تفاوت شیشه سکوریت با شیشه لمینت از صفر تا صد
با توجه به کاربرد شیشه در نمای ساختمان و دکوراسیون داخلی، داشتن اطلاعات درباره انواع شیشههای پرکابرد در صنعت ساختمان ضروری به نظر میرسد. شیشه سکوریت، لمینت و سکوریت لمینت از انواع این شیشهها هستند. ما در این مقاله این سه نوع شیشه را از تعریف تا کاربرد زیر ذره بین بردهایم. در انتها نیز درباره قیمت آنها صحبت کردهایم با ما در آکادمی عمران همراه باشید!
شیشه سکوریت چیست؟
شیشه سکوریت نوعی از شیشه است که دارای مقاومت فیزیکی و حرارتی چهار برابر بیشتر از شیشههای عادی است. این نوع شیشه به دلیل ویژگیهای خوبی که دارد توانسته جایگاه خوبی در صنعت ساختمان به دست آورد.
اگر مایل هستید که درباره نمای شیشه ای که از یکی از انواع نمای ساختمان است بیشتر مطالعه کنید روی لینک آبی رنگ کلیک کرده و به مقاله مربوط به آن سر بزنید.
مهمترین خصوصیت سکوریت این است که در صورت شکسته شدن به تکههایی کوچک تبدیل میشود که حالت تیز و برنده ندارند.
به عبارتی نوع سکوریت طی فرآیند گرم و خنک شدن، دچار تنش در قسمت مرکزی شده و در نتیجه باعث میشود تا شیشه بسیار با دوام و محکمتر از نوع معمولی شود.
شیشههای سکوریت دارای انواع مختفی از جمله فلوت، مات، مشجر و رفلکس هستند. این نوع در ابعاد مختلفی تولید میشود اما ابعاد استاندارد آن به اندازه 320 در 220 سانتیمتر است.
اگر مایل به یادگیری تمام نکات اجرایی نماهای ساختمان هستید توصیه میکنیم آموزش دیوارچینی و نازک کاری را از دست ندهید. برای مطالعه سرفصلهای این آموزش روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
مزایای شیشه سکوریت
نوع سکوریت به علت روند ساخت و تولیدی که طی میکند، دارای مزایای زیر است:
- در صورت شکسته شدن به ذرات گرد و غیر تیز تبدیل میشود.
- در برابر باد دارای مقاومت بیشتری است.
- دارای استحکام کششی بالایی است و تا حدی امکان خم شدن بدون شکستن را دارد.
بیش از ۳۰ ساعت آموزش حرفهای ولی رایگان دفترفنی و ساختمان سازی
کاربرد شیشه سکوریت
همانطور که گفتیم مزایای شیشه سکوریت باعث شده تا کاربرد زیادی در پروژههای عمرانی داشته باشد. علاوه بر مقامت بالا، این نوع دارای امنیت زیادی است لذا استفاده از آن در داخل ساختمان و حتی به عنوان سقف نیز امکانپذیر است.
از جمله کاربردهای سکوریت میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- در و پنجره
- میز
- به عنوان حفاظ دور استخر
- نرده و پله
- برای نمای مغازه
- پارتیشن
- کف و سقف
شیشه لمینت چیست؟
شیشه لمینت از ترکیب دو یا چند لایه شیشه به همراه لایههای پلاستیکی یا پلی وینیل بوتیرال PVB ساخته شده است. در نتیجه لمینت در صورت ضربه دیدن فرو نمیریزد.
به عبارتی لایه PVB در فرآیند ساخت به شیشه چسبیده میشود. چسبندگی موجود بین شیشه و لایه پلاستیکی باعث مقاومت در برابر فرو ریختن آن میشود. لمینت به دلیل نوع ساختار خود، عایق خوبی در مقابل صدا و حرارت بوده و لایه PVB آن مانع عبور حدود 99 درصد از اشعه فرابنفش (UV) میگردد.
مزایای شیشه لمینت
- حفاظت محیط داخلی در برابر اشعه ماوراء بنفش
- عایق صدا و حرارت
- فرو نریختن در صورت شکسته شدن (به علت چسبیدن به لایه پلاستیکی)
- امکان ساخت اشکال منحنی
- دارای تنوع رنگی
کاربرد شیشه لمینت
همانطور که گفتیم لمینت دارای ویژگیهای خاصی بوده و به همین ترتیب دارای کاربردهای فراوانی است. این نوع شیشه عمدتا در ساختمانهای مرتفع و همینطور در مکانهایی که امنیت آنها اهمیت دارد استفاده میشود.
در ادامه تعدادی از کاربردهای آن را آوردهایم که عبارتند از:
- طلافروشی، صرافی و بانکها
- کفهای شیشهای
تفاوت شیشه سکوریت و لمینت
حالا که متوجه تعریف و ویژگیهای هر یک از شیشههای سکوریت و لمینت شدیم، به تفاوت آنها میپردازیم. شاید برای شما هم سوال باشد که تفاوت شیشه سکوریت و لمینت چیست؟
همانطور که گفتیم تفاوت سکوریت و لمینت در نوع شکستگی و فروریختن آنها است. در واقع فرآیندی که طی آن هر نوع از این شیشهها تولید میشود مقاومت آنها را مشخص میکند. در ادامه به مقایسه این دو نوع در چند پارامتر مهم میپردازیم.
1. شکستن شیشه
همانطور که گفتیم لمینت به علت چسبندگی لایه پلاستیکی آن، بعد از شکسته شدن فرو نمیریزد این در حالی است که نوع سکوریت بعد از شکسته شدن فرو ریخته میشود اما ذرات آن برنده و تیز نیستند.
این مسئله باعث میشود تا در مواقعی که امنیت حرف اول را میزند از نوع لمینت استفاده شده و زمانی که موقعیتی با حساسیت بالا در نوع شکنندگی وجود دارد از سکوریت استفاده کنیم.
2. ضخامت
شیشههای لمینت به علت وجود لایه PVB دارای ضخامت بیشتری نسبت به سکوریت هستند.
3. کاربرد
همانطور که در قسمتهای قبل گفتیم این دو نوع میتوانند کابردهای متفاوتی داشته باشند. شیشههای سکوریت در نرده، درب و پارتیشنهای شیشهای و لمینت در سقف و نمای شیشهای کاربرد دارد.
4. ایمنی و مقاومت
به طور کلی اگر در ساخت شیشه لمینت از سکوریت استفاده شود، مقاومت آن، از سکوریت بالاتر خواهد بود. در غیر این صورت لمینت از نظر مقاومت به نسبت ضعیفتر از سکوریت است.
5. قیمت
در حالت کلی قیمت لمینت به علت متریال مصرفی در زمان ساخت، نسبت به سکوریت گرانتر است.
شیشه سکوریت لمینت چیست؟
تا اینجا متوجه شدیم که منظور از سکوریت و لمینت چیست و هرکدام از آنها چه ویژگیهایی دارند. همچنین به طور کامل به تفاوتهای آنها پرداختیم.
اما شیشه سکوریت لمینت چیست و چه کاربردی دارد؟
نوعی شیشه لمینت است که در لایههای آن به جای شیشههای معمولی از سکوریت استفاده میشود. بدیهی است که ترکیب این دو نوع باعث ایجاد مقاومت فیزیکی و حرارتی بالاتری نسبت به هر کدام از انواع شیشهها به تنهایی میشود.
اگر مایل به مطالعه درباره نمای اسپایدر و نمای کرتین وال هستید، حتما روی لینک آبی رنگ مربوط به هر یک از آنها کلیک کنید.
کاربرد شیشه سکوریت لمینت
در مکانهایی که از حساسیت بالایی برخوردار هستند مانند طلافروشیها، صرافیها، نماهای ساختمان و نردههای شیشهای استفاده میشود. اما در موارد زیر نیز با توجه به نظر مجری طرح از این نوع استفاده میشود:
- کف و سقف نورگیر
- استخر و مراکز تفریحی
- طلافروشیها و صرافیها
- فرودگاهها
- نمای ساختمان و جان پناه
قیمت شیشه سکوریت لمینت
قیمت شیشه سکوریت لمینت به عوامل زیر بستگی دارد.
- ضخامت لایهها
- ضخامت لایههای pvb
- تعداد لایهها
- رنگ
- ابعاد
در آموزش اجرای ساختمان مراحل اجرا از تخریب و گودبرداری، اجرای اسکلت بتنی، اجرای اسکلت فولادی، دیوار چینی و اجرای نازک کاری را همراه با فیلمهای کارگاهی زیر ذرهبین بردهایم. برای مشاهده سرفصلهای این آموزش جامع روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
مسیر پیشنهادی مطالعه مقالات آکادمی عمران
خیلی ممنونم از مقاله خوبتون
سلام
ممنون از لطف شما