ایده هایی برای بازسازی خانه ویلایی
هیاهوی زندگی آپارتمان نشینی را ندارد. مرزهای حریم خصوصی آن وسیعتر است و حیاط یا فضای سبز اختصاصی در اختیار ساکنین قرار میدهد. میتواند در دل شهرهای شلوغ باشد یا در گوشهای آرام و دنج از طبیعت قرار گیرد. شاید هم یک اقامتگاه موقت و دورهای برای استراحت و تفریح است یا مکانی برای خلق یک زندگی آرام و بیدردسر.
توصیفات بالا حتما تصویری از یک خانه حیاطدار یا ویلایی در ذهن شما ایجاد کرده است. خانههایی که در گذشته بیشمار بودند و امروز در محلات شهرهای بزرگ به تعداد انگشتان یک دست درآمدهاند. برخی هنوز در گذشته سیر میکنند و برخی دیگر، شمایل زندگی مدرن را پذیرفتهاند. در این مطلب از آکادمی عمران میخواهیم به بازسازی خانه ویلایی بپردازیم. خانههایی که باید مطابق با نیازهای امروز پذیرای ساکنین خود باشند و فرسودگی گذر زمان را در خود حذف کنند.
دلایل بازسازی خانه حیاط دار و ویلایی
در ابتدای کار باید مشخص کنیم که اساسا چرا بازسازی خانه ویلایی اهمیت دارد. چون بسیار مهم است که قبل از شروع بازسازی هدف خود را مشخص کنید. انتظار شما از یک خانه ویلایی چیست؟ با چه هدفی میخواهید از آن استفاده کنید؟ چقدر بودجه در اختیار دارید و در کنار همه این موارد محدودیت زمانی لازم برای اجرای پروژه را هم تا حدودی ارزیابی کنید.
بهطور معمول افراد، خانه ویلایی خود را با اهداف زیر بازسازی میکنند:
- فرسودگی کلیه بخشهای خانه و نیاز به تعمیر و نوسازی
- طراحی مجدد فضای داخلی خانه
- جابهجایی اتاقها و وسیعتر کردن فضاهای مختلف مانند آشپزخانه و پذیرایی
- بازسازی نمای ویلا
- افزودن بخشهای جدیدی به خانه
بازسازی خانه خود را به ما بسپارید!
مراحل بازسازی خانه ویلایی
از کجا باید شروع کنیم؟ پاسخ به این پرسش مهم میتواند نقشه راهی برای شروع فرایند بازسازی خانه ویلایی قدیمی باشد. در این قسمت فرایند پروژه بازسازی خانه را به چند مرحله تقسیم کردهایم و توضیحات مختصری برای هرکدام ارائه دادهایم:
تعیین هدف از بازسازی خانه ویلایی
در قسمت دلایل بازسازی خانه حیاط دار و ویلایی به این موضوع پرداختیم. در واقع اهداف مختلفی برای بازسازی میتوان متصور بود. بنابراین اهداف و دلایلی که ضرورت این کار را توجیه میکنند، ممکن است بسیار گستردهتر از دلایل ذکر شده باشند. پیشنهاد ما به شما این است که پروژه خود را هدفمند پیش ببرید. چون اهداف حکم قطبنما را در هرگونه پروژه بازسازی دارند و باعث میشوند منابع مالی را هوشمندانه و در جهت درست خرج کنید.
اطلاع از قوانین بازسازی منزل ویلایی
پیش از شروع کار ابتدا درباره محدودیتها و قوانین شهرداری و مجوزهای لازم اطلاعات کسب کنید. بسته به میزان تغییرات و نوع بازسازی باید مجوز تعمیرات از شهرداری بگیرید. معمولا در موارد زیر حتما به مجوز نیاز دارید؛ اما قطعا شرکتهای فعال در حوزه بازسازی بهتر میتوانند شما را راهنمایی کنند.
- تخریب دیوارها و تیغههای داخلی که حذف آنها پایداری بنا را کاهش میدهد.
- جابهجایی و تغییر محل دیوارهای حیاط و پارکینگ
- ساخت دیوارها و جابجایی بخشهایی از بنا که طبق ضوابط شهرسازی ممنوع است.
