همه چیز درباره طرح هادی و نحوه استعلام الکترونیکی آن در یک مقاله
آیا تا به حال عبارت چسبیده به بافت را در مورد یک زمین شنیدهاید؟ یا برایتان سوال شده که گسترش شهرهای کوچک یا روستاها طبق چه اصولی انجام میشود؟ اصلا قانونی برای ساخت زمینهای داخل بافت یک روستا وجود دارد؟ برای پاسخ به این سوالات لازم است تا با طرح هادی آشنا شوید. طرح هادی طرحی است که نحوه ساماندهی بخشهای مختلف یک شهر و روستا و بافت آن را مشخص میکند.
در این مقاله ابتدا به بررسی طرح هادی پرداخته و تعریف طرح هادی روستا و شهر را به زبان ساده ارائه دادیم. سپس به موارد مهمی از جمله انواع بافت زمین در طرح پرداختیم. در انتها چگونگی استعلام طرح هادی را بررسی کرده و جدیدترین روش آن یعنی استعلام الکترونیکی طرح هادی را زیر ذره بین بردیم. با ما در آکادمی عمران همراه باشید.
طرح هادی چیست؟
شاید برای شما هم پیش آمده که در آگهیهای خرید و فروش، زمینی را در اطراف شهری کوچک یا روستایی دیدهاید که قیمت بسیار پایینی دارد. حتما برایتان سوال شده که علت پایینتر بودن قیمت بعضی زمینها چیست؟
برای پاسخ به این سوال ابتدا باید با طرح هادی آشنا شوید. اما طرح هادی چیست و چه کاربردی دارد؟ پیش از مطالعه ادامه مقاله توصیه میکنیم فیلم زیر را مشاهده کنید.
طرح هادی طرحی است که در آن چگونگی استفاده از زمینهای شهری برای عملکردهای مختلف مانند مسکونی، تجاری، کشاورزی، تاسیسات، تجهیزات و نیازمندیهای عمومی مشخص میشود. به طور کلی هدف از این طرح ساماندهی و اصلاح بافت موجود شهر یا روستا است. در واقع در این طرح مشخص میشود که گسترش شهر به چه صورت و میزانی خواهد بود.
این طرح از سال 1362 با عنوان روان بخشی روستاها پایهریزی شد. همچنین به دستور وزیر مسکن و شهرسازی آن زمان در یکی از نقاط روستایی شهرستان شهرکرد اجرا گردید. در ادامه از سال 1366 این طرح توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با جدیت تمام پیگیری شد. چرا که اجرای این طرح سبب تجدید حیات و هدایت روستاها از ابعاد کالبدی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خواهد شد.
این طرح به عنوان مصوبات طرحهای ساماندهی فضا و سکونتگاههای روستایی یا طرح جامع ناحیهای تنظیم میشود. به عبارتی میتوان گفت طرح هادی یک راهبرد برای آبادانی و توسعه شهر یا روستا است که توسط کارشناسان بنیاد مسکن تهیه و تدوین میگردد.
طرح هادی شهری و روستایی اصولا در بازههای 10 ساله مجددا تدوین میشود. یعنی اگر در حال حاضر زمینی دارید که خارج از بافت بوده و مجوز ساخت ندارد، ممکن است با ابلاغ طرح هادی جدید در محدوده طرح قرار بگیرد.
طرح هادی شهری چیست؟
طرح هادی شهر طرحی است که در آن راه حلهای کوتاه مدت و مناسب برای حل مشکلات حاد و فوری شهر، همچنین گسترش آتی شهر و نحوه استفاده از زمـینهـای شـهری ارائه میشود. طرح هادی شهری برای شهرهایی که فاقد طرح جامع بوده و جمعیتی کمتر از 50 هزار نفر دارند مطرح میگردد.
اهداف طرح هادی شهری
این طرح اغلب برای شهرهای کوچک و با اهداف زیر در نظر گرفته شده است:
- برنامهریزی برای رشد منظم و هدایت شده شهرهای کوچک به منظور جلوگیری از توسعه بیقاعده
- نظارت بر اجرای پروژههای عمرانی شهرداریها
- استفاده بهینه از اراضی شهری با توجه به نیازهای مختلف
- ساماندهی کاربریهای مختلف شهری و جلوگیری از هرگونه بینظمی و آشفتگی در این زمینه
- توزیع متناسب خدمات و امکانات شهری در مناطق مختلف و با در نظر گرفتن نیازها
طرح هادی روستایی چیست؟
همانطور که در تعریف گفتیم طرح هادی روستایی نیز یک نقشه راه برای گسترش و توسعه روستا است که در آن علاوه بر اصلاح و ساماندهی بافت موجود روستا چگونگی استفاده از اراضی روستایی برای ایجاد سکونتگاههای روستایی مشخص میگردد.
با توجه به اهمیت طرح هادی روستایی در ادامه، اهداف تهیه این طرح و همچنین مراحل تهیه آن را بررسی میکنیم.
اهداف طرح هادی روستایی
بر اساس بند 2 آییننامه اجرایی ماده 7 اساسنامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مصوب مجلس شورای اسلامی، هدف از تدوین طرح هادی برای یک روستا موارد زیر است:
- ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها با توجه به شرایط فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی
- تأمین عادلانه امکانات از طریق ایجاد تسهیلات اجتماعی، تولیدی و رفاهی
- هدایت وضعیت فیزیکی روستا
- ایجاد تسهیلات لازم برای بهبود مسکن روستاییان و خدمات زیست محیطی و عمومی
- بهبود کیفیت بافت روستا در چارچوب اقدامات پیشبینی شده در طرح و تلاش برای ایجاد فضای مناسبتر سکونت و فعالیت در آن
- ایجاد تناسب منطقی بین جمعیت و عملکردهای مختلف مسکونی، تولیدی و خدماتی مورد نیاز در محیط روستا
- کنترل و نظارت بر روند توسعه کالبدی روستا از طریق برنامه و تعیین نحوه استفاده از زمین در محدوده بافت مسکونی موجود و پیشنهادی
- ایجاد زمینه کاهش خطر سوانح طبیعی در روستا از طریق شناخت زمینههای سانحهخیزی و تمهید اقدامات ایمنسازی و نظارت بر ساخت و ساز در آنها
- ایجاد بستر لازم جهت فراهم شدن زمینه صدور سند مالکیت املاک واقع در بافت مسکونی روستا
مراحل تهیه طرح هادی روستایی
شاید برایتان سوال باشد که این طرح چگونه تهیه میشود؟ در پاسخ باید بگوییم طرح هادی روستایی توسط مشاورین حقیقی و حقوقی و با مدیریت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، تهیه و اجرا می شود. مراحل تهیه این طرح عبارتند از:
- مرحله 1) تهیه نقشه پایه و وضع موجود روستا
- مرحله 2) مطالعات پایه و تشخیص وضعیت موجود روستا
- مرحله 3) تحلیل و استنتاج از بررسیها و تدوین چشم اندازها
- مرحله 4) تعیین پروژههای پیشنهادی و تهیه طرح هادی
زمین طرح هادی
حالا که با تعریف طرح هادی و کاربرد آن در شهر و روستا آشنا شدید به سراغ مفاهیم کاربردیتر درباره این طرح میرویم. در این بخش قصد داریم درباره زمین طرح هادی صحبت کنیم.
اگر زمینی در محدوده این طرح قرار گرفته باشد، مجوز ساخت و ساز و به طور کلی فعالیتهای ساختمانی را خواهد داشت. اما اگر زمین خارج از طرح هادی قرار گرفته باشد ساخت و ساز در آن ممنوع است.
در این حالت اگر روستایی دارای طرح هادی نباشد نیز با نظر کارشناس مراجع مربوطه، محدوده قانونی روستا مشخص میگردد.
اهمیت واقع شدن زمین در طرح هادی هنگام خرید و فروش مشخص میشود. چرا که ارزش یک زمین به داشتن مجوز ساخت و ساز در آن است.
برای مثال فرض کنید بدون توجه به طرح هادی روستایی، زمینی را به قیمت روز خریداری کرده و زمانی که برای ساخت آن به دهیاری مراجعه میکنید یا استعلام الکترونیکی انجام میهید، متوجه میشوید که این زمین در طرح قرار نگرفته است. واقعیت این است که در این حالت ضرر اقتصادی سنگینی را متحمل خواهید شد. به همین دلیل است که باید استعلامات لازم را درباره زمین طرح هادی جدی گرفت.
در ادامه درباره انواع بافت زمین در این طرح صحبت میکنیم.
انواع بافت زمین در طرح هادی
سه نوع بافت زمین در طرح هادی وجود دارد که عبارتند از:
• اراضی داخل بافت
اراضی یا زمینهایی که داخل طرح هادی قرار دارند میتوانند مجوز ساخت و ساز بگیرند. در واقع مالکان این زمینها میتوانند با استفاده از مجوزهای مربوطه از دهیاری، برای دریافت امتیازاتی از جمله گاز، برق، آب، تلفن و سایر خدمات اقدام کنند.
در صورتی که میخواهید به عنوان مهندس اجرای ساختمان به ساخت و ساز بپردازد به شما توصیه میکنیم آموزش اجرای ساختمان را از دست ندهید. در این آموزش تمامی مراحل اجرای یک ساختمان در قالب پروژههای واقعی جمع آوری شده است. برای مشاهده سرفصلهای این آموزش روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
• اراضی الحاقی به بافت
اراضی الحاقی، زمینهایی هستند که در نزدیکی طرح هادی قرار دارند اما چون داخل طرح نیستند برای ساخت و ساز نیاز به دریافت مجوز از دهیاری با پرداخت هزینه دارند. البته در آینده و طرح هادیهای جدید احتمال اتصال این اراضی به بافت طرح وجود دارد. در غیر این صورت، هرگونه ساخت و ساز در این اراضی غیرقانونی خواهد بود. به طور کلی اگر زمین الحاقی به بافت یا اصطلاحا چسبیده به بافت دارای شرایط خاصی باشد امکان گرفتن مجوز ساخت و ساز را خواهد داشت. دو مورد از این شرایط عبارتند از :
- قرارگیری زمین در فاصله کم با طرح یعنی حدودا ۵۰ تا ۱۰۰ متر
- نبود هیچ گونه مانع در استعلاماتی که از ادارات محیط زیست، منابع طبیعی، اداره گاز، جهاد کشاورزی، اداره برق و آب گرفته میشود.
• اراضی خارج از بافت
زمینهایی که خارج از بافت طرح هادی روستایی قرار گرفتند مجوز هیچ گونه ساخت و سازی ندارند مگر اینکه در طرح هادی جدید درون بافت قرار بگیرند. در این شرایط نیز مالک زمین در صورتی میتواند پایان کار بگیرد که جریمه ماده ۹۹ را بپردازد. در ادامه درباره کمیسیون ماده 99 شهرداری توضیح مختصری دادهایم. به طوری کلی آشنایی با کمیسیون مادههای مختلف شهرداری موضوعی است که باید از آن آگاه باشید. برای مطالعه درباره کمیسیون ماده 100 روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
کمیسیون ماده 99 شهرداری به تخلفات ساخت و ساز در خارج از حریم شهر و روستا میپردازد. طبق ماده 99 شهرداری اگر کسی خارج از حریم شهر و روستا ساختمانی بدون مجوز ساخت و ساز بسازد، تخلفات ساختمانی او به کمیسیون 99 ارجاع میگردد.
اعضای کمیسیون ماده 99 عبارتند از نمایندگان وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی و قوه قضاییه.
نقشه طرح هادی
پس از بررسی انواع بافت در طرح هادی به سراغ نقشه طرح هادی میرویم. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید نقشه طرح هادی روستایی دارای اجزای زیر است.
1) کادر نقشه : نقشه طرح هادی در داخل یک کادر با خط ضخیم ترسیم میشود.
2) راهنمای نقشه : علائم و رنگهای استاندارد در کادر سمت چپ به عنوان راهنمای نقشه قرار میگیرند.
3) مشخصات نقشه : شامل معرف، مشخصات و سایر توضیحات مربوط به نقشه است و در پایین کادر سمت چپ قرار میگیرد. منظور از مشخصات نقشه مواردی همچون نام کارفرما و مشاور، عنوان نقشه، مقیاس نقشه، نام تهیهکننده، ترسیمکننده و کنترل و نظارت کننده و همکاران، تاریخ تهیه نقشه، شماره نقشه، توضیحات ضروری است.
بیش از 30 ساعت آموزش حرفهای ولی رایگان دفترفنی و ساختمانسازی
انواع نقشه طرح هادی
به طور کلی نقشههایی که برای تهیه طرح هادی نیاز است در دو نوع رسمی و پشتیبان وجود دارند. نقشههای رسمی طرح به صورت آلبوم تهیه شده و به کارفرما تحویل داده میشوند. نقشههای پشتیبان طرح نیز در قالب گزارش طرح و با توجه به محدوده طرح ارائه میشوند.
1) نقشه رسمی طرح
موارد نقشههای رسمی طرح عبارتند از:
- نقشه کاربری زمینهای روستا با مقیاس 1:1000
- نقشه محدودههای روستا در معرض سیل و زلزله با مقیاس 1:25000
- نقشه تعیین محل دفع آبهای زیرزمینی و جهات شیب گذرگاهها با مقیاس 1:2000
- نقشه موقعیت و کیفیت ابنیه با بافتهای ارزشمند روستا با مقیاس 1:2000
- نقشه شبکه گذرگاهها متناسب با روستا با مقیاس 1:1000
- نقشه مکان مستلزم بهسازی و نوسازی در روستا با مقیاس 1:500
- نقشه استحفاظی روستا و محدوده طرح هادی
- پلان گذرگاهها و تقاطع با مقیاس 1:500
- پروفیل طولی و ارتفاعی با مقیاس 1:1000 و 1:100
- مقاطع عرضی میادین با مقیاس 1:100
2) نقشه پشتیبان طرح
نقشههای پشتیبان طرح دارای موارد زیر است:
- نقشه ترسیم راههای مواصلاتی
- نقشه تقسیم بندی و موقعیت روستا از نظر سیاسی با مقیاس 1:25000
- نقشه ساختمان و محدودههای ارزشمند روستا با مقیاس 1:200۰
- مالکیت اراضی اعم از خصوصی، دولتی، وقفی و عمومی با مقیاس 1:1000
- محدودیتها و محله بندی روستا با مقیاس 1:2000
- گزینههای کاربری اراضی پیشنهادی و شبکه گذرگاههای روستا با مقیاس 1:1000
- تعیین مکان موجود و دفن زباله با مقیاس 1:25000
نقشه طرح هادی روستا
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید در این نقشه موارد زیر مشخص میشود:
- نقشه موقعیت روستا در تقسیمات سیاسی شهرستان
- نقشه مالکیت اراضی روستا (دولتی، خصوصی، عمومی و وقفی)
- نقشه محدودیتها و امکانات توسعه فیزیکی روستا
- نقشه محلهبندی و مراحل گسترش کالبدی روستا تا وضع موجود
- نقشه گزینههای کاربری اراضی پیشنهادی
- تعیین مکان موجود یا پیشنهادی دفن زباله
- نقشه محدودههای هم ارزش اقتصادی زمین و ساختمان در روستا
- نقشه معابر موجود و سلسله مراتب آن
استعلام طرح هادی روستایی
حالا فهمیدیم طرح هادی چیست و نقشههای آن چگونه است، اما سوال اکثر افراد این است: از کجا بفهمیم زمین در طرح هادی است؟ و نقشه طرح هادی را از کجا تهیه کنیم؟
بالاتر توضیح دادیم که طرح هادی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تهیه میشود. اگر شما ملکی در شهر یا روستایی دارید و میخواهید بدانید که آیا داخل بافت است یا نه باید به شهرداری یا دهیاری آن منطقه مراجعه کنید. به طور کلی نقشه طرح هادی را از مراکز زیر میتوانید تهیه کنید:
- مراجعه حضوری به شهرداری یا دهیاری
- سامانههای آنلاین
- پورتالهای شهری و روستایی
- دفاتر فنی محل
هرچند کارشناسان بنیاد مسکن نظر نهایی درباره قرار گرفتن ملک در طرح را صادر میکنند اما برای دیدن طرح هادی روستایی باید به دهیاری آن روستا مراجعه کنید. برای مطالعه بیشتر درباره ضوابط شهرسازی روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
سامانه طرح هادی روستایی ؛ استعلام الکترونیکی
در چند سال اخیر طبق اعلام سازمان فناوری اطلاعات، پنجره واحد مدیریت زمین برای ارائه خدمت استعلام و تعیین حدود وضعیت اراضی روستایی آغاز شده و به بررسی وضعیت جانمایی زمین مطابق با طرح هادی روستا میپردازد.
