قبولی در آزمون نظام مهندسی عمران 1403
- آزمون نظام مهندسی چیست؟
- آزمون نظام مهندسی به چه شکل برگزار میشود؟
- فیلم دوره رایگان نظام مهندسی
- قبولی در آزمون نظام مهندسی
- صلاحیتهای نظام مهندسی عمران 1403
- شرایط عمومی ثبت نام در آزمون نظام مهندسی عمران
- زمان ثبت نام آزمون نظام مهندسی 1403
- تکنیکهای قبولی در آزمون نظام مهندسی عمران
- نمونه سوالات آزمون نظام مهندسی عمران (نظارت و اجرا)
- منابع آزمون نظام مهندسی عمران
- بودجه بندی سوالات آزمون نظام مهندسی عمران تا اردیبهشت 1403
- 12 نکته برای شرکت در آزمون نظام مهندسی عمران
- مدارک مورد نیاز جهت صدور پروانه اشتغال به کار
- کمیسیون هم ارزی رشتهها چیست؟
اگر دانشجو یا فارغ التحصیل رشته عمران یا رشتههای مرتبط با آن هستید، بدون شک نام آزمون نظام مهندسی عمران را شنیدهاید. در این مقاله به طور کامل در مورد آزمون نظام مهندسی عمران و تمام جزئیات آن، از اولین قدم یعنی شرایط ثبت نام آزمون نظام مهندسی تا آخرین قدم یعنی قبولی در آزمون، و حتی مدارک صدور پروانه اشتغال به کار را بررسی کرده و یک دوره رایگان نظام مهندسی را در قالب یک فیلم نیز در اختیار شما قرار دادهایم. علاوه بر آن، درباره تمام ریزه کاریها و شرایط و مزایای آزمون نظام مهندسی صحبت کردهایم. با ما در آکادمی عمران همراه باشید.
آزمون نظام مهندسی چیست؟
آزمون نظام مهندسی یک آزمون تخصصی است که توسط سازمان نظام مهندسی و مقررات ملی ساختمان کشور، توسط سازمان سنجش و زیر نظر وزارتخانه راه و شهرسازی، برای صدور پروانه اشتغال به کار مهندسی یا پروانه نظام مهندسی برگزار میگردد. به طور معمول، آزمون نظام مهندسی دو یا سه بار در سال برگزار شده و ۷ رشته عمران، معماری، شهرسازی، نقشه برداری، تاسیسات مکانیکی، ترافیک، و تاسیسات برقی میتوانند در این آزمون شرکت کنند.
هدف از برگزاری این آزمون، تحقق قوانین نظام مهندسی و کنترل ساختمان و شناسایی نیروهای ماهر است، هر چند که پروانه نظام مهندسی لازمه اصلی ورود به بازار کار این رشتههای هفتگانه نمیباشد. با این حال، در صورت قبولی در آزمون نظام مهندسی، مجوز اشتغال به کار معتبر، ثبت شرکت مهندسی، دریافت سهمیه سالانه کاری و امکان تاسیس دفاتر طراحی برای فرد صادر میشود.
مهندسان با شرکت و قبولی در آزمون نظام مهندسی در رشته و صلاحیت مورد نظر، پروانه اشتغال به کار مهندسی پایه سه را دریافت کرده و طی شرایطی میتوانند پایه پروانه خود را ارتقا دهند.
پروانه اشتغال به کار مهندسی در چهار درجه پایه 3، پایه 2، پایه 1 و ارشد صادر میشود. ابتداییترین پایه در آزمون نظام مهندسی پایه 3 بوده و با ارتقای پایه طبق شرایط و قوانین سازمان نظام مهندسی، به ترتیب پایه 2، 1 و ارشد برای پروانه اشتغال به کار صادر میشود. بنابراین برای متقاضیان پروانه اشتغال با داشتن سوابق تجربی یا کارآموزی به میزان مندرج در ماده 5، پروانه اشتغال پایه 3 صادر میگردد.
طبق قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان برای ارتقا از پایه 3 به پایه 2 داشتن 4 سال سابقه، از پایه 2 به پایه 1 داشتن 5 سال سابقه، و از پایه 1 به ارشد 6 سال سابقه کار حرفه ای در پایه قبلی و موفقیت در آزمون مربوطه جهت ارتقای پایه ضروری است. در تصویر زیر یک نمونه پروانه نظام مهندسی را مشاهده میکنید.
آزمون نظام مهندسی به چه شکل برگزار میشود؟
آزمونهای نظام مهندسی در سراسر کشور و به طور هماهنگ برگزار میشوند. این آزمون کتاب باز یا Open Book است و هر متقاضی میتواند منابع و جزوههای دلخواه خود را در جلسه به همراه داشته باشد. همچنین، استفاده از ماشین حساب مهندسی در این آزمون مجاز میباشد.
امتحان نظام مهندسی عمران در سه حوزه اجرا، نظارت و محاسبات برگزار میگردد که مدت زمان آن برای حوزههای نظارت و اجرا برابر با ۱۵۰ دقیقه، و برای محاسبات برابر با ۲۴۰ دقیقه بوده و تعداد سوالات هر بخش ۶۰ عدد میباشد. این آزمون دارای نمره منفی است و هر ۳ جواب غلط باعث حذف یک جواب صحیح میشود.
حداقل نمره برای قبولی در این آزمون، پاسخ صحیح به 50 درصد سوالات است. آزمون نظام مهندسی مانند کنکور نیست و رتبه بندی نمرهها در قبولی فرد تاثیری ندارد. از این رو، هر متقاضی که بتواند حداقل 50 درصد سوالات را در آزمون نظام مهندسی به درستی پاسخ دهد، پروانه نظام مهندسی خود را دریافت میکند. پس از قبولی در آزمون نظام مهندسی عمران، یک کد مخصوص از سازمان نظام مهندسی استان برای هر متقاضی ارسال میشود که نشانگر صلاحیت فرد برای فعالیت در رشته مورد نظر میباشد.
آزمون نظام مهندسی عمران معمولا دو بار در سال برگزار میشود اما در سال 1402 به طور استثنا برای 3 بار برگزار شد. تاریخ اولین دوره از آزمون نظام مهندسی 1403 در مرداد ماه و دومین دوره در آبان ماه بود.
جایگاه مهندس اجرایی عمران در نظام مهندسی
بدون پروانه نظام مهندسی نیز میتوان به فعالیت عمرانی در حوزههای مختلف نظیر دفتر فنی، محاسبات و اجرا یا به طور مثال به عنوان مهندس اجرایی عمران پرداخت؛ اما پروانه نظام مهندسی به شما کمک میکند تا امکان کسب درآمد بیشتر و داشتن اعتبار بالاتر در جامعه مهندسی را تجربه کنید.
شما میتوانید بدون نیاز به پروانه نظام مهندسی در تمام پروژههای حوزه نظام فنی و اجرایی کشور، از راهسازی تا پلسازی، سدسازی و اجرای تونل به عنوان سرپرست یا معاون کارگاه، مدیر پروژه و سرپرست دفتر فنی مشغول به فعالیت باشید. پروانه نظام مهندسی به شما صلاحیت اجرا، نظارت و محاسبات ساختمان را میدهد، با این حال بدون داشتن پروانه نیز میتوان در حوزه ساختمان سازی فعالیت داشت.
به طور مثال بدون داشتن پروانه نظام مهندسی میتوانید به عنوان یک مهندس دفتر فنی در پروژههای ساختمان سازی فعالیت کنید. همچنین میتوانید به عنوان یک محاسب کار طراحی و محاسبه سازه یک ساختمان را انجام داده و در نهایت از یک مهندس یا شرکت حقوقی دارای صلاحیت بخواهید نقشهها را تایید کند. میتوانید به عنوان یک سازنده یا سرپرست کارگاه به ساخت ساختمان مشغول بوده و برای اجرای بهتر از یک مهندس مجری کمک بگیرید.
همانطور که میدانید مهندس اجرایی عمران تمام مراحل ساخت را بررسی میکند. به همین دلیل لازم است کارهای خود را براساس ضوابط و مقررات شهرسازی انجام داده و مطابق نقشههای تصویب شده کار را پیش ببرد.
اگر چه بدون پروانه نظام مهندسی نیز میتوان فعالیت داشت و خیلی از مهندسین دارای صلاحیت به دلیل مسئولیت زیاد و درآمد کم از پروانه خود استفاده نمیکنند اما توصیه میکنیم حتما برای دریافت این پروانه اقدام کنید.
اولین گام برای دریافت پروانه نظام مهندسی قبولی آزمون است. در واقع قبولی در آزمون نظام مهندسی را میتوان به نوعی ورود به حرفه مهندسی تعریف کرد.
فیلم دوره رایگان نظام مهندسی
پیش از مطالعه ادامه این مقاله، میتوانید با مشاهده فیلم زیر به جواب بسیاری از سوالهای خود درباره آزمون نظام مهندسی عمران برسید. این فیلم یک دوره کوتاه رایگان نظام مهندسی است.
قبولی در آزمون نظام مهندسی
برای قبولی در آزمون نظام مهندسی عمران تنها به ۷۰ ساعت احتیاج دارید!
42 ساعت آموزش و حل 710 سوال از آزمونهای قبلی و ۲۸ ساعت تست زنی آزمونهای جامع شما را به پروانه نظام مهندسی میرساند! برای این کار تنها به ۴ هفته زمان نیاز دارید! در دوره آزمون نظام مهندسی آکادمی عمران به شما میگوییم که چطور در مدت زمان کوتاه و با کمترین حجم مطالعه، نمره قبولی را به دست آورید. برای مطالعه سرفصلهای این دوره روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
این دوره بر اساس آخرین ویرایشهای مباحث ضبط شده و سوالات آزمون نظارت و اجرا اسفند 1402 نیز حل و تفسیر شدهاند. ویدیو زیر رضایت دانشپذیران ما از این دوره را نشان میدهد.
بیش از ۳۰ ساعت آموزش حرفهای ولی رایگان دفترفنی و ساختمان سازی
صلاحیتهای نظام مهندسی عمران 1403
در آزمونهای نظام مهندسی، نوع صلاحیت در هر رشته شاخصهای برای تعیین تخصص فرد در اجرای امور فنی است. در ادامه صلاحیتهای رشته مهندسی عمران در سال 1403 را بررسی میکنیم. رشته مهندسی عمران شامل صلاحیتهای زیر است:
- اجرا
- نظارت
- محاسبات
- ارزیابی، طرح و اجرای بهسازی
- طرح و اجرای گود، پی و سازه نگهبان
لازم به ذکر است که دو صلاحیت ” ارزیابی، طرح و اجرای بهسازی” و “طرح و اجرای گود، پی و سازه نگهبان ” پس از سال 1400 به صلاحیتهای رشته عمران اضافه شده است.
برای اخذ صلاحیت ارزیابی، طرح و اجرای بهسازی لازم است تا فرد دارای مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری رشته عمران در گرایش سازه یا زلزله باشد. همچنین برای اخذ صلاحیت طرح و اجرای گود، پی و سازه نگهبان لازم است تا فرد دارای مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری رشته عمران در گرایش خاک باشد. برای هر دو صلاحیت فرد باید دارای صلاحیتهای اجرا یا نظارت پایه یک یا صلاحیت محاسبات پایه دو باشد.
شرایط عمومی ثبت نام در آزمون نظام مهندسی عمران
- برای شرکت در آزمون نظام مهندسی کافی است تا از تاریخ فارغ التحصیلی متقاضی از مقطع کارشناسی تا روز برگزاری آزمون 3 سال گذشته باشد.
به عنوان مثال، اگر شما در تاریخ 14 تیر ماه 1399 فارغ التحصیل شدید و روز برگزاری آزمون 15 تیرماه 1402 باشد، میتوانید در آزمون شرکت کنید. بدیهی است که زمان ثبت نام زودتر از این تاریخ برگزاری آزمون نظام مهندسی عمران است و ملاک قرار داده نمیشود.
در صورتی که متقاضی آزمون دارای مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری باشد، این ملاک، همچنان فاصله 3 سال از زمان تاریخ فارغ التخصیلی کارشناسی است.
در صورتی که متقاضی گرایش خود را در تحصیلات تکمیلی تغییر داده باشد، میتواند پس از 2 سال از تاریخ فارغ التحصیلی ارشد و 1 سال پس از فارغ التحصیلی دکتری در آزمون شرکت کند.
به طور مثال، فردی لیسانس غیر مرتبط با مهندسی عمران دارد اما کارشناسی ارشد مهندسی عمران خوانده است. برای این فرد، دو سال از تاریخ فارغ التحصیلی ارشد ملاک است.
سابقه کار لازم برای ورود به حرفه مهندسان در مقاطع مختلف تحصیلی:
مدرک دانشگاهی | سابقه کار لازم |
کارشناسی | 3 سال |
کارشناسی ارشد | 2 سال |
دکتری | 1 سال |
سابقه کار لازم برای ورود به حرفه کاردانهای فنی در مقاطع مختلف تحصیلی:
مدرک دانشگاهی | سابقه کار لازم |
مدرک کاردانی مورد تایید وزارت علوم | 5 سال |
مدرک کاردانی مورد تایید سایر وزارت خانهها | 6 سال |
سابقه کار و شرایط سنی با توجه به پایه:
پایه | حداقل سابقه کار تجربی | حداقل سن |
پایه یک | 19 سال | 37 سال |
پایه دو | 13 سال | 31 سال |
پایه سه | 8 سال | 26 سال |
- داشتن کارت پایان خدمت یا کارت معافیت (دائم یا موقت) برای دریافت پروانه داوطلبان آقا ضروری است.
اگر هنوز سربازی نرفتید نیز میتوانید در آزمون نظام مهندسی شرکت کنید، اما برای دریافت پروانه باید کارت پایان خدمت به همراه داشته باشید.
- اعتبار قبولی در آزمون نظام مهندسی در تمام رشته و صلاحیتها از جمله عمران، 3 سال است. از این رو در این بازه زمانی باید نسبت به اخذ پروانه نظام مهندسی اقدام کنید.
- حد نصاب قبولی در آزمون نظام مهندسی در تمامی رشتهها و صلاحیتها، از جمله عمران، کسب نمره 50 درصد از کل نمره آزمون است؛ البته برای دو صلاحیت ” ارزیابی، طرح و اجرای بهسازی” و “طرح و اجرای گود، پی و سازه نگهبان” حد نصاب قبولی کسب 60 درصد از نمره کل آزمون است. نمرهها رند بوده و به سمت بالا گرد میشوند؛ یعنی اگر درصد شما 49.01 نیز شود به سمت بالا گرد شده و برای شما 50 درصد و قبولی آزمون ثبت میگردد.
- محاسبه درصد آزمون نظام مهندسی به کمک فرمول زیر است:
- با پاسخ به کمترین تعداد سوال، میتوان نمره قبولی را کسب کرد. در جداول زیر مشخص کردهایم که در صورت پاسخ به چند سوال درست و داشتن چند غلط میتوانید در آزمون نمره قبولی را بدست آورید.
- علاوه بر نکاتی که به عنوان شرایط عمومی و اختصاصی آزمون نظام مهندسی عمران گفته شد، توصیه میکنیم حتما دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون نظام مهندسی 1403 را مطالعه کنید.
زمان ثبت نام آزمون نظام مهندسی 1403
همانطور که در ابتدا بیان کردیم، آزمون نظام مهندسی معمولا دو تا سه بار در سال برگزار میشود. در سال 1403 دو نوبت در مرداد ماه و آبان ماه برگزار شد و احتمالا در اسفند ماه نیز برگزار شود. زمان ثبت نام هر دوره به طور تقریبی یک تا یک و نیم ماه پیش از آزمون نظام مهندسی است. برای اطلاع از موعد ثبت نام و برگزاری دورههای بعدی آزمون نظام مهندسی ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
برای مشاهده کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام آکادمی عمران روی نام آنها کلیک نمایید.
تکنیکهای قبولی در آزمون نظام مهندسی عمران
در بخش نظارت و اجرا آزمون نظام مهندسی، سرعت شما در پاسخگویی به سوالات به اندازه دانش شما از آنها اهمیت دارد. به عنوان مثال، مدت زمان آزمون نظارت 150 دقیقه است و شما باید در مدت 150 دقیقه از 60 سوال، به حداقل 30 سوال پاسخ درست بدهید تا 50 درصد نمره را کسب کنید. همان طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، در این آزمون رتبهبندی وجود ندارد و در واقع فردی که به 90 درصد سوالات پاسخ صحیح میدهد با فردی که به 50 درصد سوالات پاسخ درست میدهد از نظر قبولی برابر هستند.
به طور کلی میتوان گفت برای مدیریت زمان و کسب نمره قبولی، لازم است در مطالعه برای آزمون نظام مهندسی حداقل 70 تا 80 درصد منابع را پوشش دهید. به این معنی که میتوانید با توجه به اینکه از کدام مباحث در آزمون سالهای گذشته سوالات کمتری طرح میشود، آن منابع را حذف کرده و تمرکز خود را روی منابع مهمتر بگذارید.
برای انتخاب منابع لازم است به بودجه بندی آزمون نظام مهندسی در صلاحیتهای مختلف توجه کنید که در ادامه مقاله به طور کامل به آن پرداخته شده است. اگرچه در آزمون محاسبات که مدت زمان آن 210 دقیقه است، علاوه بر سرعت و دقت بالا، لازم است مدت زمان بیشتری را به مطالعه و کسب تسلط بر منابع اختصاص دهید.
یک نکته کاربردی
توصیه میکنیم برای قبولی در آزمون نظام مهندسی حداقل به 38 سوال از 60 سوال آزمون پاسخ دهید تا حتی اگر 6 غلط هم داشتید باز نمره قبولی را کسب کنید.
برای پاسخ به سوالات آزمون لازم نیست مطالب را حفظ کنید بلکه فقط باید بدانید در هر مبحث درباره چه مسائلی صحبت شده است. برای مثال، اگر سوال درباره بتن الیافی بود لازم است بدانید که در مبحث 5 در بخش فرآیندهای سیمانی درباره بتن الیافی صحبت شده است.
توجه داشته باشید که در سالهای اخیر به علت بالا رفتن سطح سوالات و جهت مدیریت بهتر زمان، نمیتوان برای پاسخ به تمام سوالات از کلید واژههای آزمون نظام مهندسی عمران استفاده کرد. استفاده از کلید واژه ها در صورتی منطقی به نظر میآید که موضوع سوال در مباحثی که فکر میکردید نبوده و با دانش خود نتوانستید به پاسخ سوال برسید.
یک نکته دیگر که در قبولی آزمون نظام مهندسی عمران باید به آن توجه کنید، آگاهی کامل از منابع این آزمون است که در این مقاله به طور کامل از صفر تا صد آنها را برایتان توضیح دادهایم.
نمونه سوالات آزمون نظام مهندسی عمران (نظارت و اجرا)
در ادامه نمونه سوالات آزمون نظام مهندسی عمران، صلاحیت نظارت و اجرا را در اختیار شما قرار دادیم:
دانلود نمونه سوالات نظام مهندسی عمران (نظارت) – مرداد 1403
دانلود نمونه سوالات نظام مهندسی عمران (اجرا) – مرداد 1403
دانلود نمونه سوالات نظام مهندسی عمران (نظارت) – مرداد 1403
دانلود نمونه سوالات نظام مهندسی عمران (اجرا) – مرداد 1403
منابع آزمون نظام مهندسی عمران
همانطور که در قسمت قبل گفتیم، بدیهی است که برای قبولی در آزمون آگاهی کامل از منابع آزمون نظام مهندسی عمران در صلاحیتهای مورد نظر به عنوان اولین قدم، ضروری است. مواد و منابع آزمون نظام مهندسی توسط سازمان نظام مهندسی مشخص شده که در ادامه همین بخش آنها را در جداولی به طور کامل قرار دادهایم.