- جابهجایی محل راهپلهها که به تغییر ساختار بنا منجر میشود.
برآورد هزینه بازسازی خانه های ویلایی
بعد از مشخص کردن میزان تغییرات و نوع بازسازی، نوبت به برآورد بودجه میرسد. بهتر است برای تخصیص بودجه ابتدا از بازسازی قسمتهای ضروری خانه شروع کنید بعد به سراغ بخشهایی بروید که بیشتر جنبه زیباسازی دارند. همچنین برای تخمین دقیقتر، فهرستی از مصالح مورد نیاز را تهیه کرده و از مراجع فروش مصالح بازسازی خانه، قیمت آنها را استعلام بگیرید.
طراحی و مدلسازی بازسازی خانه های ویلایی قدیمی
این بخش توسط متخصصان امر انجام میشود. آنها میتوانند مطابق با سلیقه شما به طراحی و مدلسازی خانه بپردازند بهطوریکه متناسب با منابع مالی و بودجه شما باشد. در این مرحله است که نقشه بازسازی مشخص شده و تیم معمار باید طبق آن به محاسبات و ارزیابیهای اولیه برای شروع فرایند اجرا بپردازند.
زمانبندی اجرای پروژه بازسازی
پس از گذر از مرحله طراحی، مدلسازی و تهیه نقشه بازسازی، باید با پیمانکاران درباره زمان آغاز و پایان پروژه به توافق برسید. در این بخش حتما متخصصان معماری پروژه یک زمان اضافهای نیز در نظر میگیرند تا اگر فرایند کار دچار وقفه شد آن را پوشش دهند. مثلا بسیار پیش آمده است که در زمان نصب سرامیکهای جدید سرویس بهداشتی، متوجه نشتی لولههای آب میشوند و مجبورند زمان بیشتری برای تکمیل این بخش از خانه اختصاص دهند.
اجرای بازسازی خانه ی ویلایی
این مرحله با تخریب دیوارهای اصلی مشکلدار آغاز میشود. دیوارهایی که بخش اصلی فرایند بازسازی را شامل میشوند و در طراحی خانه ضروری هستند. در انتها نیز میتوانید همین دیوارها را با مصالح و متریالهایی مانند پنل دکوراتیو، انواع تایل، کاغذ دیواری و غیره زیباسازی کنید.
پس از دیوارها نوبت به سقف میرسد. سقفها را ترمیم کرده و آنها را با رنگ یا پوسترهای سهبعدی تبدیل به سقفهایی جذاب و خیرهکننده کنید. در انتها نیز نوبت به بازسازی کف بنا میرسد. معمولا بسیاری از ویلاها زیرسازیهای استانداردی ندارند و رطوبت دیده هستند. حتما ایرادات و آسیبهای آن را برطرف کرده و بعد با کفپوشهای دلخواه، بازسازی آن را به اتمام برسانید.
تفاوت بازسازی خانه های ویلایی با آپارتمانی چیست؟
عمده تفاوت بازسازی خانه های حیاط دار و ویلایی با بازسازی خانههای آپارتمانی در نوع ساختار آنها است. خانههای ویلایی متراژ وسیعتری دارند و بخش زیادی از مساحت خانه را حیاط و فضای باز اشغال میکند. همچنین معمولا دربها و پنجرههای بیشتری دارند و معمولا نیاز است دیوارها و اتاقها جابهجا شوند. اما خانههای آپارتمانی مساحت کمتری دارند و بهندرت پیش میآید کل نقشه خانه تغییر کند. برخی دیگر از این تفاوتها را در ادامه فهرست کردهایم:
- زیباسازی و دکوراسیون در طراحی داخلی خانههای ویلایی و حیاطدار بسیار مهم است. چون متراژ بیشتری دارند و باید فکری برای تزیین فضای باز خانه کرد. این در حالی است که بسیاری از واحدهای آپارتمانی متراژ کمتر و فضای بستهتری دارند و پیشنهاد میشود که طراحی داخلی سادهتری داشته باشند.
- معمولا منازل ویلایی، ساکنان دائمی ندارند. بههمین دلیل روند بازسازی سریعتر پیش میرود.
