نحوه بتن ریزی ستون را اصولی و همراه با فیلم یاد بگیرید!
یکی از چالشهای بتن ریزی، بتن ریزی ستون است که چون از ارتفاع انجام میشود، احتمال جداشدگی اجزای بتن را در پی دارد. این چالش در بتن ریزی ستون های بلند دو چندان شده و به همین دلیل باید در دو مرحله انجام شود.
اکنون این سوال پیش میآید که چگونه میتوان بتن ریزی ستون را به شکل اصولی و بدون جداشدگی دانهها از ملات سیمان انجام داد؟
در این مقاله به بررسی کامل بتن ریزی ستونها و حداکثر ارتفاع آن پرداخته و تمامی مراحل را به صورت اجرایی و کاربردی همراه با فیلم شرح دادهایم. تا انتها همراه ما باشید و با دست پر از آکادمی عمران خارج شوید.
فیلم بتن ریزی ستون
با مشاهده فیلم زیر با نکات فراتر از کاربردی بتن ریزی ستون آشنا شوید.
مراحل بتن ریزی ستون
پس همانطور که از تعریف ستون فهمیدید این عضو سازهای نقشی بسیار مهم در استحکام ساختمان دارد و به همین علت در بتن ریزی آن باید نهایت دقت را داشت. در ادامه، مراحل اجرا یا همان بتن ریزی ستون های بتنی را برایتان گام به گام توضیح خواهیم داد و در انتها به شرح بتن ریزی ستون های بلند و کوتاه میپردازیم.
گام اول: آماده سازی ریشهها یا همان آرماتورهای انتظار
میلگردهایی که پس از بتن ریزی سقف از آن بیرون زده تا به میلگردهای ستون جدید متصل شوند یا برای اجرای ستونهای اولین طبقه از فونداسیون به صورت ریشه، هنگام آرماتوربندی فونداسیون قرار میگیرند، آرماتور انتظار یا ریشه ستون میگویند.
منظور از آرماتورهای انتظار این است که منتظر اتصال به آرماتورهای طولی ستون بعدی هستند.
بدیهی است دلیل این کار این است که نمیتوان آرماتورها را در طولهای زیادی مهار کرد و به دلایل اجرایی و محدودیت طول آرماتورهای موجود نمیتوان در تمام طول ستونها، آرماتورهای آنها را یکپارچه اجرا کرد. به همین دلیل باید آنها را وصله کنیم.
آرماتورهای انتظار معمولا به گونهای قرار میگیرند که حداقل حدود 1.3 متر بیرون باقی بمانند.
این عدد که بر اساس قطر آرماتور برای وصله به روش همپوشانی تعیین میگردد، در قابهای خمشی ویژه باید به گونهای باشد که محل وصله آرماتورها چه در روش اورلپ و چه در روشهای وصله فورجینگ و کوپلینگ در یک سوم میانی ارتفاع ستون انجام شود.
- یک تکنیک برای کاهش تعداد وصله
گاهی برای دو سقف متوالی از آرماتورهای پیوسته استفاده میشود تا وصله در یکی از طبقات حذف گردد، این کار اگرچه از نظر اجرایی مشکلتر بوده ولی به دلیل یکپارچگی آرماتورهای طولی ستون در طبقه زیرین توصیه میشود.
دقت کنید که محل همپوشانی یا وصله آرماتورها در روش فورجینگ و کوپلینگ در یک مقطع نباشد و به صورت یکی در میان اجرا شود. چراکه اگر وصله به خوبی انجام نشده باشد هنگام زلزله نصف آرماتورهای مقطع پیوسته و نصف وصله شده باشند، پس آرماتورهای طولی یک در میان وصله شوند.
برای آشنایی با انواع وصله میلگرد مانند کوپلینگ، اورلپ و وصله اتکایی میلگرد روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
پیش از آرماتوربندی باید آرماتورهای انتظار را کاملاً پاک کرد تا هیچ آلودگیای اعم از روغن، بتنهای پاشیده شده و غیره نداشته باشند.
در صورت آغشته شدن میلگردهای انتظار به روغن میتوان آنها را با بنزین یا انژکتورشور موتور ماشین تمیز کرد.
همچنین برای تمیز کردن بتن پاشیده شده روی آنها میتوان از فرچه سیمی استفاده کرد. بدیهی است پوشاندن آرماتورهای انتظار قبل از بتن ریزی برای جلوگیری از این کار بهتر است.
در مقاله ” ستون بتنی “ به طور کامل در مورد اجرای ستون بتنی صحبت میکنیم، اما در این مقاله به ریزهکاریهای بتن ریزی ستون بتنی میپردازیم.
بیش از ۳۰ ساعت آموزش حرفهای ولی رایگان دفترفنی و ساختمان سازی
گام دوم: آرماتوربندی ستون
با توجه به نقشه طراحی شده باید میلگردهای طولی را کنار هم قرار داده و با آرماتورهای انتظار وصله کرد.
سپس تنگها در فواصل معین به عنوان دورگیر آرماتورهای طولی ستون اجرا شده و سنجاقیها برای مهار آرماتورهای طولی آزاد به صورت یک در میان بسته میشوند.
دقت کنید استفاده از لغت تنگ نسبت به لغت خاموت برای ستون ها ارجحیت دارد چراکه تنگ، آرماتور عرضی است که در المانهای فشاری مثل ستون کاربرد داشته و وظیفه آن مهار آرماتورهای طولی و محصورکنندگی جهت جلوگیری از کمانش است.
این در حالی است که خاموت یک آرماتور عرضی برای المانهای افقی مثل تیر است و وظیفه آن تحمل برش و پیچش است.
در مقاله ” خاموت ” در مورد خاموت و تمام نکات مربوط به آن به طور کامل توضیح دادهایم.
مراحل آرماتوربندی ستون
برای آرماتوربندی ستون کافی است مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا آرماتورهای طولی و عرضی لازم مطابق نقشهها بریده و خم زده میشوند.
اگر قصد دارید که طبقه بعدی را نیز اجرا کنید، طول بریده شده آرماتورهای ستون باید به شکلی باشد که پس از اجرای هر سقف، میلگرد ریشه یا انتظار برای طبقه بعدی آماده شود.
به عبارتی طول لازم برای آرماتورهای طولی ستون طبقات برابر است با ارتفاع ستون به علاوه ضخامت تیر به علاوه طول مورد نیاز برای آرماتور انتظار.
در طبقه آخر، میزان آرماتور انتظار در نظر گرفته شده حداقل 1.35 متر بوده تا پس از اجرای 0.15 متر کفسازی حداقل ارتفاع 1.2 متر برای مهار دیوارهای جانپناه بام طبق پیوست ششم استاندارد 2800 باقی بماند.
- تنگ ها را به صورت دستهای از اطراف آرماتورهای انتظار رد کنید.
- وصله آرماتورهای طولی ستون جدید و آرماتورهای انتظار را انجام دهید.
دقت کنید اگر از روشهای فورجینگ یا کوپلینگ برای وصله آرماتورها استفاده میکنید تنها به تعداد مورد نیاز در ارتفاع پایینتر از محل وصله تنگ قرار دهید، چراکه تنگها از محل وصله رد نمیشوند.
اجرای آرماتورهای عرضی ستون
- بعد از تقسیمبندی فاصله تنگها، با استفاده از سیم آرماتوربندی، تنگها و سنجاقیها را به آرماتورهای طولی بسته و به خوبی مهار کنید. دقت کنید فاصله اولین و آخرین تنگ از محل قطع بتن ریزی حداکثر 5 سانتیمتر باشد.
به این نکته توجه شود که تنگهای ستون در ضخامت سقف اجرا شوند. این تعداد معمولا سه عدد است که فاصله اولین تنگ از تراز فوقانی ستون و فاصله آخرین تنگ از تراز فوقانی سقف حداکثر 5 سانتیمتر باشد.
- توجه کنید آرماتورهای طولی تیر باید به خوبی در هسته ستون مهار شوند.
- اگر ستون های راه پله را اجرا میکنید که تیر میان طبقه دارند به خاطر داشته باشید که آرماتوریندی ستون و تیر میان طبقه همزمان بوده، اما معمولا بتن ستونها در یک مرحله ریخته شده و بتن تیر میان طبقه همراه با رمپ و پاگرد راه پله در مرحله دیگری ریخته میشود.