منابع آزمون نظام مهندسی صلاحیت نظارت رشته عمران 1403
منابع آزمون نظام مهندسی نظارت 1403 عبارتاند از:
- مبحث دوم: نظامات اداری چاپ 1384
- مبحث پنجم:مصالح و فرآوردههای ساختمانی چاپ 1396
- مبحث ششم: بارهای وارد بر ساختمان چاپ 1398
- مبحث هفتم: ژئوتکنیک و مهندسی پی چاپ 1400
- مبحث هشتم: طرح و اجرای ساختمانهای با مصالح بنایی چاپ 1398
- مبحث نهم: طرح و اجرای ساختمانهای بتنآرمه چاپ 1399 + غلط نامه
- مبحث دهم: طرح و اجرای ساختمانهای فولادی چاپ 1401
- مبحث یازدهم: طرح و اجرای صنعتی ساختمانها چاپ 1400
- مبحث دوازدهم: ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا 1392
- مبحث نوزدهم: صرفهجوئی در مصرف انرژی 1399
- مبحث بیست و یکم: پدافند غیرعامل 1395
- مبحث بیست و دوم: مراقبت و نگهداری از ساختمانها 1392
- آئیننامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) ویرایش چهارم و اصلاحیه مربوطه در حد اطلاعات دانشگاهی
- راهنمای جوش و اتصالات جوشی در ساختمانهای فولادی (بخشهای نظارت و اجرا) چاپ 1390
- استاتیک، مقاومت مصالح، تحلیل سازهها و طراحی سازههای فولادی و بتنی (منابع معتبر علمی در حد اطلاعات دانشگاهی)
- روشها و جزئیات اجرایی ساختمان (منابع معتبر علمی در حد اطلاعات دانشگاهی)
- مکانیک خاک، گودبرداری، پی سازی و سازههای نگهبان (منابع معتبر علمی در حد اطلاعات دانشگاهی)
- مقررات، قوانین و ضوابط حقوقی و انتظامی مرتبط با ساخت و ساز
- قراردادها و شرایط عمومی و خصوصی مرتبط با انواع قراردادها و پیمانها
- قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و اصلاحنامه چاپ 1390
منابع آزمون نظام مهندسی صلاحیت اجرا رشته عمران 1403
منابع آزمون نظام مهندسی اجرا عمران 1403 به شرح زیر است:
- مبحث دوم: نظامات اداری چاپ 1384
- مبحث سوم: حفاظت ساختمانها در مقابل حریق چاپ 1395 + غلط نامه
- مبحث چهارم: الزامات عمومی ساختمان چاپ 1396
- مبحث پنجم:مصالح و فرآوردههای ساختمانی چاپ 1396
- مبحث ششم: بارهای وارد بر ساختمان چاپ 1398
- مبحث هفتم: ژئوتکنیک و مهندسی پی چاپ 1400
- مبحث هشتم: طرح و اجرای ساختمانهای با مصالح بنایی چاپ 1398
- مبحث نهم: طرح و اجرای ساختمانهای بتنآرمه چاپ 1399 + غلط نامه
- مبحث دهم: طرح و اجرای ساختمانهای فولادی چاپ 1401
- مبحث یازدهم: طرح و اجرای صنعتی ساختمانها چاپ 1400
- مبحث دوازدهم: ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا 1392
- مبحث سیزدهم: طرح و اجرای تأسیسات برقی ساختمانها چاپ 1395 + غلط نامه
- مبحث چهاردهم: تأسیسات مکانیکی چاپ 1396 + غلط نامه
- مبحث شانزدهم: تأسیسات بهداشتی چاپ 1396
- مبحث هفدهم: لولهکشی گاز طبیعی چاپ 1389 + غلط نامه
- مبحث هجدهم: عایقبندی و تنظیم صدا چاپ 1396
- مبحث نوزدهم: صرفهجوئی در مصرف انرژی 1399
- مبحث بیستم: علائم و تابلوها چاپ 1396
- مبحث بیست و یکم: پدافند غیرعامل 1395
- مبحث بیست و دوم: مراقبت و نگهداری از ساختمانها 1392
- آئیننامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) ویرایش چهارم و اصلاحیه مربوطه وپیوست ششم آن
- راهنمای جوش و اتصالات جوشی در ساختمانهای فولادی (بخشهای نظارت و اجرا) چاپ 1390
- استاتیک، مقاومت مصالح، تحلیل سازهها و طراحی سازههای فولادی و بتنی (منابع معتبر علمی در حد اطلاعات دانشگاهی)
- روشها و جزئیات اجرایی ساختمان (منابع معتبر علمی در حد اطلاعات دانشگاهی)
- مکانیک خاک، گودبرداری، پی سازی و سازههای نگهبان (منابع معتبر علمی در حد اطلاعات دانشگاهی)
- مقررات، قوانین و ضوابط حقوقی و انتظامی مرتبط با ساخت و ساز
- قراردادها و شرایط عمومی و خصوصی مرتبط با انواع قراردادها و پیمانها
- قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و اصلاحنامه چاپ 1390
- تصویب نامه شماره ۱۶۰۲۷۷/ت۵۲۶۶۰ ه مورخ ۵/۱۲/۹۴ هیات وزیران در مورد اصلاح موادی از آئیننامه اجرایی قانون و نظامنامه رفتار حرفهای اخلاقی در مهندسی ساختمان
- قوانین مرتبط با صنعت بیمه و مالیات و کار
- مدیریت ساخت و نظام برنامهریزی و کنترل پروژه
- ماشینآلات ساختمانی و آشنایی با نحوه عملکرد، بهرهبرداری و نگهداری آنها
- ضوابط و مقررات مربوط به نظام فنی و اجرایی کشور
منابع آزمون نظام مهندسی صلاحیت محاسبات رشته عمران 1403
منابع آزمون نظام مهندسی محاسبات عمران شامل موارد زیر است:
- مبحث ششم: بارهای وارد بر ساختمان چاپ 1398
- مبحث هفتم: ژئوتکنیک و مهندسی پی چاپ 1400
- مبحث هشتم: طرح و اجرای ساختمانهای با مصالح بنایی چاپ 1398
- مبحث نهم: طرح و اجرای ساختمانهای بتنآرمه چاپ 1399 + غلط نامه
- مبحث دهم: طرح و اجرای ساختمانهای فولادی چاپ 1401
- آئیننامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) ویرایش چهارم و اصلاحیه مربوطه وپیوست ششم آن
- استاتیک، مقاومت مصالح، تحلیل سازهها و طراحی سازههای فولادی و بتنی (منابع معتبر علمی در حد اطلاعات دانشگاهی)
- روشها و جزئیات اجرایی ساختمان (منابع معتبر علمی در حد اطلاعات دانشگاهی)
- مکانیک خاک، گودبرداری، پی سازی و سازههای نگهبان (منابع معتبر علمی در حد اطلاعات دانشگاهی)
منابع آزمون نظام مهندسی صلاحیت ارزیابی، طرح و اجرای بهسازی رشته عمران 1403
منابع آزمون نظام مهندسی عمران صلاحیت ارزیابی و طرح و اجرای بهسازی عبارتاند از:
- دستورالعمل بهسازی لرزهای ساختمانهای موجود (شماره ۳۶۰) چاپ 1392
- راهنمای روشها و شیوههای بهسازی لرزهای ساختمانهای موجود و جزئیات اجرایی (شماره ۵۲۴) چاپ 1389
تذکر: داشتن تسلط کافی بر مواد آزمون رشته عمران محاسبات الزامی است.
منابع آزمون نظام مهندسی صلاحیت طرح و اجرای گود، پی و سازه نگهبان رشته عمران 1403
منابع آزمون نظام مهندسی عمران صلاحیت طرح و اجرای گود، پی و سازه نگهبان در سال 1403 به شرح زیر است:
- مبحث هفتم: ژئوتکنیک و مهندسی پی چاپ 1400
- راهنمای طراحی دیوارهای حائل ( ضابطه شماره ۳۰۸) چاپ 1396
- دستورالعمل اجرایی گودبرداریهای ساختمانی چاپ 1391
- مکانیک خاک، گودبرداری، پی و پیسازی و سازههای نگهبان، خاک پیشرفته، پی پیشرفته و اجزاء محدود (در حد اطلاعات دانشگاهی مقاطع کارشناسی عمران و کارشناسیارشد خاک و پی)
تذکر: داشتن تسلط کافی بر مواد آزمون رشته عمران محاسبات الزامی است.
در انتها لازم است نکات زیر درباره منابع آزمون ذکر شده را در نظر داشته باشید:
- منظور از مباحث، مباحث مقررات ملی ساختمان است.
- در صورت وجود تناقض بین مباحث مقررات ملی ساختمان و سایر مدارک فنی و یا کتابهای راهنمای مباحث، مباحث مقررات ملی ساختمان ملاک عمل است.
- به غیر از ویرایشهای گفته شده در مباحث مقررات ملی ساختمان، برای سایر مدارک و منابع فنی اعلام شده آخرین نسخه معتبر ملاک عمل است.
- برای صلاحیت محاسبات، داشتن اطلاعات کافی از مبانی محاسبات سازه و تسلط بر روابط اساسی طراحی و تحلیل سازهها ضروری است.
- به همراه داشتن جداول پروفیلهای ساختمانی در جلسه آزمون ضروری است.
- در صورت وجود راهنما برای مباحث مقررات ملی ساختمان، این راهنما نیز از مواد آزمون محسوب میشود.
- در صورتی که در مواد آزمون به آییننامه بتن ایران “آبا ” اشاره شده باشد، ضوابط و مقررات مبحث نهم مقررات ملی ساختمان (طرح و اجرای ساختمانهای بتن آرمه) ویرایش ۱۳۹۹ ملاک عمل خواهد بود.
بودجه بندی سوالات آزمون نظام مهندسی عمران تا اردیبهشت 1403
در بخش قبل منابع آزمون نظام مهندسی را به طور کامل برای تمام صلاحیتها بررسی کردیم. در این قسمت به بودجه بندی آزمون نظام مهندسی عمران میپردازیم.
برای آگاهی بیشتر در مورد منابع و اهمیت آنها، در جداول زیر تعداد سوالات مطرح شده هر یک از منابع در هر آزمون را تعیین کرده و سپس درصد میانگین تعداد سوالات را مشخص کردهایم. این درصد به نوعی نشان دهنده اهمیت هر منبع در آزمون است.
همانطور که در بخش قبلی گفتیم شما میتوانید با توجه به فرصتی که برای مطالعه دارید، برخی از منابع را حذف کرده و روی تعدادی از منابع که اهمیت بیشتری دارند تمرکز کنید.
بودجه بندی آزمون به شما کمک میکند تا انتخاب هوشمندانهتری داشته باشید. برای مثال، همانطور که مشاهده میکنید، در آزمون هر سه صلاحیت نظارت، اجرا و محاسبات، مبحث نهم درصد زیادی از سوالات را به خود اختصاص داده است. لذا باید در زمانبندی مطالعه خود به اهمیت آن بیشتر توجه کنید.
برای نمایش کامل جداول، آن را به چپ و راست بکشید.
بودجه بندی صلاحیت نظارت
منابع آزمون | شهریور 95 | اسفند 95 | مهر 96 | اردیبهشت 97 | بهمن 97 | مهر 98 | مهر 99 | مرداد 1400 | شهریور 1401 | دی 1401 | اردیبهشت 1402 | میانگین درصد |
مبحث نهم | 9 | 13 | 13 | 14 | 15 | 16 | 14 | 11 | 12 | 10 | 12 | 21.17 |
مبحث دهم | 10 | 10 | 9 | 10 | 6 | 10 | 8 | 9 | 12 | 11 | 11 | 15.83 |
مبحث هفتم | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 7 | 4 | 5 | 6 | 7.83 |
مبحث دوازدهم | 4 | 6 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 6 | 6 | 7.67 |
مبحث پنجم | 6 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 2 | 4 | 7 | 6 | 6 | 7.33 |
مبحث هشتم | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 7.5 |
مبحث یازدهم | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 2 | 4 | 2 | 6.33 |
مبحث ششم | 3 | 2 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 2 | 0 | 5.33 |
راهنمای جوش | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 2 | 3 | 0 | 0 | 1 | 2 | 4.00 |
قانون نظام مهندسی | 2 | 2 | 1 | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 3 | 2 | 2 | 3.50 |
تحلیل سازه | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 3.33 |
استاندارد ۲۸۰۰ زلزله | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | 3 | 2 | 3 | 1 | 2 | 2 | 3.33 |
مبحث بیست و یکم | 2 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2.67 |
مبحث بیست و دوم | 1 | 0 | 1 | 1 | 2 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 0 | 1.83 |
مبحث دوم | 1 | 1 | 2 | 0 | 0 | 0 | 2 | 2 | 0 | 1 | 2 | 1.50 |
مبحث نوزدهم | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 1 | 0.33 |
بودجه بندی صلاحیت اجرا
منابع آزمون | شهریور 95 | اسفند 95 | مهر 96 | اردیبهشت 97 | بهمن 97 | مهر 98 | مهر 99 | مرداد 1400 | شهریور 1401 | دی 1401 | اردیبهشت 1402 | میانگین درصد |
مبحث نهم | 9 | 10 | 9 | 10 | 11 | 9 | 10 | 11 | 6 | 9 | 9 | 15.67 |
مبحث دهم | 8 | 7 | 8 | 9 | 13 | 10 | 9 | 11 | 10 | 12 | 9 | 16.17 |
مبحث هفتم | 6 | 6 | 7 | 9 | 6 | 5 | 5 | 5 | 3 | 4 | 7 | 9.33 |
مبحث یازدهم | 3 | 5 | 5 | 4 | 5 | 6 | 4 | 2 | 4 | 4 | 4 | 7.00 |
مبحث پنجم | 3 | 3 | 2 | 4 | 1 | 5 | 4 | 5 | 5 | 3 | 2 | 5.83 |
مبحث هشتم | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 8 | 7 | 6.83 |
