سقف کاذب pvc | انواع و آموزش نصب سقف کاذب پی وی سی
سقف کاذب نوعی پوشش ثانویه است که برای پوشش سقف اصلی از آن استفاده میشود. سقف کاذب pvc یکی از انواع پرکاربرد نوع کاذب است که خود آن از نظر ابعاد، شکل ظاهری و کاربرد به چند دسته تقسیم میشود. مزایای این نوع باعث شده تا در بسیاری از پروژههای مسکونی، تجاری و اداری از آن استفاده شود. همچنین روش اجرای سقف کاذب پی وی سی موضوعی است که دانستن آن به شما کمک میکند تا آگاهانهتر به انتخاب این سقف دست بزنید.
ما در این مقاله ابتدا به تعریف سقف کاذب pvc پرداخته و سپس انواع آن را به دقت بررسی میکنیم. در ادامه کاربرد، مزایا و معایب سقف کاذب پی وی سی را بررسی کرده و به طور کامل به آموزش اجرا و نصب آن میپردازیم. در انتها نیز عوامل موثر در قیمت آن را عنوان میکنیم. با ما در آکادمی عمران همراه باشید تا به خوبی با سقف کاذب pvc آشنا شوید.
سقف کاذب pvc چیست؟
سقف کاذب pvc یکی از انواع سقف کاذب است که امروزه در بسیاری از پروژههای ساختمانی از آن استفاده میکنند. سقف کاذب pvc از ماده پی وی سی یا پلی وینیل کلراید ساخته شده که این ماده نوعی پلاستیک محسوب میشود. در حال حاضر پی وی سی یکی از مواد با ارزش در صنعت پتروشیمی است که بسیار پر کاربرد است.
سقف کاذب pvc به علت تنوعی که در طرح و رنگ دارد نوعی محبوب است. از طرفی سه خصوصیت عایق صدا بودن، قابلیت شستشو و نصب آسان از مواردی است که استفاده از سقف کاذب پی وی سی را گسترش داده است. همچنین این نوع مقاومت مطلوبی در برابر رطوبت دارد که این مسئله باعث تمایل سازندگان به اجرای آن در محیطهایی مانند سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه شده است.
بیش از ۳۰ ساعت آموزش حرفهای ولی رایگان دفترفنی و ساختمان سازی
انواع سقف کاذب pvc
همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم این سقف دارای انواع مختلفی است. در این بخش قصد داریم انواع این سقف را بررسی کنیم. در قدم اول لازم است بدانید که انواع سقف کاذب pvc را میتوان از دو جنبه طبقه بندی کرد. در حالت اول انواع سقف پی وی سی را از نظر روش نصب و ابعاد بررسی میکنیم و در حالت دوم به بررسی انواع این نوع سقف از نظر شکل ظاهری میپردازیم.
انواع سقف کاذب pvc از نظر روش نصب
1) تایل
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید منظور از سقف کاذب پی وی سی به صورت تایل، شبکههای مربع شکل به ابعاد 60 در 60 سانتیمتر و ضخامت 8 میلیمتر است. نوع تایل از این سقف بسیار پرکاربرد بوده و به علت سهولت در نصب بسیار مورد پسند پیمانکاران قرار میگیرد. تایلهای pvc را به صورت ترکیبی با سایر انواع سقفهای کاذب نیز به کار میبرند که در زیبایی فضا بسیار تاثیر گذار است. زیرسازی این نوع به این صورت است که ابتدا پروفیلهای سپری آلومینیومی به صورت مشبک نصب شده و سپس تایلها در جای خود قرار میگیرند.
از مزایای این حالت از اجرای سقف پی وی سی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نصب آسان و سریع
- دسترسی آسان به تاسیساتی که در پشت سقف قرار دارند.
- ضد آب
- امکان نصب چراغ
- اجرای طرحهای متنوع و زیبا
2) پانل طولی
در دومین مورد از انواع سقف کاذب پی وی سی پانلهای طولی را معرفی میکنیم. این پنلها در ابعاد 6 در 0.2 و 6 در 0.4 متر ساخته شده و مانند تایلهای پی وی سی ضخامتی در حدود 8 میلیمتر دارند. برای نصب این نوع پی وی سی نیاز به زیرسازی خاصی نبوده و هر پانل طوری طراحی شده که در کنار یکدیگر قرار میگیرند. در قسمت آموزش اجرای سقف کاذب pvc همین مقاله درباره مراحل نصب آن توضیح دادهایم.
