نمای شیشه ای ساختمان و انواع آن زیر ذره بین
امروزه نمای شیشه ای به عنوان یکی از نماهای مدرن و جذاب برای نمای ساختمان، نظر طراحان و سازندگان بسیاری را به خود جلب کرده است. اما نمای شیشه ای ساختمان چیست؟ انواع نمای شیشه ای کدام است ؟ چه نکاتی را در اجرای نمای شیشه ای باید رعایت کنیم؟ در این مقاله تمام نکات این نما را زیر ذره بین میبریم. با ما در آکادمی عمران همراه باشید.
نمای شیشه ای چیست؟
در چند دهه اخیر اجرای نمای شیشه ای که یکی از محبوبترین انواع نمای ساختمان بوده به علت استفاده از نور طبیعی خورشید بیشتر مورد توجه طراحان قرار گرفته است. از طرفی با اجرای نمای شیشه ای به عنوان نمای ساختمان فضای داخلی، نور بیشتری گرفته و روشنتر خواهد بود.
به طور کلی زمانی که بخش قابل توجهی از نمای ساختمان یا حدود 60 درصد آن از شیشه تشکیل شده باشد به آن نمای شیشه ای گفته میشود. همانطور که در ابتدا گفتیم استفاده از این نما باعث میشود تا افراد داخل ساختمان در تمام طول روز از نور طبیعی استفاده کنند. از طرفی این نوع نما دارای جذابیت ظاهری خاصی است چرا که به صورت یکپارچه اجرا میگردد.
با پیشرفت تکنولوژی شیشههایی که امروزه برای نما مورد استفاده قرار میگیرند دارای قابلیتهای خاص و عملکرد مناسب هستند. همچنین این شیشهها در ابعاد و رنگهای متنوعی تولید میشوند و به علت مزایای بیشتر نسبت به سایر نماها مانند نمای سیمانی و نمای آجری ، قیمت بالاتری دارند.
نمای شیشه ای بیشتر در ساختمانهای اداری و مجتمعهای تجاری کاربرد داشته و در صورت استفاده در ساختمانهای مسکونی به صورت تلفیقی با دیگر نماهای ساختمان اجرا میشوند. در تصویر زیر نمونهای از نمای کامپوزیت و شیشهای را مشاهده میکنید.
اگر مایل به یادگیری تمام نکات اجرایی این نوع نما و دیگر نماهای ساختمان هستید توصیه میکنیم آموزش دیوارچینی و نازک کاری را از دست ندهید. برای مطالعه سرفصلهای این آموزش روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
در سالهای ابتدایی استفاده از نما شیشه ای معایبی مانند عدم عایقبندی صوتی و حرارتی، ایمنی ناکافی و عملکرد لرزهای نامطلوب داشت که باعث توقف توسعه این نوع نما شده بود. اما نمای شیشه ای مدرن که امروزه تولید میشود علاوه بر اینکه عایق خوبی در برابر صوت و حرارت است، از ورود اشعه ماورا بنفش به داخل ساختمان جلوگیری میکند.
در ادامه به بررسی انواع نما شیشه ای ساختمان میپردازیم.
طوفان تخفیفی آکادمی عمران تو راهه
انواع نمای شیشه ای
به طور کلی رایجترین انواع نمای شیشه ای ساختمان شامل دو مورد نمای اسپایدر و کرتین وال میشود. در این بخش هر یک از آنها را زیر ذره بین برده و بررسی میکنیم.
1) نمای شیشه ای اسپایدر (Spider)
نمای اسپایدر یکی از نماهای شیشه ای خاص است که از حدود 30 سال پیش در اروپا مورد استفاده قرار گرفته است. در نمای اسپایدر شیشهها پیوستگی زیادی دارند لذا از این روش برای ساختمانهای بزرگ استفاده میگردد.
برای این نما از فلزات و اتصالات کمتری استفاده میشود و ایمنی در آن بسیار بالا است. در طراحی نمای ساختمان شیشهای، بار اضافه نما با نگه داشتن شیشهها به وسیله یراق آلات مخصوص در جهتهای مختلف، مهار میگردد.
به طور کلی قطعات نمای اسپایدر به دو عنصر سازه باربر و شیشه دو جداره تقسیم میگردد.
اگر مایل به مطالعه بیشتر درباره نمای اسپایدر و روش اجرای آن هستید روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
2) نما شیشه ای کرتین وال (Curtain Wall)
نمای کرتین وال یکی دیگر از سیستمهای اجرای نمای شیشه ای است که به علت داشتن قابلیتهای مطلوب در بسیاری از پروژهها در سراسر دنیا مورد استفاده قرار میگیرد.
