X

مدلسازی راه پله را با فیلم و در etabs یاد بگیرید!

آیا با انواع مدلسازی راه پله آشنا هستید؟! آیا می‌دانید مدلسازی آن چه نکات و اصولی دارد؟! تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا به جواب تمام سوال‌های در مورد مدلسازی راه پله در ایتبس برسید.

انواع مدلسازی راه پله

برای مدلسازی و طراحی راه پله‌ها در نرم افزارهای تحلیل و طراحی مانند ایتبس (etabs) روش‌های متفاوتی وجود دارد. در این مقاله روش‌های مختلف مدلسازی راه پله  را بررسی می‌کنیم.

در مقاله اجرای راه پله به طور کامل در این باره صحبت کرده و فیلم اجرای راه پله را هم قرار دادیم. برای مشاهده آن روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.

به صورت دستی در خارج از نرم افزار

در این روش مدلسازی، راه پله را در نرم افزار طراحی مدل نکرده و تنها تیرها و ستون‌های کناری راه پله را مدلسازی و بارگذاری می‌کنیم.

راه‌پله را خارج از نرم فزار به صورت دستی بارگذاری کرده و واکنش‌های ناشی از بارگذاری آن را به صورت بار نقطه‌ای به تیرها و ستون‌های کناری راه‌پله در نرم افزار اعمال می‌کنیم.

این روش که دقت پایینی دارد به عنوان یک روش مناسب توصیه نمی‌شود.

چرا که مدلسازی پاگرد و رمپ راه پله سبب افزایش سختی ناحیه راه پله شده و در هنگام توزیع بار زلزله، بار بیشتری از مقدار محاسبه شده دستی به تیرها و ستون‌های کناری آن وارد می‌شود.

غیر از این اگر راه‌پله را مدلسازی نکنیم در واقع راه‌پله را یک فضای بازشو در نظر گرفتیم در حالی که در واقعیت اینگونه نیست و وجود رمپ و پاگرد مانعی برای حرکت ستون‌ها و تیرهای اطراف باکس راه‌پله ایجاد می‌کند.

برای اینکه در مورد محاسبات دستی راه‌پله و همچنین ابعاد راه پله دو طرفه بیشتر بدانید، روی لینک آبی کلیک کنید.

مطابق محل واقعی راه پله

در این روش مدلسازی، بارگذاری و انجام تحلیل مطابق آنچه که در واقعیت اجرا می‌شود در نرم افزارهای طراحی مانند etabs انجام می‌شود. یعنی رمپ راه پله به صورت شیب دار همراه با پاگرد و تیر میان طبقه مدل می‌شود. 

این روش نیز به دلیل زمان بر بودن برای پروژه‌های متعارف گزینه مناسبی نیست. بهتر است این روش برای پروژه‌های خاص که معماری و سازه پروژه پیچیدگی‌های زیادی دارد یا پروژه‌هایی که از اهمیت بالایی برخوردار هستند استفاده شود.

مدلسازی راه پله در ایتبس

تصویر راه پله در پلان طبقه

این روش که از روش اول دقت بیشتری دارد و از روش دوم زمان کمتری می‌برد، مناسب‌ترین روش مدلسازی راه پله در پروژه‌های متعارف است.

در این روش به جای مدلسازی رمپ راه پله به صورت شیب دار بین دو طبقه متوالی، تصویر آن را روی سقف طبقه ترسیم و بارگذاری می‌کنند.

هدف از این روش انتقال بار قسمت راه‌پله به ستون‌های اطراف آن است لذا تیر میان طبقه در نظر گرفته نشده و طراحی این تیر به صورت دستی در خارج از نرم افزار انجام می‌شود.

در واقع تیر نیم طبقه، پاگرد میانی و رمپ‌های دو بازو بر روی سقف تصویر شده و بارگذاری بر روی سطح تصویر شده اعمال می‌شود.

نکات مهم مدلسازی راه پله

اتصال تیرها به ستون ها معمولا به صورت مفصلی است. در این موارد مدلسازی به روش سوم در پروژه‌های متعارف مورد قبول است.

اگر اتصال تیرهای میان طبقه راه‌پله به ستون‌های کناری به صورت گیردار باشد، برای واقعی کردن مدل بهتر است که این تیرها در همان مکان اصلی خود یعنی به روش دوم مدل شوند.

بار مرده پاگردها نسبت به بار مرده رمپ پله کمتر است. لذا در جهت اطمینان برای بار مرده پاگرد از بار مرده رمپ پله‌ها استفاده می‌شود.

برای مطالعه بیشتر در مورد محاسبه شیب راه‌پله به مقالهراه پله‌ ساختمان دو طبقه مراجعه کنید.

با توجه به این که وزن رمپ و پاگرد راه پله در محاسبه بار مرده لحاظ شده هنگام مدل کردن پله‌ها در نرم افزار، از سقفی استفاده شود که وزن مخصوص آن صفر باشد.

معمولا هنگام تعیین مقطع برای سقف دو نوع دال تعریف می‌شود یکی با وزن مخصوص متناسب با نوع سقف و دیگری با وزن مخصوص صفر.

برای مطالعه بیشتر در مورد طراحی پله گرد با نرم افزار طراحی stairdesigner به مقاله محاسبه پله‌ گرد مراجعه کنید.

در آموزش اجرای راه‌پله تمام تعاریف و نکات اجرایی همراه با تعداد زیادی فیلم‌ها و عکس‌های کارگاهی آموزش داده شده‌اند. به صفحه این آموزش سر بزنید و فیلم‌های نمونه آن را مشاهده کنید.

برای اطلاع بیشتر از آموزش فراتر از کاربردی اجرای راه‌پله روی تصویر زیر کلیک کنید.

آموزش اجرای راه پله

امیدواریم در پایان این مقاله به جواب سوال‌های خود رسیده باشید و از اینکه تا پایان مقاله با ما همراه بودید، تشکر می‌کنیم. نظرات خود را در مورد این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.

مسیر یادگیری مهندسی عمران یک مسیر رایگان برای حرفه‌ای شدن

حتما تو این مسیر با ما همراه شو!

بر روی اینجا کلیک کنید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *