعداد قپان بیشتری برای تراز کردن سطح نما در تمامی نقاط آن نیاز دارید.
در انتهای این مقاله پیشنهاد میکنیم اگر مایل هستید با ریزه کاریهای این مبحث و نکات اجرایی آن بیشتر آشنا شوید حتما به آموزش دیوار چینی و نازک کاری آکادمی عمران سر بزنید.
مسیر پیشنهادی مطالعه مقالات آکادمی عمران
سلام.ممنون از مقاله خوبتون
خیلی سایت حرفه ای دارید
سلام
ممنون از لطف شما
خوشحالیم که مقالات و سایت آکادمی عمران برای شما مفید بوده و نظر شما را جلب کرده است.