انواع سقف کاذب pvc از نظر شکل ظاهری
1) سفید ساده
سقف پی وی سی سفید ساده در دو حالت براق و مات وجود دارد. این نوع پانلها معمولا دارای ابعاد 20 در 600 سانتیمتر و با ضخامت 7 میلیمتر هستند. همچنین وزن حدودا 290 گرم در هر متر مربع دارند.
2) چاپی و هات استمپ
پنلهای این نوع از سقف کاذب توسط دستگاه هات استمپ تولید شده، به این صورت که طرح مورد نظر بر روی ورقهای پی وی سی چاپ شده و پس از آن یک چسب مخصوص به عنوان روکش پی وی سی روی آن زده میشود. این نوع از سقفهای کاذب ضد خش بوده و مقاومت خوبی در برابر گرما و رطوبت از خود نشان میدهند.
در پیادهسازی طرح با دستگاه میتوان از طرحهای مختلفی استفاده کرد و ابعاد قطعات نیز میتوانند به صورت پانل طولی یا تایل باشند. به طور معمول طول پانل طولی هات استمپ 600 و عرض 20 تا 30 سانتیمتر بوده، همچنین وزن آن 290 تا 350 گرم در هر متر مربع است.
3) روکش دار
سقف کاذب pvc روکش دار به این صورت است که روکشها توسط یک پرس بسیار قوی به سطح ورقها چسبانده شده به صورتی که در برابر ضربه و فشار مقاوم است.
کاربرد سقف کاذب pvc
همانطور که گفتیم سقف پی وی سی دارای کاربرد گستردهای در ساختمان سازی است. از سقف کاذب pvc در ساختمانهای مسکونی، تجاری و اداری استفاده میشود. در ادامه بخشهایی که استفاده از سقف پی وی سی در آن رایجتر است را عنوان کردیم:
- سقف کاذب pvc سرویس بهداشتی و حمام
- سقف کاذب pvc آشپزخانه
- سقف کاذب pvc رستورانها و کافی شاپها
یک نکته مهم که لازم است به آن توجه کنیم این است که پی وی سی در صورت قرارگیری در معرض خورشید، تغییر رنگ میدهد. لذا استفاده از این نوع سقف کاذب در بخشهایی از ساختمان که در معرض نور مستقیم خورشید است توصیه نمیشود.
اجرای سقف کاذب PVC
نصب سقف کاذب PVC کمی پیچیدهتر از سقف کاذب است و نصب آن نیازمند نصابی حرفهای و متخصص میباشد. همچنین، اجرای سقف کاذب PVC نیازمند ابزار و تجهیزات مخصوص است.
برای اجرای سقف کاذب PVC ابتدا باید ارتفاع سقف کاذب مشخص شود. معمولا سقف کاذب را 10 الی 15 سانتی متر پایینتر از سقف اصلی نصب میکنند. سپس نحوه چیدمان تایلها بر روی سقف تعیین میشود.
در مرحله بعد نبشیها دور تا دور سقف نصب شده و سازههای سپری به شکل عمود بر روی این نبشیها قرار میگیرند. در صورتی که دیوار گچی باشد، برای نصب نبشی از رول پلاک استفاده میشود؛ ور در صورتی که دیوار سرامیکی باشد از میخ پرچ، و برای دیوار بتنی از میخ چاشنی استفاده میشود.
برای نصب سازههای سپری باید به نحوه چیدمان تایلها دقت گرده و سپریها را بر اساس این چیدمان نصب کرد. سازههای سپری وظیفه حمل بار تایلها و در نتیجه سقف را بر عهده دارند.
در مرحله بعدی سیم مفتول و یا فنر آویز به سازهها متصل شده و تعداد روشناییهای مورد نظر تعیین میشوند. پنلهای سقف pvc به صورت نری و مادگی هستند (مکمل یکدیگرند) و به همین دلیل نیز به آشانی در کنار یکدیگر چفت میشوند.
پس از نصب تایلها، چراغهای و لامپها در محل مورد نظر نیز قرار میگیرند. در نهایت نیز کل سقف مجدد تمیز میشود. معمولا پروسه نصب و اجرای سقف کاذب pvc دو روز زمان میبرد.
مزایا و معایب سقف کاذب پی وی سی
در این بخش به بررسی مزایا و معایب سقف پی وی سی میپردازیم. البته لازم است اشاره کنیم که برخی از این ویژگیها برای انواع دیگر سقفهای کاذب نیز وجود دارد.
- نصب آسان و سریع
- حمل و نقل آسان
- ضد آب و رطوبت
- قابلیت شستشو
- پوشاندن تاسیسات شامل لولهها و کابلها
- عایق صدا
- تعمیر و نگهداری آسان
- قابلیت تعویض
- وزن سبک
- طرح و رنگ متنوع
- سبک شدن وزن سقف
- ایجاد دسترسی به پشت سقف
- آسیب دیدن در صورت قرارگیری در معرض نور خورشید
- احتمال آزاد کردن گاز کلر در صورت وجود حرارت در محیط
- احتمال کاهش ارتفاع سقف و کوچک شدن فضا
- وجود درز بین پنلها و احتمال وجود حشرات در صورت تمیز نشدن
- عدم تحمل وزن زیاد
قیمت سقف کاذب pvc
قیمت سقف کاذب پی وی سی به عوامل زیر بستگی دارد:
- تایلی یا پنلی بودن
- متراژ
- دستمزد که برای مساحتهای کمتر از 20 متر به صورت روزمزد است.
- نوع سقف پی وی سی
- نوع طراحی سقف
جمع بندی
سقف pvc یکی از انواع سقف کاذب است که به علت مزایایی که دارد در سقف بخشهایی از ساختمان مانند سرویس بهداشتی، حمام و حتی در ادارات و مجتمعهای تجاری بسیار کاربرد دارد. از مزایای قابل توجه سقف پی وی سی میتوان به مواردی مانند قابلیت شستشو، نصب آسان، ایجاد دسترسی به تاسیسات پشت سقف و دیگر مواردی که در این مقاله عنوان کردیم، اشاره کرد. همچنین در این مقاله آموزش نصب و اجرای سقف کاذب پی وی سی را به طور کامل توضیح دادیم.
در انتهای این مقاله امیدواریم به خوبی با سقف کاذب pvc و انواع آن آشنا شده باشید. در صورتی که در این مورد سوالی دارید میتوانید آن را در بخش دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.
مسیر پیشنهادی مطالعه مقالات آکادمی عمران
سلام
مقاومت سقف کاذب PVC چه قدره؟
سلام وقت بخیر
با توجه به برند تولیدی مقاومت باربری آن متفاومت است. عدد دقیقی نمیشه براش ذکر کرد
با سلام وعرض ادب
کار من سقف کاذب هست
دوره های آموزش شرکت کناف هم بودم
دوره های سقف دیوار و دکور
اگه بخوام طراحی داخلی باد بگیرم ومدرکی برای ارائه به مشتری داشته باشم .؟؟
سلام طراحی دکوراسیونداخلی حوزه تخصصی ما نیست و چنین دوره ای نداریم. موفق باشید
سلام بنده ۱۳ سال سابقه اجرایی در رابطه با اجرای اصولی ۱۵ متریال سقف کاذب ازجمله کناف سقف کشسان لمینت کفپوش اسمان مجازی دامپا تایل ماربل شیت ترمووال ترموووال و….دارم
بنده توانایی تدریس و اموزش اصولی تمامی موارد اجرایی به شرط ضمانت وجه به کارآموز دارم
خوشحال میشم همکاری کنیم ۰۹۰۵۱۵۰۲۶۷۲
سلام وقت بخیر
ممنون از پیشنهادتون
رزومه تون رو به واتس اپ یا تلگرام مجموعه اکادمی عمران ارسال کنید درخدمتیم.
میشه PVC رو روی سقف تیرچه بلوک هم نصب کرد؟
سلام وقت بخیر.
بله امکان پذیره.