بازسازی کف خانه (ساختمان)؛ از مراحل تا معرفی بهترین کفپوشها
بسیاری از افرادی که در تدارک نوسازی خانه خود هستند میدانند که امروزه بازسازی کف خانه و انتخاب نوع کفپوش مناسب یکی از اصلیترین کارهایی است که باید انجام دهند. بازسازی کف یک جنبه اغلب دست کم گرفته شده در بازسازی خانه است و میتواند ظاهر فضای زندگی شما را به طور چشمگیری تغییر دهد. انتخابهای متنوع در طرح و رنگ برای بازسازی کف، به شما این امکان را میدهد تا فضایی مدرن و زیبا خلق کنید و ارزش ملک خود را به طور چشمگیری افزایش دهید.
در صورتی که شما هم در پی بازسازی و تعویض کفپوش منزل خود هستید، با این مطلب از آکادمی عمران همراه باشید تا راحتتر بتوانید برای بازسازی کف خانه خود تصمیم بگیرید.
چرا بازسازی کف ساختمان اهمیت دارد؟
کفسازی اولین چیزی است که هنگام ورود به یک فضا به چشم میآید و به طور مستقیم بر زیبایی و حس کلی آن تأثیر میگذارد. از سوی دیگر کفسازی مناسب ساختمان از تجهیزات زیرین محافظت کرده و عمر مفید آنها را افزایش میدهد. به همین دلیل، انتخاب نوع کفپوش و اجرای صحیح آن نقش بسیار مهمی در زیبایی، عملکرد و دوام ساختمان دارد.
توجه داشته باشید که این مرحله بعد از تعمیر، تعویض و نصب تاسیسات اصلی کف ساختمان انجام میگیرد. بهعبارتی پس از برقکشی و نصب لولههای آب و گاز باید نسبت به ترازبندی کف خانه اقدام کنید.
یکی از دلایل مهم بازسازی کف خانه، رفع ایرادات لولههای آب و فاضلاب، لولهکشی شوفاژ و کابلهای برق است. چون این تجهیزات از طریق کفسازی پوشانده میشوند و در طی سالیان دراز ممکن است دچار پوسیدگی و فرسودگی شوند. بنابراین حتما نیاز است که کفپوش قدیمی تخریب شده و فرایند تعمیر تاسیسات کف ساختمان انجام شود.
هزینه بازسازی خانه متری چند؟
مراحل بازسازی کف ساختمان
بازسازی این بخش از خانه مانند سایر بخشها مستلزم طی کردن مراحل مشخصی است. این فرایند شامل تخریب کفپوش قدیمی، تعمیر یا تعویض تجهیزات لولهکشی، عایقبندی یا ایزولاسیون، شیببندی، نصب کفپوش و پرداخت نهایی میشود. توجه داشته باشید بهتر است اجرای این مراحل توسط متخصصان و پیمانکاران این حوزه صورت گیرد، بهخصوص اگر نیاز به تعمیر و تعویض سیستمهای گرمایشی و لولهکشی کف ساختمان باشد.
مرحله اول: بررسی زیرسازی و تخریب کف ساختمان
قبل از نصب هر نوع کفپوشی، زیرسازی درست و اصولی از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرسازی مناسب نه تنها باعث افزایش طول عمر کفپوش میشود، بلکه به نصب بهتر و نمای بهتر آن نیز کمک میکند. مراحل کلی زیرسازی کف خانه به شرح زیر است:
- تعمیر سطوح آسیبدیده: در صورتی که روی سرامیک یا موزاییک قصد نصب کفپوش جدید دارید، ابتدا باید شکستگیها و لق شدگیها را ترمیم کنید تا کف خانه فاقد هرگونه ناهمواری باشد.
- تخریب و زیرسازی مجدد: اگر قصد تعمیرات اساسی یا تعویض تجهیزات لولهکشی کف ساختمان را دارید، باید کف را کاملا تخریب کنید و سپس زیرسازی انجام دهید.
- رفع ناهمواریها: با استفاده از کاردک، سطح را کاملاً صاف و یکدست کنید.
- تمیزکاری کامل: کف ساختمان را به طور کامل از هرگونه آلودگی، گرد و غبار و مواد اضافی مانند گچ پاک کنید.
مرحله دوم: اجرای زیرسازی کف ساختمان
اگر کفپوش قدیمی را بهطور کامل برداشتهاید باید از سیمان، چسب بتن یا پودر سنگ برای زیرسازی استفاده کنید. پس از خشک شدن کامل این مواد میتوانید از مصالحی که برای نصب کفپوش جدید ضروری است استفاده کرده و آن را روی سطح زیرسازی بریزید.
مرحله سوم: شیب بندی و عایق کاری کف ساختمان و ایزولاسیون
برای بازسازی کف آشپزخانه و سرویسهای بهداشتی پیش از اجرای کفپوش نهایی، شیببندی کف انجام شود. در واقع شیب بندی درست و اصولی کف خانه، شستشوی آن را تسهیل میکند. این مرحله برای بازسازی کف حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه اهمیت بسیار زیادی دارد و آب را به سمت دریچه فاضلاب هدایت کرده و مانع ماندگاری آب در سطح میشود.
فرآیند ایزولاسیون و عایقبندی کف جهت اجرای عایق برای سرویسهای بهداشتی، آشپزخانه و بام انجام میشود. منظور از ایزولاسیون، پوشاندن سطح توسط یک یا چند لایه از مواد عایق است تا از نفوذ آب و رطوبت به درون آن جلوگیری کند.
مرحله چهارم: روسازی کف خانه
نوبت به آخرین مرحله بازسازی کف ساختمان رسیده است. پس از انجام زیرسازی و شیببندی، حالا میتوانید کفپوشی که انتخاب کردهاید را نصب کنید. توجه داشته باشید که هر نوع از کفپوشها به شیوه خاصی نصب میشوند و بهتر است توسط پیمانکار و شرکتهای فروش و نصب کفپوش نصب شوند.
انواع کفپوش برای بازسازی کف
انتخاب نوع کفپوش یکی از چالشهای اساسی است، چون هم تنوع آنها زیاد است و هم کاربری هر کدام فرق میکند. علاوهبر این بخش زیادی از هزینه و بودجه بازسازی را به خود اختصاص میدهند که همین موضوع باعث میشود حساسیت انتخاب افزایش یابد. در ادامه چند نمونه از مهمترین کفپوشها را معرفی کرده و ویژگیهای هرکدام را توضیح دادهایم.
بازسازی کف ساختمان با کفپوش پارکت
پارکتها ظاهری شیک و زیبا دارند اما پرهزینه هستند و نمیتوان برای بازسازی مقرون به صرفه از آنها استفاده کرد. علاوه بر این، رطوبتپذیر هستند و برای محیطهای پر رفتوآمد مناسب نیستند؛ چون بهراحتی خط و خش برمیدارند. اما از نکات مثبت کفپوش پارکت این است که بهراحتی تمیز میشود. همچنین به عنوان عایق حرارتی و صوتی عمل کرده و برای صرفهجویی در مصرف انرژی خانه مناسب است.
در ادامه برخی از مزایا و معایب این نوع کفپوش پارکت را برای شما برشمردیم:
مزایای کفپوش پارکت:
- ظاهر شیک و زیبا
- راحتی در تمیز کردن
- عایق صوتی و حرارتی
- بافت نرمتر از سرامیک
معایب کفپوش پارکت:
- رطوبتپذیری
- قیمت بالاتر
- حساس در برابر خراشیدگی
- نصب همراه با کارهای جانبی (نصب پارکت همراه با کارهای جانبی آن مانند ساب و لاک زدن وگاها نصب قرنیز است)
پیشنهاد میشود که برای بازسازی آشپزخانه به سراغ کفپوش پارکت نروید و از سایر انواع کفپوشهایی که مناسب آشپزخانه هستند مانند سنگ و سرامیک استفاده کنید.
بازسازی کف ساختمان با کفپوش سرامیک
سرامیک یکی از عمومیترین کفپوشها محسوب میشود که طرحهای متنوعی دارد و برای طراحی داخلی خانه مناسب است. چون به راحتی میتوانید آن را با کاغذ دیواری یا رنگ دیوارها تطابق دهید و دست شما برای انتخاب باز است.
مزایای سرامیک:
- دارای طرحهای متنوع و عامهپسند
- کیفیت بالا
- قابل شستشو
- قیمت مناسب
- مقاومت در برابر رطوبت
معایب سرامیک:
- سرد شدن آن در زمستان
- ضربه پذیر بودن
- جرمپذیری درزهای سرامیک
بازسازی کف ساختمان با کفپوش لمینت
ظاهر کفپوش لمینت بسیار شبیه به پارکت است. از الیاف فشرده شده و چندین ماده شیمیایی مختلف ساخته میشود و نصب آن نیازی به ملات یا چسب ندارد. به این صورت که اجزای آن مانند پازل مکمل همدیگر هستند و به هم قفل میشوند.
مزایای کفپوش لمینت:
- نصب راحت
- عایق صدا
- عمر طولانی
- قیمت مناسب
معایب کفپوش لمینت:
- آسیبپذیری در برابر گرما
- ایجاد صدا در هنگام راه رفتن
- مقاومت پایین در برابر شستشو
بازسازی کف ساختمان با کفپوش پی وی سی
کفپوش pvc گزینه مناسبی برای پوشش کف آشپزخانه بهشمار میآید چون قابل شستو است و مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد. البته غیر قابل تعمیر است و درصورت آسیب دیدگی، حتما باید با کفپوش جدید جایگزین شود.
مزایای کفپوش پی وی سی:
- مقاومت در برابر آب و رطوبت
- ارزان قیمت
- مقاومت در برابر خط و خش و فشار
- تنوع بسیار زیباد
معایب کفپوش پی وی سی:
- استفاده از مواد غیر طبیعی (نفت و مواد شیمیایی)
- آسیب پذیری در برابر نور آفتاب و گرما
- ظاهری معمولی
توجه داشته باشید که نصب این نوع کفپوش چندان آسان نیست و باید برای آن زیرسازی صورت گیرد. زیرسازی کفپوش pvc از ترکیب پودرسنگ و سیمان و چسب بتن است.
کفپوش سنگی برای بازسازی کف ساختمان
اگر قیمت برای شما مطرح نیست و به ظاهر و شکیل بودن اهمیت میدهید، از سنگ برای بازسازی کف خانه استفاده کنید. انواع سنگهای مصنوعی و طبیعی برای کف ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد.
مزایای سنگ کف ساختمان:
- مقاومت بالا در برابر خط و خش و ساییدگی
- قابلیت رفع ایرادات به وسیله پولیش
- ظاهری شیک و زیبا
- تنوع بالا در طرح و رنگ
معایب سنگ کف ساختمان:
- قیمت بالا
- نصب دشوار (فرایند نصب باید توسط افراد متخصص انجام گیرد)
- مقاومت پایین در برابر شویندههای اسیدی
- وزن زیاد (باعث سنگین شدن بنا میشود)
سنگهای مصنوعی ترکیبی از مواد پلاستیکی دارند و ظاهر آنها شبیه به سنگهای طبیعی است. سنگهای مصنوعی مقاومت و دوام بالایی نسبت به حرارت و گرما دارند.
هزینه بازسازی کف خانه
عوامل مختلفی در هزینه بازسازی کف خانه تاثیرگذارند که به موارد زیر خلاصه میشود:
- نوع و کیفیت کفپوش
- متراژ فضا
- دستمزد نیروی کار
- وضعیت زیرساخت موجود
- طراحی مورد نظر
بازسازی کف خانه با کمترین هزینه
یکی از عوامل اصلی در تعیین هزینه بازسازی خانه، انتخاب نوع کفپوش است. در بازار طیف گستردهای از کفپوشها با قیمتها و ویژگیهای مختلف وجود دارد. از کفپوشهای اقتصادی مانند لمینتهای ایرانی و سنگهای مصنوعی تا گزینههای لوکستر مثل پارکتهای چوبی طبیعی و سنگهای مرمر؛ انتخابهای متنوعی پیش روی شماست. علاوه بر نوع کفپوش، عوامل دیگری نیز در هزینهها مؤثرند:
- برند و کیفیت: برندهای مختلف محصولاتی با قیمت و کیفیتهای متفاوتی ارائه میدهند.