اگر مایل به مطالعه بیشتر درباره نمای کرتین وال و صفر تا صد انواع و روشهای اجرای آن هستید روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
مزایای نمای شیشه ای
نما شیشه ای دارای مزایای زیادی است که عبارتند از:
- استفاده از نور طبیعی در طول روز داخل ساختمان
- سرعت در اجرا
- سهولت در نگهداری و نظافت
- کاهش بار مرده بر روی ساختمان
- ماندگاری بالا
- عایق در برابر صوت و حرارت
- جلوگیری از ورود اشعه های مضر به داخل ساختمان
- تنوع بالا در طرح و رنگ
- زیبایی و جذابیت بالا
- کاهش هزینه های پس از ساخت
- کاهش اتلاف انرژی
- امکان اجرا در ساختمانهای مرتفع
معایب نما شیشه ای
بدیهی است که این نوع نما در کنار مزایایی که دارد دارای معایبی هم باشد. در ادامه چند مورد از این معایب را نام بردهایم:
- مقاوم نبودن در برابر آتش
- بالا رفتن دمای داخلی محیط به دلیل ورود زیاد نور خورشید
- مقاومت پایین در برابر زلزله
- صرفه اقتصادی پایین
نکات اجرایی نمای شیشه ای
- در اجرای نما برای بهبود عایقبندی میتوان از شیشههای دو جداره صنعتی با کیفیت مناسب و دارای مواد رطوبتگیر استفاده کرد.
اگر مایل به مطالعه درباره شیشه سکوریت و لمینت از انواع شیشههای مورد استفاده در این نما هستید مقاله تفاوت شیشه سکوریت و شیشه لمینت را از دست ندهید. برای مطالعه آن روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
- لاملهای آلومینیومی باید بر اساس ارتفاع سازه و بارگذاری وارده طراحی شوند و نصب شاقولی و ریسمانی آنها باید مورد توجه قرار بگیرد.
- تمامی خطوط افقی و قائم در این نما باید در یک راستا قرار بگیرد. دقت بسیار بالا از لازمههای اجرای این نوع نما است.
- لاملها و قطعاتی که برای اتصال استفاده میشوند باید از نوع مرغوب و بدون هیچگونه اعوجاجی باشند.
- برای اینکه پروفیلها تحت تنش حرارتی، امکان انقباض و انبساط داشته باشند لازم است لاملهای قائم در طولهای یک یا دو طبقه اجرا شوند و حتما بین آنها درز انبساط ایجاد گردد. معمولا در حدود 1.5 میلیمتر درز انبساط از هر طرف در محل تقاطع لاملهای قائم و افقی کافی است چرا که لاملهای افقی طول کمی دارند.
- برای درزگیری بین شیشهها باید از زهوارهای EPDM با کیفیت مناسب استفاده کنیم چرا که کیفیت آببندی و عایقبندی نما بسیار وابسته به کیفیت این متریال است.
قیمت اجرای نمای شیشه ای
در بحث قیمت اجرای نمای شیشه ای باید بگوییم که هزینه این نما نسبت به سایر نماهای ساختمان بالا بوده و تعیین این قیمت به عوامل مختلفی بستگی دارد. البته اجرای این نوع نما باعث افزایش ارزش مالی ساختمان و زیباتر شدن نمای آن میشود.
از طرفی تنوع بالای مدلهای اجرای این نما باعث میشود تا برآورد دقیق قیمت اجرای نما شیشه ای آسان نباشد.
به عنوان مثال نمای کرتین وال به این علت که نیاز به متریال خاص دارد طبیعتا قیمتی متفاوت از سایر روشهای اجرا خواهد داشت. بنابراین آگاهی از عوامل تاثیر گذار در قیمت نمای شیشه ای بسیار مهم است.
این عوامل عبارتند از:
- ارتفاع ساختمان
- طرح نما
- شرایط پروژه
- نوع نمای انتخابی
- نوع شیشه و پروفیلهای مورد استفاده
- متراژ نما
- اتصالات نگهدارنده
- نیروی اجرایی ماهر
در آموزش اجرای ساختمان مراحل اجرا از تخریب و گودبرداری، اجرای اسکلت بتنی، اجرای اسکلت فولادی، دیوار چینی و اجرای نازک کاری را همراه با فیلمهای کارگاهی زیر ذرهبین بردهایم. برای مشاهده سرفصلهای این آموزش جامع روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
مسیر پیشنهادی مطالعه مقالات آکادمی عمران
تشکر میکنم از مقاله کامل و جامع تون
سلام
ممنون از حسن نظر شما