- حیاط و فضای سبز یکی از بخشهای اصلی منازل ویلایی محسوب میشوند و باید در فهرست بازسازی در اولویت قرار گیرد. اما در آپارتمان بیشتر با فضاهای بسته یا نیمه بسته مانند تراس و بالکن سروکار داریم که چندان قابلیت طراحی و بازسازی ندارند.
- بهدلیل مساحت زیاد خانههای حیاطدار و ویلایی، هزینه بازسازی آنها بیشتر است. بنابراین شاید بتوان با نصف بودجه آن یک آپارتمان کوچک را بهطور کامل بازسازی کرد.
هزینه بازسازی خانه ویلایی
هزینه بازسازی خانه ویلایی به چند عامل زیر بستگی دارد:
- عمر ساختمان
- شدت تخریب
- میزان و کیفیت مصالح مصرفی
- دستمزد استادکارها و کارگران
به طور کلی بازسازی خانه ویلایی بسیار هزینهبرتر از یک واحد آپارتمان است و بین 10 تا 30 درصد ارزش فعلی آن را شامل میشود. یعنی اگر قیمت فعلی خانه شما 5 میلیارد تومان باشد، هزینه بازسازی آن میتواند بین 500 میلیون تا 1.5 میلیارد تومان برآورد شود.
چند ایده برای بازسازی خانه ویلایی
در این بخش میخواهیم چند ایده مفید برای بازسازی خانه ویلایی به شما ارائه دهیم. ایدههایی که میتوانند زیبایی خانه را چند برابر کنند و تاثیراتی شگرف داشته باشند.
بازسازی نمای بیرونی و حیاط خانه ویلایی را در اولویت قرار دهید
معمولا ساکنین آپارتمانها چندان در قید بازسازی نمای بیرونی و حیاط آنها نیستند. چون جزء مشاعات ساختمان محسوب میشود و بازسازی مشاعات ساختمان باید با توافق همه واحدهای مسکونی انجام گیرد. اما این موضوع در خانههای ویلایی صادق نیست. حیاط خانههای ویلایی جزء قسمتهای اصلی ساختمان است و بازسازی حیاط خانه ویلایی تاثیر زیادی در کل فضا ایجاد میکند.
میتوانید با بیشتر کردن فضای باغچه، آرامش مضاعفی در خانه ایجاد کنید. همچنین تغییر کفپوش حیاط گزینه بسیار خوبی است؛ از چمن مصنوعی، پرسلاین، سنگ یا سایر مصالح استفاده کرده و حیاط شکیل و زیبایی بسازید. پیشنهاد میکنیم حتما از گیاهان برای دیوارپوش حیاط استفاده کنید و جذابیت منحصربهفردی به این فضای سبز ببخشید.
از تزیین نمای بیرونی خانه غافل نشوید. بازسازی نمای بیرونی ساختمان تاثیر شگرفی در ظاهر بنا ایجاد میکند. با هر مصالحی که مطابق با سلیقه شما است، این بخش از بنا را زیباسازی کنید. البته در نظر بگیرید مصالحی که برای نمای ویلا استفاده میکنید باید مطابق با شرایط آبوهوایی منطقه باشد.
در ضمن، استخر به ویلای شما ابهت و جلوه میبخشد. همچنین کارایی فضای باز خانه را افزایش میدهد و آن را به محلی برای شبنشینی و دورهمیهای دوستانه و خانوادگی تبدیل میکند. بهخصوص اگر در کنار آن از آلاچیقهای چوبی استفاده کنید. چنانچه خانه ویلایی شما فاقد استخر و آلاچیق است حتما بودجهای برای آنها در نظر بگیرید و از نتیجه کار لذت ببرید.
ایجاد بهار خواب در پشت بام ویلا
منظور از بهارخواب، فضایی دنج، زیبا و آرامش بخش و محلی برای استراحت در خانه است. بهارخوابها جایگاه خاصی در معماری سنتی داشتند و در سالهای اخیر در خانههای ویلایی و حیاط دار جای خود را پیدا کردهاند. اگر بخشی از پشتبام خود را تبدیل به بهارخواب کنید، فضای باز خانه خود را بیشتر کردهاید. معمولا در بهارخوابها از تختخواب، مبل یا صندلی، گل و درختچه، قالیچه و سایبان استفاده میکنند که البته در استفاده از این وسایل باید وزن، نورپردازی، دسترسی و مقاومت در برابر باران و باد را در نظر بگیرید.
