نرم افزار تهیه صورت وضعیت مو به مو زیر ذره بین
اگر به تازگی مشغول به کار در حوزه دفتر فنی شده باشید حتما برایتان سوال پیش آمده چه طور میتوان دقت و سرعت روند تهیه و تنظیم صورت وضعیت یک پروژه را افزایش داد؟ آیا استفاده از نرم افزار تهیه صورت وضعیت و نرم افزار متره و برآورد کمکی میکند؟ بهترین نرم افزار صورت وضعیت نویسی پیمانکاری کدام است؟ در این مقاله همراه ما در آکادمی عمران باشید تا به تک تک این سوالات پاسخ دهیم.
نرم افزار متره و برآورد
امروزه تعداد زیادی از مهندسین فارغ التحصیل رشته عمران تمایل دارند در بخش دفتر فنی یک شرکت پیمانکاری مشغول به کار شوند چرا که علاوه بر داشتن درآمد بالا همانند مهندسین اجرایی، شرایط سخت شغلی مثل کارکردن در گرما و سرما را هم تجربه نمیکنند.
علاوه بر این با شرایط بد اقتصادی کشورمان، حتما دیدهاید که شرکتی مجبور به تعدیل نیرو شده است و نتوانسته با تعداد زیادی از مهندسین اجرایی و سرپرست کارگاههای با سابقه خود، همکاریش را ادامه دهد.
این در حالی است که همان شرکتها همواره نیاز به مهندسین ماهر و خبره در امور پیمان و دفترفنی نیز دارند تا بتوانند با مهارت بالایشان، در ابتدا با متره کردن یک برآورد کلی از هزینه داشته و در ادامه با تهیه و تنظیم یک صورت وضعیت اصولی بتوانند هزینههای صورت گرفته در پروژه را از کارفرما طلب کنند.
همچنین مهندسین دفتر فنی میتوانند با پیروزی در مناقصات برگزار شده، پروژه جدیدی گرفته و هزینههای صورت گرفته در پروژههای قبلی را جبران کنند.
همانطور که گفتیم یکی از ابتداییترین و مهمترین کارها برای یک مهندس دفترفنی، مهارت و توانایی در متره کردن و تهیه صورت وضعیت از یک پروژه است که معمولا برای تهیه و تنظیم آنها از نرم افزارهای عمران با ویژگیهای خاص استفاده میشود.
در ادامه به شرح نرم افزار صورت وضعیت نویسی خواهیم پرداخت اما اجازه دهید برای آشنایی بیشتر با این نرم افزارها در ابتدا با این دو مفهوم بیشتر آشنا شویم.
بیش از 30 ساعت آموزش حرفهای ولی رایگان دفترفنی و ساختمانسازی
متره چیست؟
متره در واقع به معنای متر کردن، اندازه گیری یا محاسبه کردن است.
علم متره، تنها خاص رشته عمران نیست، بلکه از این علم در شاخههای دیگر مهندسی مثل مهندسی مکانیک و صنایع نیز استفاده میشود. اما در عرف پروژههای عمرانی، متره به این معناست که قبل و بعد از انجام هر عملیات عمرانی باید محاسباتی را انجام داد.
این محاسبات عبارت است از :
- محاسبه و اندازه گیری مقدار مصالح مورد نیاز برای اجرای یک پروژه (متره برآورد)
- محاسبه و اندازه گیری مقدار مصالح به کار رفته و مصرف شده در یک پروژه اجرا شده (متره صورت وضعیت)
توجه داشته باشید که در متره بسته، فقط احجام و مقادیر محاسبه میشود و هیچ هزینه مالیای را برای محاسبهاش در نظر نمیگیریم.
معمولا این نوع محاسبات و تحلیلها، در یک سری جدولهای خاص انجام میگیرد. (جدول ریز متره، خلاصه متره و غیره)
اگر مایل هستید با متره و برآورد پروژه بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم حتما روی لینک آبی رنگ کلیک کرده و مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید.
صورت وضعیت چیست؟
یکی دیگر از وظایف مهندس دفتر فنی این است که در پایان هر ماه باید مطابق بند “الف” ماده 37 شرایط عمومی پیمان، وضعیت کارهای انجام شده از شروع کار تا آن تاریخ را که طبق نقشههای اجرایی، دستورکارها و صورت مجلسها است، اندازهگیری کند.
همچنین مقدار مصالح و تجهیزات پای کار را تعیین، سپس طبق فهرست بهای منضم به پیمان مبلغ انجام کار را محاسبه کند تا پیمانکار آن را در آخر همان ماه تحویل مهندس مشاور نماید.
اگر بخواهیم به زبان سادهتری توضیح دهیم باید بگوییم مهندس دفترفنی با تهیه و تنظیم یک صورت وضعیت اصولی کمک میکند تا شرکت پیمانکاری هزینههایی که در طول اجرای پروژه، بابت حقوق کارگران و مهندسان، ماشین آلات، مصالح، حمل آنها و غیره پرداخت کرده را از کارفرما دریافت کند.
به طور کلی صورت وضعیتها انواع مختلفی دارند مثل صورت وضعیت کارکرد موقت، قطعی، ماقبل قطعی و صورت وضعیت تعدیل. پیشنهاد میکنیم برای این که با هر یک از این صورت وضعیتها و کاربردشان آشنا شوید حتما به مقاله صورت وضعیت چیست سر بزنید.
همچینین اگر میخواهید با یک نمونه صورت وضعیت پیمانکاری pdf آشنا شده و به سوال تعدیل یعنی چه پاسخ دهید، حتما روی لینکهای آبی رنگ کلیک کرده و مقالات مربوط به آن را مطالعه کنید.
نرم افزار صورت وضعیت نویسی پیمانکاری
حالا که با مفهوم صورت وضعیت، متره برآورد و آنالیز بها آشنا شدیم باید بگوییم که این روزها دیگر کسی دستی متره نمیکند و همه به دنبال یک ابزار مناسب هستند تا با دقت و سرعت بیشتری کارهایشان را انجام دهند.
تعداد نرم افزارها در این حوزه هر روز زیاد شده و مهندسین به دنبال بهترین نرم افزار صورت وضعیت نویسی میگردند. در ادامه با چند نرم افزار پر کاربرد در این حوزه بیشتر آشنا میشویم:
• نرم افزار اکسل
اکسل یکی از ابزارهای پر کاربرد در حوزه دفتر فنی است که دسترسی و استفاده از آن بسیار راحت بوده و به همین خاطر شرکتهای بسیاری در قالب این نرم افزار، پروژه را متره کرده و اقدام به تهیه صورت وضعیت میکنند.
اما با آمدن نرم افزارهای ویژه دفترفنی، اغلب مهندسین مایل به کار کردن با آنها به جای اکسل هستند چرا که یک آنالیز بها ساده در اکسل نیاز به وارد کردن مقدار و بهای واحد هزاران عامل بوده و برای جمع هر یک از پارامترهای نیروی انسانی، مواد و مصالح، ماشین آلات و ابزار و حمل و نقل باید فرمول تعریف کرد.
این در حالی است که با استفاده از نرم افزارهای دفتر فنی شما تمام این کارها را میتوانید با سرعت و دقت بیشتری انجام دهید.
اگر مایل هستید که یک نمونه فایل اکسل صورت وضعیت را مشاهده کنید روی دکمه زیر کلیک کنید.
دانلود فایل اکسل نمونه صورت وضعیت• نرم افزار تدکار
یکی از قویترین و محبوبترین نرم افزارها در حوزه دفتر فنی، نرم افزار تدکار است. با افتخار میگوییم که آموزش نرم افزار تدکار از سوی شرکت تدکار بر عهده مجموعه آکادمی عمران گذاشته شده و ما تمام تلاش خود را کردیم تا آموزشی کامل و جامع برای این نرم افزار ارائه دهیم.
اگر مایل هستید آموزش رایگان تدکار را مشاهده کنید روی لینک آبی رنگ کلیک کرده و مراحل دریافت آن را طی کنید تا لینکهای دانلود برایتان به نمایش درآید. همچنین در عکس زیر میتوانید نمای کلی از این نرم افزار را مشاهده و با فضای کاری این نرم افزار بیشتر آشنا شوید.
• نرم افزار تکسا
یکی دیگر از ابزارهای کاربردی برای متره و برآورد پروژههای عمرانی، نرم افزار تکسا از شرکت فرا گام آرا است که در بهینه نمودن روند انجام کار نیز نقش به سزایی داشته و همچنین این امکان را برای شما به وجود آورده تا با تعیین و محاسبه احجام و هزینه انجام عملیات اجرایی، برآورد کل عملیات اجرایی را در یک نگاه داشته باشید.
با توجه به این که آموزش نرم افزار تدکار به طور اختصاصی با مجموعه آکادمی عمران بوده، متاسفانه امکان همکاری با شرکت فرا گام آرا نیست اما چون شما برای ما مهم هستید، ما آموزشهای اختصاصی این شرکت را هم در این مقاله قرار دادهایم تا شما به راحتی بتوانید دانلود و مشاهده کنید.
دانلود بخش اول آموزش نرم افزار تکسا دانلود بخش دوم آموزش نرم افزار تکسا• نرم افزار تدبیر
علاوه بر نرم افزارهای تدکار و تکسا نرم افزارهای دیگری مثل تدبیر هم وجود دارد اما غالبا شرکتهای پیمانکاری اگر بخواهند از نرم افزارهای صورت وضعیت نویسی به جای اکسل استفاده کنند، از نرم افزارهای تدکار و تکسا استفاده میکنند.
بهترین برنامه صورت وضعیت نویسی
تا اینجا با تعدادی از معروفترین و محبوبترین نرم افزارهای حوزه دفتر فنی آشنا شدیم اما آیا میتوان گفت بهترین نرم افزار صورت وضعیت نویسی کدام است؟
در پاسخ باید بگوییم که هر کدام از این نرم افزارها مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند و انتخاب هر یک از آنها بستگی به شرکتی که شما در آن مشغول به کار هستید دارد. در بسیاری از پروژهها نیز کارفرما یا مشاور به شما میگوید که صورت وضعیتها را با کدام نرم افزار ارائه دهید.
هر کدام از این نرم افزارها کاربر پسند بوده و در صورت داشتن مهارت دفتر فنی میتوانید در کمتر از یک روز به تمام ریزه کاریهای آن مسلط شوید.
اگر شما به تازگی مشغول به کار در حوزه دفتر فنی شدید، توصیه ما به شما این است که در کنار تقویت دانش فنی سعی کنید کار با نرم افزارهای مختلفی را یاد بگیرید تا برای انتخاب جایگاه شغلی و همکاری با شرکتهای مختلف، دستتان باز باشد.
برای بالا بردن دانش فنی در این حوزه توصیه میکنیم حتما روی لینک آبی رنگ کلیک کرده و به آموزش صورت وضعیت نویسی آکادمی عمران سر بزنید.
مسیر پیشنهادی مطالعه مقالات آکادمی عمران
سپاس از مطالب خوب سایت تون
سلام
ممنون از لطف و حسن نظر شما