شما میتوانید با مراجعه به سامانه پنجره واحد زمین به آدرس iraneland.ir و ثبت نام در آن، در بخش دریافت خدمات بدون طرح، درخواست خود را با عنوان پاسخ به استعلام تعیین حدود وضعیت – محدوده طرح هادی روستاها (بنیاد مسکن انقلاب اسلامی) ثبت کرده و یکی از زیرگروههای درخواست که شامل موارد زیر است را انتخاب کنید:
- وضعیت ملک
- وقوع تخلف
- واگذاری انشعاب آب، برق، گاز، تلفن و سایر انشعابات
- استعلام خارج از محدوده (غیر مسکونی)
جمع بندی
یکی از نکات مهمی که برای خرید زمین در روستا و شهرهای کوچک باید به آن توجه کرد طرح هادی است. در این طرح نقشه تمام قسمتهای یک شهر و روستا مشخص شده و با توجه به آن میتوان فهمید آیا زمین مورد نظر داخل این طرح هست یا نه. علت اهمیت این طرح در این است که اگر زمینی خارج از طرح باشد مجوز ساخت و ساز نخواهد داشت و طبیعتا قیمت پایینتری نسبت به زمینهای داخل طرح دارد. در این مقاله تمام مسائل مربوط به این طرح را برررسی کردیم.
در انتهای این مقاله امیدواریم اطلاعات خوبی از طرح هادی کسب کرده باشید. در صورتی که در این مورد سوالی دارید میتوانید آن را در بخش دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.
مسیر پیشنهادی مطالعه مقالات آکادمی عمران
سوالات متداول
گرفتن سند برای زمینهای خارج از بافت کار آسانی نیست اما راههایی مثل تغییر کاربری زمین یکی از آنها است.
شهرداریها معمولا قبل از هرگونه اقدام قانونی، جزئیات طرح عقبنشینی را به اطلاع مالکان میرسانند. همچنین، اطلاعات مربوط به طرحهای نوسازی و زیباسازی از طریق رسانههای محلی و عمومی در دسترس عموم قرار میگیرد.
فرآیند تغییر کاربری زمین کمی پیچیده است و در چند مرحله بررسی زمین، تهیه طرح تفصیلی، تایید مراجع ذیصلاح و دریافت مجوزها انجام میشود.
سلام وقت بخیر ما یه زمینی داریم ک باغیه اما جز طرح هادیه چندین ساله منتظر نامه طرح هادی هستیم اما هنوز نیومده قرار بود تابستون امسال بیاد ولی نیومد گیلان هستیم شهرستان خمام روستای کویشا
میخاستم بدونم کی این طرح هادی میاد بلاخره چون برای فروش ب نامه اش احتیاج داریم
سلام ما اطلاعی نداریم متاسفانه
سلام یه زمین تو روستا داریم که میخواستیم بسازیمش الان شورا میگه خارج از محدوده طرح هادی هست و اجازه ساخت نمیده باید چیکار کنیم؟
سلام متاسفانه کاری نمیشه کرد مگر ساخت غیر قانونی
سلام زمینی اگر خارج از طرح هادی باشد و زراعی باشد
اگر صنوبر کاشت شده باشد ،اگر قرار باشد در طرح بازنگری روستایی داخل طرح بیاید ؟وجود درخت صنوبر مانع وارد شدن زمین به داخل طرح هادی میشود؟؟
سلام اطلاعی نداریم
سلام من یک ملک در روستای پدریم دارم. تازه متوجه شدم که کنار این ملک طبق طرح هادی یک کوچه هست که متاسفانه همسایه ها اون به واحدهای ملکی خودشون اضافه کردن. حالا سوالم اینکه می تونم برای پس گرفتن کوچه شکایت کنم؟ به کجا مراجعه کنم؟
سلام
وقت بخیر
بله. می توانید به دهیاری مراجعه کرده و برای شکایت اقدام کنید.