مبحث دوازدهم | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 5.67 |
مبحث ششم | 1 | 2 | 3 | 2 | 1 | 1 | 4 | 5 | 2 | 1 | 0 | 3.67 |
قوانین کار، بیمه و مالیات | 3 | 2 | 2 | 2 | 3 | 2 | 0 | 2 | 1 | 1 | 1 | 3.00 |
مبحث چهارم | 2 | 3 | 2 | 3 | 1 | 2 | 1 | 2 | 2 | 1 | 2 | 3.17 |
راهنمای جوش | 1 | 2 | 4 | 3 | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 0 | 3 | 2.67 |
مباحث 13- 14 – 16 -17 | 2 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 3 | 1 | 3 | 2 | 3 | 3.00 |
مبحث بیست و دوم | 1 | 0 | 2 | 2 | 3 | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 1 | 2.00 |
استاندارد ۲۸۰۰ زلزله | 3 | 0 | 0 | 1 | 1 | 2 | 3 | 2 | 5 | 4 | 3 | 3.50 |
قانون نظام مهندسی | 1 | 2 | 2 | 3 | 2 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2.67 |
مبحث دوم | 4 | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 2 | 2 | 1 | 1 | 1 | 2.50 |
مبحث سوم | 2 | 3 | 2 | 0 | 0 | 1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 2.17 |
شرایط پیمان | 1 | 1 | 1 | 1 | 0 | 1 | 0 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1.33 |
منابع دیگر | 1 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 2 | 1 | 1 | 0.83 |
مبحث بیست و یکم | 0 | 0 | 2 | 0 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1.50 |
مبحث هجدهم | 1 | 1 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.50 |
مبحث نوزدهم | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 0 | 1.00 |
مبحث بیستم | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
بودجه بندی صلاحیت محاسبات
منابع آزمون | شهریور 95 | اسفند 95 | مهر 96 | اردیبهشت 97 | بهمن 97 | مهر 98 | مهر 99 | مرداد 1400 | شهریور 1401 | دی 1401 | میانگین درصد |
مبحث نهم | 18 | 19 | 19 | 17 | 17 | 16 | 16 | 16 | 13 | 15 | 28.75 |
مبحث دهم | 16 | 17 | 14 | 16 | 15 | 17 | 16 | 16 | 15 | 16 | 26.46 |
استاندارد 2800 | 10 | 6 | 7 | 9 | 10 | 8 | 8 | 8 | 5 | 5 | 13.75 |
مبحث ششم | 3 | 7 | 7 | 5 | 5 | 6 | 6 | 7 | 9 | 9 | 9.58 |
تحلیل سازه | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 6 | 5 | 10 | 6 | 7.71 |
مبحث هقتم | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 7.50 |
مبحث هشتم | 4 | 2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 2 | 6.25 |
12 نکته برای شرکت در آزمون نظام مهندسی عمران
تا اینجا در مورد تمام موضوعاتی که برای شرکت در آزمون نظام مهندسی باید به آنها توجه کنیم صحبت کردیم. در این بخش میخواهیم به 12 نکته برای روز آزمون بپردازیم که شاید در نگاه اول ساده به نظر برسند اما توجه به آنها در روند قبولی قطعا به شما کمک خواهد کرد:
- بررسی مکان حوزه آزمون از قبل و حضور در محل آزمون حداقل یک ساعت زودتر
- شبیهسازی چینش منابع برای استفاده در زمان پاسخ به سوالات در شب قبل از آزمون
- چک کردن باتری ساعت و ماشین حساب و آشنایی با طرز استفاده از ماشین حساب
- همراه داشتن مداد و پاک کن و یک خودکار آبی برای امضای پاسخنامه
- همراه نداشتن گوشی، تبلت، لپ تاپ و ساعت هوشمند
- چک کردن شماره داوطلبی و تطابق آن در پاسخ نامه و صندلی آزمون
- همراه داشتن آب و مواد قندی و توجه به تغذیه پیش از آزمون
- دسته بندی کردن سوالات به 3 سطح ساده، متوسط و سخت و پاسخگویی با توجه به مدیریت زمان آزمون
- توجه به تبصرههای مباحث برای پاسخگویی به سوالات
- خواندن دقیق متن سوالات و توجه به افعال مثبت و منفی
- وارد کردن پاسخ سوال در پاسخنامه بلافاصله پس از حل آن
- حفظ خونسردی و تلاش برای پاسخ درست به 50 درصد سوالات
جالب است بدانید به طور کلی حدود 30 تا 40 درصد افراد در صلاحیتهای اجرا و نظارت و 3 تا 5 درصد افراد در صلاحیت محاسبات نمره قبولی را کسب میکنند.
مدارک مورد نیاز جهت صدور پروانه اشتغال به کار
طبق آخرین بخشنامههای وزارت راه و شهرسازی، لازم است متقاضیان دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسی پس از قبولی در آزمون نظام مهندسی به سامانه جامع و یکپارچه سپامک به آدرس spamak.mrud.ir مراجعه کنند.
طبق مراحل گفته شده در این سامانه، متقاضی ابتدا باید به سامانه ورود یکپارچه نظام مهندسی استان تهران به آدرس sso.tceo مراجعه کرده و با مشاهده شرایط و مدارک لازم برای صدور مجوز و استعلامات بین دستگاهی، اقدام به درخواست مجوز نماید.
پس از انجام این مرحله و دریافت کد رهگیری از درگاه نظام مهندسی، به سامانه تخصصی وزارت راه و شهرسازی یعنی سامانه سپامک، جهت ثبت و تکمیل درخواست منتقل میشوید. برای تکمیل درخواست در این سامانه باید اسکن مستندات و مدارک گفته شده را بارگذاری کنید. پس از بررسی صحت مدارک و داشتن تمام شرایط توسط کارشناسان مربوطه، درخواست شما برای صدور پروانه اشتغال به کار تایید خواهد شد.
همچنین اگر درخواست تمدید و تغییرات، از جمله ارتقا، درج صلاحیت و انتقالی پروانه مهندسی، خود را دارید نیز میتوانید با مراجعه به سامانه سپامک و طی کردن مراحل گفته شده در این سامانه یکپارچه اقدام کنید.
در این بخش تمام مدارک مورد نیاز برای گرفتن پروانه نظام مهندسی را بررسی میکنیم.
1) ارائه مدارک احراز هویت
2) تصویر مدرک تحصیلی در رشتههای موضوع مواد 6 و 7 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان (رشتههای اصلی مهندسی شامل: معماری، عمران، تاسیسات برقی، تاسیسات مکانیکی، شهرسازی، ترافیک و نقشه برداری، و رشته های مرتبط با مهندسی ساختمان که محتوای علمی و آموزشی آنها با رشته های اصلی بیش از 70 درصد در ارتباط باشد و خدمات فنی معینی در زمینه های طراحی، محاسبه، اجراء، نگهداری، کنترل، آموزش، تحقیق و نظایر آن به بخش های ساختمان و شهرسازی عرضه میکند.
3) در صورتی که اعتبار گواهی موقت فرد به پایان رسیده باشد، لازم است اصل گواهی پایان تحصیل یا دانشنامه تحصیلی ارائه شود.
4) در صورت داشتن مدرک کارشناسی ارشد ناپیوسته و مدارک بالاتر، ضروری است مدارک مقاطع قبلی یعنی کاردانی (کارشناسی ناپیوسته) و کارشناسی نیز جهت لحاظ سابقه و همچنین تعیین کد رشته ارائه شود.
5) ارائه اصل ارزشنامه تحصیلی برای فارغ التحصیلان خارج از کشور
6) ارائه گواهی اشتغال به کار متقاضی طبق ماده 6 آئین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان.
ماده 6 آئین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان
گواهی اشتغال به کار و تجربه عملی و سابقه کار متقاضی در صورتی معتبر شناخته خواهد شد که توسط واحدهای فنی وزارتخانهها، سازمانهای دولتی یا وابسته به دولت، شهرداریها، شخصیتهای حقوقی شاغل در رشتههای موضوع قانون شرکتهای ساختمانی یا مهندسان مشاور که دارای پروانه اشتغال به کار مهندسی شخص حقوقی میباشند و یا توسط دو نفر از مهندسان با بیش از ده سال سابقه کار و دارای پروانه نظام مهندسی یا توسط نظام مهندسی استان تایید و صادر شده باشد. در گواهی اشتغال مذکور باید موارد زیر درج شود:
الف) نام، محل و مشخصات پروژهای که متقاضی در آن اشتغال داشته است
ب) مدت اشتغال متقاضی با ذکر تاریخ شروع و خاتمه کار
پ) نام و مشخصات تحصیلی متقاضی
ت) نام، مشخصات، سمت و شماره پروانه اشتغال شخص حقیقی یا حقوقی صادر کننده گواه.
- دقت داشته باشید که در صورت قبولی در هر سه صلاحیت، نیازی نیز برای هرکدام از صلاحیتها زمانی جداگانه در نظر بگیرید و کافیست همان 3 سال را لحاظ کنید.
7) تکمیل کاربرگ مربوط به درخواست صدور پروانه اشتغال به کار مهندسی که میتوانید از سایت سازمان نظام مهندسی دانلود کنید.
برای دانلود این کاربرگ میتوانید روی دکمه زیر کلیک کنید. دانلود کاربرگهای صدور پروانه اشتغال به کار
8) تصویر مستند سابقه کار (داشتن تاییدیه سابقه بیمه حداقل یک سال برای صلاحیت اجرا، و سابقه کار و تجربه مفید طبق ماده 6 آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان برای سایر صلاحیتها)
9) دریافت فرم اعلام بدهی عضویت، پرداخت بدهی اعلام شده و ارائه فیش واریزی بعنوان تسویه حساب در هنگام تحویل دادن مدارک
10) ارائه کارنامه و اظهار شماره سریال قبولی در آزمون نظام مهندسی
11) تصویر کارت پایان خدمت یا معافیت تحصیلی یامعافیت دائم (برای متولدین ذکور که سن آنها با احتساب روز و ماه کمتر از 50 سال تمام باشد، به استثنای اعضای رسمی یا پیمانی هیأت علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که با ارائه معرفینامه مستند از این بند مستثنی هستند).
12) دو قطعه عکس پرسنلی رنگی جدید در سایز 4*6 با زمینه سفید، بدون روتوش، بدون عینک، کلاه، کروات، زیور آلات و دستمال گردن. همچنین برای خانمها عکس باید با حجاب کامل به صورتی که قرص صورت مشخص بوده و از تاریخ گرفتن عکس کمتر از 6 ماه گذشته باشد.
13) تصویر رسید بانکی واریز شده به حساب شبای IR350100004001036302009001 (درآمد حاصل از سایر خدمات وزارت راه وشهرسازی) به نام خزانه بابت هزینه صدور مجوز
14) تصویر گواهی سابقه بیمه (درصورت وجود)
15) مفاصا حساب مالیاتی از اداره امور مالیاتی
16) تهیه و تکمیل پاکت پستی (در صورت تغییر آدرس لازم است اصل و تصویر سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی آدرس جدید به اسم فرد متقاضی ارائه شود).
دو نکته مهم:
- زمان لازم برای صدور مجوز از زمان تایید مدارک 30 روز کاری است.
- مدت اعتبار پروانه اشتغال به کار مهندسی 36 ماه است.
کمیسیون هم ارزی رشتهها چیست؟
تا اینجای مقاله گفتیم که آزمون نظام مهندسی در 7 رشته برگزار میشود. کسانی که دقیقا همان رشتههای اصلی دانشگاهی را نخوانده باشند چطور؟ آیا آنها نمیتوانند برای دریافت پروانه اشتغال به کار در آزمون نظام مهندسی شرکت کنند؟
در پاسخ باید بگوییم افرادی که فارغ التحصیل رشتههای دیگر (به جز 7 رشتهای که گفتیم) در مقطع کارشناسی و بالاتر هستند، میتوانند طبق تبصره و بخشنامههای کمیسیون هم ارزی رشتهها در آزمون صلاحیتهای تعیین شده شرکت نموده و در صورت قبولی پروانه اشتغال به کار دریافت کنند.
بدیهی است که با توجه به مرتبط بودن رشته فرد با رشتههای اصلی، صلاحیت و رشته مجاز طبق مصوبات کمیسیون هم ارزی رشتهها تعیین میشود. طبق قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، محتوای علمی و آموزشی رشته فرد باید بیش از ۷۰ درصد با رشتههای اصلی در ارتباط باشد.
برای کمیسیون هم ارزی، مرتبط بودن رشته مدرک کارشناسی از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورتی که مدرک کارشناسی فرد غیر مرتبط با رشتههای اصلی باشد، فرد اجازه شرکت در آزمون نظام مهندسی را نداشته و امکان دریافت پروانه اشتغال برای او وجود ندارد.
در جدول زیر رشتههای مرتبط با مهندسی عمران را مشخص کردهایم:
برای نمایش کامل جداول، آن را به چپ و راست بکشید.
عنوان مدرک تحصیلی دانشگاهی | رشته موضوع پروانه |
مهندسی عمران – کاربردی | مرتبط با مهندسی عمران – علمی کاربردی |
مهندسی عمران – تکنولوژی عمران | مرتبط با مهدسی عمران – تکنولوژی عمران |
مهندسی عمران – عمران روستایی، مهندسی عمران – ساختمانو تاسیسات کشاورزی |
مرتبط با مهندسی عمران – عمران روستایی |
دبیری فنی عمران | مرتبط با مهندسی عمران – دبیری فنی |
معادل لیسانس مهندسی عمران – عمران، مهندسی عمران – خط و ابنیه، مهندسی عمران – مهندسی عملی |
مرتبط با مهندسی عمران |
جمع بندی
آزمون نظام مهندسی یک آزمون تخصصی است که توسط سازمان نظام مهندسی و مقررات ملی ساختمان کشور، توسط سازمان سنجش و زیر نظر وزارتخانه راه و شهرسازی، برای صدور پروانه اشتغال به کار مهندسی یا پروانه نظام مهندسی برگزار میگردد. در این مقاله درباره هر آنچه که باید در مورد آزمون نظام مهندسی عمران بدانید صحبت کردیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. در صورتی که سوالی داشتید، حتما آن را در بخش دیدگاهها در پایین همین مقاله با ما به اشتراک بگذارید.
مسیر پیشنهادی مطالعه مقالات آکادمی عمران
میشه بگید آخرین آزمون نظام مهندسی ۱۴۰۳ کی هست و آیا آموزش حضوری هم برای آمادگی آزمون نظام مهندسی دارید؟
هنوز به طور دقیق اعلام نشده اما احتمالا بهمن یا اسفند برگزار میشه
آموزش حضوری نظام مهندسی خیر
سلام عرض ادب
من لیسانس علوم مهندسی گرایش مکانیک سازه رو دارم که داخل مدرک ، کارشناسی علوم مهندسی بدون ذکر کردن گرایش نوشته شده.
منظورم این هستش مستقیم به این موضوع که گرایش من سازه هست و از گرایش های عمرانه اشاره نشده .
میخواستم بدونم الان من میتونم بعد از گذشت سه سال آزمون نظام مهندسی رو بدم .
سلام این مورد رو از سازمان نظام مهندسی استان خود بپرسید. موفق باشید
با سلام
بنده فارغ التحصیل کارشناسی ناپیوسته تکنولوژی عمران-عمران هستم برای نظارت یا اجرا یا احیانا محاسبات میتونم شرکت کنم؟
سلام این مورد رو از سازمان نظام مهندسی استان تون استعلام بگیرید.
سلام. وقت بخیر
بنده سال ۸۹ از رشته عمران در مقطع کارشناسی فارق التحصیل شدم. در حال حاضر مشغول به کار در حوزه دیگری میباشم که بیمه هم هستم. اگر بخوام آزمون نظام مهندسی رو شرکت کنم بعدا برای اخذ پروانه اینکه بیمه من از یک سازمان با کار غیرمرتبط با عمران رد میشه، مشکلی به وجود نمیاره؟
ممنون از زحمتی که میکشید
سلام
خیر ارتباطی به بیمه ای که رد شده براتون ندارد
واقعا عالی
سلام وقت بخیر
حوشجالیم که براتون مفید بوده
خیلی ممنونم از راهنماییتون
خواهش می کنم. موفق باشین.
سلام وقت بخیر.
من فارغ التحصیل شدم ولی هنوز مدرکم رو نگرفتم.برای شرکت در آزمون نظام مهندسی باید حتما ۳سال از اخذ مدرک گذشته باشه یا ۳سال از فارغ التحصیلی هم گذشته باشه کافیه؟
سلام وقت شما هم بخیر.
باید بین تاریخ فارغ التحصیلی و روز برگزاری آزمون حداقل ۳ سال فاصله باشد. به تاریخ اخذ مدرک ارتباطی ندارد
سلام وقت بخیر
من فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی معدن گرایش حفر تونل و فضا های زیرزمینی هستم.
هم اکنون هم در حال خدمت سربازی هستم.
آیا ممکن هست آزمون نظام مهندسی عمران شرکت کنم؟
سپاس
سلام وقت بخیر
تا جایی که ما اطلاع داریم اگر فارغ التحصیل این رشته در یکی از ردههای کارشناسی، ارشد یا دکتری نیستید امکان پذیر نیست. اما میتوانید از نظام مهندسی استان پی گیری بفرمایید. موفق باشید
سلام و تشکر بابت این مطلب. سوالم شاید یکم ابتدایی باشه ولی چون قرار گذاشتم تا یکی از مهندسان که قبلا پیششون کار میکردم دفتر فنی. الان در پروژه ای مشغول به کار هستند. سوالم این هست که چون باید مدارک من را مهر کنند و باهاشون کمی رودروایسی دارم به طور معمول مهر باید طبق قانون در محل کارگاه ساختمانی همراهشون باشد یا خیر؟ چون مسیرشان کمی دور هست و من میخوام بدونم که اگر همراه نیست شب قبلش بهشون یاداوری کنم. من قراره محل پروژه ببینمشون. لطفا اگر خودتان هم نمیدونید از همکاران سایت اگر لطف کنید شاید بدونن. من چون یکی دوساله ارشد میخونم قوانین را دقیق خاطرم نیست. سپاس فراوان
سلام، وقت بخیر
اگر مهر مربوط به نظام مهندسی رو میفرمایید بله باید همراهشان باشد.
با سلام و احترام
با توجه به اینکه مراحل ثبت درخواست پروانه به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه سپامک انجام میشود خواهشمند است نسبت به بروزرسانی اطلاعات مقاله در این بخش اقدام فرمایید.
ممنون از نظرتون چشم حتما
سلام. من پایه ۳ هستم. ارائه سابقه کار مورد نیاز ،به استناد ماده ۶آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی وکنترل ساختمان. این کاربرگ سابقه کار برای ارتقا به پایه ۲ باید توسط دو مهندس امضا شود. آیا این دو نفر باید لزوما پایه یک باشند؟ در کاربرگ استان البرز صراحتا گفته ۱. در هرمزگان گفته یک یا دو. اما در کاربرگ تهران هیچ ننوشته. تلفنها هم پاسخگو نیستند.
سلام، وقت بخیر
متاسفانه اطلاع دقیقی در این مورد نداریم. برای پایه ۳ باید ده سال عضو نظام مهندسی باشند ولی ارتقا پایه سه به دو رو اطلاعاتی ندادند.
با سلام و احترام
جناب مهندس ضمن تشکر از مطالب ارزنده تان ؛ بنده سالهاست فارغ التحصیل شده و بازنشسته شده ام ؛ چطوری می توانم در آزمون نظام موفق شوم.
ارادتمند
سلام، وقت بخیر
موفقیت در آزمون نظام مهندسی سخت نیست. باید سرعت پیدا کردن جواب ها رو بالا ببرید. این هم با بررسی سوالات سال های گذشته و مباحث ظرف یکی دو ماه بدست میاد.