آموزش شیت بندی در اتوکد از سیر تا پیاز + فیلم
یکی از کارهایی که برای حرفهای شدن در اتوکد باید به طور کامل آموزش ببینید، شیت بندی اتوکد هست. برای مثال باید بدانید کادر شیت بندی معماری چیست، چه پیش نیازهایی دارد و چه مشکلاتی را حل میکند. در این مقاله تا انتها با ما همراه باشید تا با تمام ریزه کاریهای آموزش شیت بندی در اتوکد آشنا شده و با دست پر از آکادمی عمران خارج شوید.
طوفان تخفیفی آکادمی عمران تو راهه
آموزش شیت بندی در اتوکد
در ابتدا پیش نیازی که برای آموزش این مبحث به آن نیاز داریم، این هست که شما باید با اندازه صفحهها آشنایی داشته باشید و بدانید در آنها چه محتویاتی قرار میگیرد.
پیشنهاد میکنیم در ابتدا فیلم زیر را مشاهده کنید تا به زبانی ساده با کلیات شیت بندی در اتوکد و اندازه صفحات آشنا شوید.
در عکس زیر اندازه انواع سایزهای کاغذ را مشاهده میکنید که به طور معمول برای زیر سایز A3 نقشهای شیت بندی نمیشود.
یکی از راههای دیگر استفاده از صفحههای شطرنجی هست. شما میتوانید با زدن کلید F9 صفحه شطرنجی را فعال کنید و منظمتر المانها را چیدمان کنید.
از لینک زیر میتوانید نمونه فایلهای استفاده شده در فیلم از جمله کادر شیت بندی، نمونه dwg و فایل اندازه صفحهها را دانلود کرده و استفاده کنید.
دانلود کادر و فایل راهنمای شیت بندیطوفان تخفیفی آکادمی عمران تو راهه
چیدمان شیت بندی اتوکد
همانطور که میدانید، شما برای چیدمان المانها، گزینههای زیادی دارید. برای مثال میتوانید همه بخشها را هم اندازه بچینید یا این که بخشهایی از صفحه را خالی بذارید یا از راه های متفاوت دیگری استفاده کنید.
کادر شیت بندی معماری
سوالی که ممکن است در اینجا برایتان پیش بیاید این است که باید به طور کلی چه مواردی را در این چیدمان قرار داد؟ در پاسخ باید بگوییم شما میتوانید نام پروژه، پلان، concept، section و بخشهایی از رندرهای که گرفتید را در آن قرار دهید.
در این بخش دو نمونه از چیدمانهایی که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند را برایتان قرار دادهایم تا بیشتر با این موارد آشنا شوید.
نحوه شیت بندی در اتوکد
همانطور که گفتیم، در این نرم افزار، شما میتوانید هم خودتان کادرهای شیت را ایجاد کنید که در ادامه به توضیحات آن خواهیم پرداخت، هم میتوانید از نمونههای آمادهای استفاده کنید که لینک دانلودشان در بخش اول مقاله برای دانلود قرار داده شده بود.
اما اگر بخواهید خودتان شیت را ایجاد کنید، ابتدا باید اندازه کاغذ مورد نظر خوتان را انتخاب کنید سپس با استفاده از دستور کشیدن مستطیل (rectangle) میتوانید در سایزهای دلخواه مستطیل و کادر مورد نظر خودتان را ایجاد کنید.
همانطور که مشاهده میکنید این بخش بندیها امکان ایجاد یک شیت بسیار زیبا را به شما خواهند داد. دقت داشته باشید که اگر میخواهید مستطیلهای اندازه هم تولید کنید، میتوانید از دستور copy یا mirror استفاده کنید.
در نهایت هم شما با قرار دادن اطلاعات مورد نظر در قالب ایجاد شده میتوانید شیت مورد نظر خود را ایجاد کنید.
مسیر پیشنهادی مطالعه مقالات آکادمی عمران
دیدگاه خود را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *