آیا میدانید دستور فیلت در اتوکد به چه معناست و چه کاربردی دارد؟ اگر بخواهیم به طور مختصر درباره این موضوع توضیح دهیم باید بگوییم، با استفاده از این دستور و گرد کردن گوشه ها در اتوکد میتوانید به زیبایی هر چه بیشتر ترسیمات خود کمک کنید. علاوه بر این، در بخشهایی که شما از این دستور در ترسیماتتون استفاده میکنید، اجازه ایجاد گوشههای تیز را ندارید. در این مقاله با ما همراه باشید تا با تمام ریزه کاریهای آموزش کامل دستور fillet در اتوکد و کاربردش آشنا شوید.
دستور فیلت در اتوکد
دستور Fillet یک دستور ویرایشی است. برای قرار گرفتن در این بخش میتوانید با استفاده از ۳ روش زیر که در این مقاله به آنها اشاره کردهایم، دستور فیلت را در اتوکد فعال کنید.
با تایپ کردن F در خط فرمان و زدن اینتر
با استفاده از ریبون Modify
با استفاده از منوی کرکرهای Modify و انتخاب دستور ویرایشی Fillet
حتما قبل از مطالعه ادامه مقاله، در ابتدا فیلم زیر را مشاهده کنید تا به زبانی سادهتر با مفهوم دستور فیلت در اتوکد آشنا شده و با دید بهتری بقیه مقاله را مطالعه کنید.
گرد کردن گوشه ها با دستور fillet در اتوکد
در خط فرمان چندین گزینه وجود دارد. در بالای این خط یک گزارش وجود دارد که Mode و Redius پیش فرض را مشخص میکند. برای این که شما بتوانید یک گوشهی گرد ایجاد کنید، باید یک عدد به Redius بدهید. پس، از خط فرمان Redius را انتخاب کنید و به آن یک عدد اختصاص دهید و اینتر را بزنید.
در مرحله بعدی شما باید دو ضلع را مشخص کنید. پس از سلکت کردن دو خط مورد نظر، خواهید دید که گوشهی شما تبدیل به یک گوشهی گرد شده است.
نکته قابل توجه در این دستور این است که برای توانایی انتخاب چندین گوشه به طور پشت سر هم و گرد کردنشان، باید در دستور Fillet گزینهی Multiple را انتخاب کنید. بدین صورت شما تا زمانی که Esc را نزنید از این دستور خارج نمیشوید.
گرد کردن گوشههای مستطیل به هم پیوسته
برای این که یک مستطیل یا هر Polyline دیگری را با گوشههای گرد داشته باشیم، باید از گزینهی Polyline استفاده کنیم. پس از این که زاویه مورد نظر را انتخاب کردید، در خط فرمان گزینهی Polyline را انتخاب کنید. سپس بر روی موضوع مورد نظر کلیک کنید. بدین صورت میتوانید پلیلاینهایی مثل مستطیل را با گوشههای گرد داشته باشید.
یکی از گزینههای دیگر در دستور Fillet در اتوکد ، بخش Trim هست که به طور پیش فرض، این گزینه همشه فعال است. این بدان معناست که پس از گرد کردن گوشهها خطوط اضافه حذف میشوند. اگر شما میخواهید که این خطوط باقی بمانند، میتوانید این بخش را روی حالت No Trim قرار دهید.
ممکن است شما در ترسیمتان به گوشههایی پخ زده لازم داشته باشید. این بخش مربوط به دستور Fillet در اتوکد نیست و مربوط به گزینه Chamfer میشود. شما میتوانید با مراجعه به مقاله ” دستور Chamfer در اتوکد “ آموزش این بخش را هم به طور کامل و جامع مشاهده کنید.
امیدواریم در پایان این مقاله به جواب سوالهای خود رسیده باشید و از اینکه تا پایان مقاله با ما همراه بودید، تشکر میکنیم. نظرات خود را در مورد این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.
سلام پ
واقعا ممنون از مقاله خوبتون
درمورد فیلت همیشه سوال داشتم خیلی کامل توضیح داده بودین.
سلام وقت شما بخیر
ممنون از حسن نظرتون
موفق باشید
حداکثر شعاعی که میتوان برای فیلتر کردن در نظر گرفت در صورت فعال بودن تریم چقدر است
سلام وقت بخیر
به اندازه طول خط مثلا طول خط اگر یک باشد شعاع تامقدار یک قابل اجراست