- ابعاد و طرح: ابعاد و طرح کفپوش، بر میزان مصرف و در نتیجه هزینهها تأثیرگذار است.
- روش نصب: برخی کفپوشها به نصب تخصصی نیاز دارند که هزینههای کارگری را افزایش میدهد.
- ماده اولیه: کفپوشهای طبیعی مانند چوب و سنگ، معمولاً گرانتر از کفپوشهای مصنوعی هستند.
برای کاهش هزینههای بازسازی کف خانه میتوانید:
- کفپوشهای اقتصادی را انتخاب کنید: لمینتهای ایرانی، سنگهای مصنوعی و کفپوشهای پیویسی گزینههای مناسبی برای کاهش هزینهها هستند.
- از کفپوشهای با طرح چوب یا سنگ استفاده کنید: این کفپوشها ظاهری مشابه مواد طبیعی دارند، اما قیمت کمتری دارند.
- کفپوشها را خودتان نصب کنید: اگر به اندازه کافی مهارت دارید، میتوانید با نصب کفپوش در هزینهها صرفهجویی کنید.
نکته مهم: قبل از انتخاب کفپوش باید به عوامل دیگری مانند کاربری فضا، میزان رفتوآمد، شرایط آب و هوایی و سلیقه شخصی خود نیز توجه کنید.
نکاتی برای بازسازی کف ساختمان
همچنان نکاتی وجود دارد که میتواند به بهبود فرایند اجرایی بازسازی کف ساختمان کمک کند:
- بهتر است برای زیرسازی کفپوش پارکت از فومهای مخصوص استفاده کنید. با این کار کفپوش شما در برابر رطوبت مقاومتر میشود و عایق بهتری برای حرارت و صدا است.
- توجه داشته باشید پس از بازسازی کف، نباید بهمدت 24 ساعت روی کفپوشها وسایل سنگین قرار دهید.
- توصیه میشود از پیمانکاران متخصص برای بازسازی کف ساختمان خود کمک بگیرید. انتخاب کفپوش مناسب و انجام کلیه مراحل بازسازی، جزئیات و فنونی دارد که قطعا متخصصان این امر به آنها واقف هستند.
جمع بندی
این مقاله راهنمای کاملی برای بازسازی کف خانه شماست که در آن به توضیح مراحل بازسازی کف، جزئیات اجرایی و معرفی برخی از مهمترین و پرکاربردترین کفپوشها پرداختیم. امیدواریم که توانسته باشیم افرادی را که قصد بازسازی خانههای قدیمی خود را داشتند، به درستی راهنمایی کنیم تا بتوانند بهترین تصمیم را بگیرند. اگر شما هم به دنبال بازسازی خانه خود هستید، با گروه ساختمانی نویا در ارتباط باشید. مطمئن باشید با راهنمایی و کمک بهترین شرکتهای بازسازی میتوانید در وقت و هزینه خود صرفهجویی کنید و از نتیجه کار لذت ببرید!
در انتهای این مقاله امیدواریم اطلاعات خوبی درباره بازسازی کف خانه کسب کرده باشید. در صورتی که در این مورد سوالی دارید میتوانید آن را در بخش دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.
هزینه بازسازی خانه متری چند؟
سوالات متداول
انتخاب بهترین کفپوش کاملا به نوع کاربری فضا و محدودیت بودجه مالک ساختمان بستگی دارد. همچنین باید به ویژگیهای آبوهوایی محیط نیز توجه کنید.
سلام
ببخشید هزینه هر مترمربع بازسازی کف چقدر میشه؟
سلام
وقت بخیر
برآورد هزینه بازسازی کف بر اساس نوع بازسازی کلی (تخریب کف همراه شیب بندی) و جزئی (تعویض کفپوش) و همچنین متریال استفاده شده در کف محاسبه می شود. جهت تعیین هزینه لطفا تماس بگیرید.