سلام
ملکی دارم که در یکی از روستاهایی که چندین سال هستش به شهر تبدیل شده خریداری کردم و گفتند باید ۴۰ متر عقب نشی داشته باشد سقف چوبی و سقف پایین طاقی هستش، آیا میشه وام گرفت روی سندش آیا اگر عقب نشینی کنم پول ۴۰ متر زمین را میدهند؟
سلام
ممکنه به جای پول ۴۰ متر عقب نشینی از عوارض و هزینه های جواز کم کنند. ممکنه تراکم بیشتر برای ساخت دهند ممکنه پول دهند. همش امکان پذیره
سلام،اگرملک توی بافت طرح هادی باشه،راحت میشه مجوز ساخت یا دیوارکشی گرفت؟
یه خانه طرح هادی قولنامه ای در روستا خلجو میخواهم خریداری کنم. اینده مسکلی. پیش نمیاد زرر زیانی نمیبینم. یا میشه تک برگش کرد
کلا خرید خانه قولنامه ای توصیه نمیشه مگر موارد خاص و اشنا
سلام اگر مشکل با قوانین جهاد نداشته باشه بله
سلام خسته نباشید
بنده سال۱۴۰۱ویلایی نوساز با مجوز ساخت ۱۰ متری خریدم زمانی که خواستم دفترچه پایان کار را ازدهیار روستا بگیرم گفتند که کوچه باید۱۲ متری باشه حالا میگن یه تعهد بده که هرزمان خواستی بفروشی نفر بعدی اجرا کنه تا من دفترچه پایان کاررا بدهم لطفا مرا راهنمایی کنید که ایا درسته که تعهدد بدم یا نه؟ممنونم
سلام این مورد حقوقی است و بهتر است با یک وکیل صحبت کنید
سلام
من یه زمینی دارم توی روستا که سال ۸۸ خریدمش. سال ۹۴ میخواستم بسازم چک کردم دیدم داخل طرح هادی هست، اما اون سال موفق به ساخت نشدم. سال ۱۴۰۰ ساخت رو شروع کردم اما متاسفانه زمین من از طرح هادی خارج شده چون اون منطقه ساخت و ساز کمه. میخواستم بدونم این کار قانونیه و من باید کجا پیگیر بشم؟
سلام
وقت شما بخیر
اگر در اطراف شما ساختمانی به تازگی ساخته شده می توانید به آن استناد کرده و مجدد پیگیری کنید.
سلام من در روستای اشکاوند اصفهان یه خانه سفتکاری شده خریدم ولی تو طرح هادی نیست آب برق و گاز نداره و چسبیده به طرح هادی اطرافش هم ساختند و رها کردن امکانش هست بره تو طرح هادی چقد زمان میبره بره تو طرح هادی لطفا راهنمایی بفرمایید خیلی ممنون
سلام
این مورد رو باید استعلام کنید. ما اطلاع از طرح هادی اون منطقه نداریم.
سلام ببخشید استعلام از طرح هادی روستا باید به دهیاری مراجعه کرد یا سایتی نیست که بشه آخرین استعلام از طرح هادی روستا را گرفت؟؟؟؟
سلام متاسفانه سایتی نیست باید حضوری مراجعه کنید
سلام بنده یک زمین ۷۰متری در روستاهای همدان دارم ورفتم تغییر کاربری دادم تجاری شده برای ترسیم نقشه به دهیاری مراجعه کردم فرمودن باید قیمت سی درصد ملک را به دهیاری پرداخت کنم آیا قانونی هست این مبلغ اگر میشه راهنمایی کنید ممنون میشم
سلام این مورد رو باید از وزارت کشور استعلام کنید.
مچکرم از مقاله خوبتون.
باسلام، بنده زمینی در روستا دارم که مالک اصلی بودیم از قدیم و طبق طرح از ۲۷۵ متر زمین ۱۱۴ متر عقب نشینی شده ولی بنیاد مسکن میگوید باید ۱۳۴متر عقب نشینی کنی تا از خانه هایی که قبلا بدون مجوز ساخته شده جلوتر نیایی.به نظر شما باید چکار کنم همه میگن باید طبق طرح بسازی ولی بنیاد داره غیرقانونی عمل میکنه لطفا راهنماییم کنید کجا شکایتمو ببرم ممنون
سلام وقت بخیر
این مورد متاسفانه در حوزه کاری ما نیست. باید به دیوان عدالت اداری شکایت کنید و از یک وکیل کمک بگیرید
سلام
ممنون از حسن نظر شما
با سلام یه خونه ۱۰۰متری ساختم که قسمت کمی از آن خارج از طرح هادی میباشد و اطراف آن تماما ساخته شده لذا بنیاد مسکن از دادن مجوز ساخت خودداری میکند آیا راهکاری دارد
سلام صرفا پی گیری مستمر داشته باشید. احتمالا بعد یک مدت با یکسری شرایط بهتون میدن
با سلام ..ما اهل روستا هستیم و خانه سرای موروثی پدرم به ۴ تا بچه که منم یکیشونم رسید خانه سرا خونه گلی داشت که خراب شد کل خانه سرا حدود ۲۳۰۰ متر مربع است که در طرح هادی جز بافت مسکونی است..۲ سال پیش که طرح هادی هر ۱۰ سال یکبار بازنگری میشه ..معلوم نیست دهیار و شورا روستا چکار کردن و چه زدو بندی کردن که خانه سرای ما رو در جانمایی ابتدایی از بافت مسکونی به بافت باغی میخواهند تغییر دهند ..مگر همچین چیزی میشود که بافت مسکونی رو به بافت باغی اونم خانه سرای ۸۰ ساله رو اینکارو کنن؟ فعلا هنوز اجرا نشده ؟ اگر بخواهند این کارو کنند شکایت از کی و چه کسایی باید کرد؟
سلام امکان انجام این کار خیلی کمه ولی اگر شد می توانید اعتراض کنید و با توجه به سبقه ملکتون مشکلی نخواهید داشت.
تغییر نقشه طرح هادی روستایی توسط دهیاری
آیا زمینی ک در نقشه کاداستری آن ..وضعیت کاربری آن،خانه مشتمل بر باغ ذکر شده ،داخل طرح هادی است؟.آب و برق و گاز هم دارد.تشکر
سلام وخسته نباشی ببخشید من زمین دویست متری دارم در نقشه طرح هادی افتاده توی کوچه ده متری بیست مترش قابل ساخت است درحالی که من کل زمین رو قبل از طرح ساختم آیا امکان جابجائی طرح است
سلام جابه جایی طرح خیر معمولا
این مورد رو باید از دهیاری یا شهرداری سوال کنید و ببینید طبق نقشه داخل طرح هادی هست یا نه به مواردی که گفتید مربوط نیست
درود
ملکی در روستا خریداری کردم با تایید دهیار که داخل بافت و داخل طرح هادی میباشد تجاری ساختم و دهیار امکانات آب و برق و گاز رو داد و پرونده ای درست کرد ماده ۹۹ و بعد از ۲ سال حکم تخریب دادن الان نمیدونم باید چیکار کنم دهیار هم جوابگو نیست لطف میکنید راهنمایی کنید ممنون میشم
سلام وقت بخیر
در این مورد باید از وکیل کمک بگیرید چون حکم داده شده و بقیه موارد حقوقی است نه فنی
سلام در بازنگری طرح هادی آیا تغییر عرض کوچه آیی که هر دو طرف آن خانه نوساز ساخته شده و کوچه ۸متری ایجاد شده آیا امکان دارد در بازنگری کوچه را ۱۰متری کنند ؟
سلام
احتمالش کمه ولی هست
باسلام بسیارعالی مطالب گویاوراهگشابودبرای بنده خیلی مفیدخداخیرتون بده
سلام وقت بخیر
خوشحالیم که با ما همراه هستید و مطالب براتون مفید بوده
آیا می توان دور زمین خارج از بافت خریداری شده را حصار کشی یا دیوار کشی کرد یا نه؟
سلام وقت بخیر
بستگی به ابعاد زمین دارد. در اکثر مواقع برای زیر ۲۵۰۰ مترمربع اجازه نمی دهند.
سلام و درود
خیلی خوب بود استفاده کردم
سلام وقت بخیر
ممنون از حسن نظر شما