اضافه کردن بالکن
اگر منظره زیبایی در اطراف ویلای شما قرار دارد حتما برای اتاق خوابها بالکن ییلاقی طراحی کنید. با این کار میتوانید حداکثر استفاده را از مناظر طبیعی اطراف ببرید و اتاقهای خانه را به مکانی دلباز تبدیل کنید. همچنین بالکنها باعث میشوند که هیچ نقطه کوری در اطراف نداشته باشید.
تعویض درب ورودی ویلا و پنجرهها
امنیت ویلا باید در درجه اول اهمیت قرار داشته باشد. پس در تعویض درب ورودی هم به ظاهر و زیبایی آن توجه کنید و هم به امنیت و استحکام آن. علاوهبر این، پنجرههای ویلا تاثیر زیادی در نمای ساختمان دارند. در فرایند بازسازی حتما از پنجرههای شکیلتر و متناسب با طراحی خانه استفاده کرده و به میزان هدر رفت انرژی آنها توجه کنید. همچنین نصب پنجرههای سراسری نیز یک پیشنهاد وسوسه برانگیز است. با این کار فضای خانه را دلپذیرتر و روشنتر خواهید کرد و زیبایی حیاط را به فضای داخلی خانه منتقل میکنید.
جمع بندی
در این مطلب تمام سعی ما این بود که شرح کاملی از فرایند بازسازی خانه ویلایی ارائه دهیم. تفاوت آن را با بازسازی خانههای آپارتمانی روشن کردیم و به مراحل و برآورد هزینهها پرداختیم. در انتها نیز چند ایده را مطرح کردیم که میتوانند خانه ویلایی شما را منحصربهفرد و ویژه کنند. اما این نکته را در نظر داشته باشید که بازسازی خانه های قدیمی اصلا کار راحتی نیست و در فرایند اجرای آن نیاز است که از بهترین شرکتهای بازسازی خانه کمک بگیرید.
آکادمی عمران یکی از شرکتهای معتبر و باتجربهای است که منازل گوناگون آپارتمانی، ویلایی و کلنگی را بازسازی کرده و تجربیات و سابقه درخشانی در این عرصه دارد. اگر شما هم میخواهید خانه خود را به یک تیم متخصص و حرفهای بسپارید، میتوانید به ما اعتماد کنید.
در انتهای این مقاله امیدواریم اطلاعات خوبی درباره بازسازی خانه های ویلایی یا حیاط دار کسب کرده باشید. در صورتی که در این مورد سوالی دارید میتوانید آن را در بخش دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.
بازسازی خانه خود را به ما بسپارید!
سوالات متداول
درصورتیکه نوع بازسازی کلی باشد و همراه با جابهجایی دیوارهای باربر که پایداری بنا را کاهش میدهند یا جابهجایی دیوار حیاط و پارکینگ، حتما باید مجوز بازسازی دریافت کنید. همچنین تغییر دادن محل راهپله نیز نیازمند دریافت مجوز است. بهطور کلی اگر میخواهید با موارد قانونی و دریافت مجوزهای لازم اطلاعات آشنا شوید حتما از شرکتهای ساختمانی فعال در زمینه بازسازی مشاره بگیرید.
برای دریافت مجوز بازسازی باید این مدارک را ارائه دهید: فرم مجوز تعمیرات و تشکیل پرونده، کپی شناسنامه و کارت ملی، اصل و کپی سند مالکیت، فیش عوارض سالیانه، مجوز سازمان میراث فرهنگی برای خانههای واقع در بافت فرسوده، فرم مجوز تعمیرات توسط کارشناس و تأیید آن توسط مسئول واحد فنی و فرم تعهد کارفرما و گواهی استحکام بنا.
بازسازی گزینه مقرونبهصرفه تری برای خانههای ویلایی است. چون خانههای ویلایی معمولا تک طبقه هستند و بار اضافی از طبقات بالایی به ساختار بنا ایجاد نمیکند. بنابراین احتمال ضعیف شدن ساختمان در طی زمان کمتر است و نیاز به تخریب کامل ندارد.
دیدگاه خود را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *