نمای کرتین وال چیست ؟ نمای کرتین وال یکی از انواع نمای شیشه ای ساختمان است که در آن هیچ گونه بار اضافی ناشی از وزن نما بر سازه وارد نمیشود. این ویژگی باعث تمایز این سیستم نسبت به سایر نماها است. در این مقاله تمام انواع نمای کرتین وال را از جنبههای متفاوت بررسی کرده و صفر تا صد نحوه اجرای آن را بیان میکنیم. با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله می آموزید:
نمای کرتین وال چیست
انواع نمای کرتین وال از نظر روش ساخت
انواع نمای کرتین وال از نظر شکل ظاهری
نحوه اجرای نمای کرتین وال
نمای شیشه ای کرتین وال (Curtain Wall)
نمای شیشه ای کرتین وال یکی دیگر از سیستمهای اجرای نمای شیشه ای است که به علت داشتن قابلیتهای مطلوب در بسیاری از پروژهها در سراسر دنیا مورد استفاده قرار میگیرد. همانطور که گفتیم در این سیستم نمای سازه طوری اجرا میشود تا هیچ بار اضافی به ساختمان وارد نشود. در ادامه انواع و نحوه اجرای این نما را بررسی میکنیم.
پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بیشتر با نمای شیشهای که یکی از انواع نمای ساختمان است روی لینک آبی رنگ کلیک کرده و مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید.
اگر مایل به آشنایی با دیگر نوع نمای شیشه ای یعنی نمای اسپایدر و نحوه اجرای آن هستید روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
انواع نمای کرتین وال از نظر روش ساخت
سیستم کرتین وال از نظر روش ساخت به دو دسته زیر طبقهبندی میشود:
سیستم درجا یا استیک (Stick)
در سیستم درجا تمامی لاملهای افقی و عمودی در کارخانه تولید شده و به صورت لقمهبندی شده به محل پروژه منتقل میشوند. تمام مراحل برشکاری و مونتاژ قطعات در محل کارگاه انجام شده و به این ترتیب قطعات روی بدنه ساختمان نصب میشوند.
منظور از لامل پروفیلهای آلومینیومی است که در نمای کرتین وال، شیشه بر روی آن قرار گرفته و به نوعی شیشههای بیرونی را نگه میدارد. لاملها در دو جهت افقی و عمودی نصب میشوند و فضایی برای قرارگیری و نصب صفحات شیشه ای نما ایجاد میکنند.
روش سیستم درجا یا استیک با نام روش لامل نیز شناخته میشود.
مزایای زیر باعث افزایش استفاده از روش استیک شده است:
قیمت ارزان
انعطافپذیری بالا
سیستم یونیتایزد (Unitized)
در سیستم یونیتایزد برخلاف روش استیک یا لامل تمامی عملیاتها مانند مونتاژ اتصالات، واشرها، یراق آلات و شیشهها همگی در داخل کارخانه انجام شده و در انتها قطعات نما به صورت پانلهای آماده نصب به محل پروژه منتقل میشوند. به عبارتی در این روش برخلاف روش استیک همه کارها روی اجزای نمای شیشهای در کارخانه خواهد بود نه در محل پروژه.
پنلهای آماده نصب، به روش هنگینگ (آویزان) در محل مشخص شده نصب میشوند.
نکته مهم در این روش این است که تمامی پروفیلها به صورت نر و ماده ساخته میشوند. یعنی حتما یکی از دو پروفیلی که در کنار هم قرار میگیرند نری و دیگری مادگی دارد تا در زمان نصب در هم چفت شده و به شکل یک پروفیل یکپارچه باشند.
مزای زیر موجب شده تا استفاده از این روش نتیجه بهتری داشته باشد:
سرعت نصب بالا
امکان کنترل کیفیت تولید و اجرا در کارخانه
در صورتی که از روش ترکیبی استفاده کنیم میتوانیم از مزایای هر دو روش بهره ببریم.
اگر مایل به یادگیری تمام نکات اجرایی نمای شیشه ای و دیگر نماهای ساختمان هستید توصیه میکنیم آموزش دیوارچینی و نازک کاری را از دست ندهید. برای مطالعه سرفصلهای این آموزش روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
انواع نمای کرتین وال از نظر شکل ظاهری:
نمای کرتین وال را با توجه به فریم شیشه و ویژگیهای ظاهری آن میتوان به دو دسته تقسیم کرد:
نمای فریم لس (Full Frameless)
در این نوع نما قاب آلومینیومی، شیشه را از پشت مهار میکند. بنابراین در نمای فریم لس اگر از بیرون ساختمان به نمای شیشه ای نگاه کنیم تنها درزهای میان شیشهها قابل مشاهده است.
نمای فیس کپ (Face Cap)
در نمای فیس کپ شیشه مستقیما (بدون قاب آلومینیومی) روی لاملها قرار میگیرد. سپس یک قطعه زهوار با پیچ به لامل بسته شده و شیشه را در جای خود فیکس میکند. همچنین این کار موجب میشود تا فاصله بین شیشهها درزگیری شود.
در انتها روی زهوار یک درپوش به عرض 5 سانتیمتر نصب میشود. طرح و رنگ درپوش میتواند با توجه به طرح نمای شیشه ای متنوع باشد.
نحوه اجرای سیستم کرتین وال
در قدم اول اجرای نمای کرتین وال، برای مشخص شدن نقشههای اجرایی و نقاط مبنا، سطح نما را به کمک دوربین نقشهبرداری بررسی میکنیم.
در مرحله بعد براکتهای فلزی بر روی اسکلت نصب میشوند. سپس لاملهای عمودی به کمک نبشی آلومینیومی روی براکتها نصب و رگلاژ میگردد.
برای جلوگیری از تشکیل پیل الکتریکی و همینطور خوردگی، لازم است از لاستیکهای دی الکتریکال بین براکت آهنی و نبشی آلومینیومی استفاده کنیم.
سپس لاملهای افقی نیز برای بالا بردن صلبیت زیرسازی در محل آکسها نصب میشود تا شیشهها در جای خود قرار گیرند.
لاملهای افقی و عمودی به وسیله لقمههای آلومینیومی با پیچ روی اعضای قائم نصب میشود و سپس اعضای افقی داخل آن چفت میشوند.
شیشههایی که در سیستم کرتین وال استفاده میشود معمولا به صورت دو جداره شامل دو لایه شیشه و یک لایه جداکننده آلومینیومی هستند. لایه جداکننده حاوی ماده رطوبت گیر سیلیکاژل است و ضخامت شیشه در مجموع به اندازه 18 تا 40 میلیمتر است.
اگر مایل به مطالعه درباره شیشه سکوریت و لمینت از انواع شیشههای مورد استفاده در نمای شیشهای هستید مقاله تفاوت شیشه سکوریت و شیشه لمینت را از دست ندهید. برای مطالعه آن روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
روش اجرای نمای کرتین وال که تا اینجا گفتیم در دو نمای فریم لس و فیس کپ مشابه بوده و تنها در ظاهر نهایی نما تفاوت دارند.
به این صورت که روش اجرا در نمای فریم لس بعد از رگلاژ نهایی کار، درز بین شیشهها که معمولا کمتر از 1 سانتیمتر است به کمک نوار درزگیر EPDM و چسبهای سیلیکونی مقاوم به اشعه UV عایقبندی میشود.
در واقع در این نوع نما فریمی دور پنجره نبوده و نما به صورت یکپارچه و یکدست مشاهده میشود.
اما در روش اجرای نمای فیس کپ درز شیشهها به وسیله درپوشهای دوکی یا تخت (به جای استفاده از چسب) پوشیده میشوند . این حالت باعث میشود تا قطعات نما به صورت تکههای جدا از هم دیده شوند.
امیدواریم در پایان این مقاله دید خوبی نسبت به نمای کرتین وال پیدا کرده باشید و از اینکه تا پایان مقاله با ما همراه بودید، تشکر میکنیم. نظرات و تجربیات خود را در مورد این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.