البته به دلیل ایجاد پدیده ستون کوتاه در ستونهای متصل به تیر میان طبقه توصیه پیوست ششم استاندارد 2800 استفاده از ستون کوچک روی تیر طبقه یا اجرای دستک متصل به ستون (بدون اتصال به پاگرد راه پله) برای نگه داشتن تیر میان طبقه است.
در واقع در این دو روش تیر میان طبقه اتصالی با ستونهای کناری ندارد.
گام سوم: قالب بندی
قالب بندی یکی از مراحل مهم در بتن ریزی اصولی ستونها است. همانطور که در مقاله ” قالب بتن ” در مورد نکات قالب بندی و انتخاب قالب توضیح دادهایم، اغلب قالبهای مورد استفاده در بتن ریزی از نوع چوبی یا فلزی هستند.
قالبهای مورد استفاده برای ستون ها اکثرا به صورت 4 ضلعی (مربع یا مستطیل) هستند. البته بعضا ممکن است بنابر شرایط سازه از دایره یا بیضی نیز استفاده شود.
توجه داشته باشید که چون ستونها وزن طبقات بالایی خود را نیز تحمل میکنند، اگر ستون از حالت شاقولی حتی به میزان خیلی کم منحرف شود، فشار اضافی به ستون وارد شده و از میزان ظرفیت باربری آن میکاهد.
به همین خاطر لازم است که قالب بسته شده را با دقت بالایی شاقولی کرد و با مهاربندیهای جانبی از جابهجایی یا کج شدن ستون در زمان بتن ریزی یا سفت شدن بتن جلوگیری کرد.
جهت شاقول کردن ستونهای کناری، چون امکان مهار قالب از چهار طرف وجود ندارد، باید از قبل قلابهایی در سقف کار گذاشته شده تا به وسیله میلگرد و بست قورباغهای بتوان قالب را شاقول کرد.
همچنین در پایان قالب بندی ستون، پای قالب با ملات گچ پر شده تا شیره بتن خارج نشود.
نکات مهم قالب بندی ستون
شاقولی کردن ستون در دو مرحله قبل از بتن ریزی و بلافاصله بعد از بتن ریزی انجام میشود.
در صورتی که صافی ستونها حائز اهمیت است، پیش از بستن قالبها از صاف بودن کلی سطوح داخلی قالب و همچنین تمیز بودن آن مطمئن شوید.
برای جلوگیری از چسبیدن بتن به بدنه داخلی قالب، آغشته کردن سطوح داخلی به مواد رهاساز لازم است. اگرچه در کارگاههای ساختمانی عمدتا از گازوئیل یا روغن سوخته یا ترکیبی از این دو استفاده میشود.
بهتر است برای کنجهای ستون از پخیهای 45 درجه استفاده شود، چراکه اجرای ستون با کنج صفر سبب آسیب رسیدن به بتن در کنجها بر اثر ضربه و تمرکز تنش میشود.
برای مطالعه بیشتر در مورد قالب بندی ستون بتنی به مقاله ” قالب بندی ستون ” سر بزنید.
گام چهارم: بتن ریزی ستون ها و متراکم کردن آنها
پس از انجام صحیح و اصولی مراحل پیشین، نوبت به بتن ریزی ستون میرسد. این مرحله جزئیات اجرایی بسیاری دارد که دسته به دسته به شرح نکات آن میپردازیم.
-
حداکثر ارتفاع بتن ریزی ستون
طبق مبحث نهم مقررات ملی ساختمان ویرایش سال 92 حداکثر ارتفاع بتن ریزی ستون 1.2 متر بوده تا جداشدگی دانهها از خمیر سیمان رخ ندهد.
به دلیل اجرایی نبودن، این ضابطه معمولا رعایت نمیشود، چراکه برای بتن ریزی ستونها معمولا از پمپ هوایی استفاده شده تا امکان جابهجایی و قطع بتن ریزی راحت باشد ولی لوله ابتدای پمپ بتن نمیتواند وارد ستونهایی که سنجاقی دارند، بشود لذا معمولا ارتفاع بتن یزی حدود 3 متر میشود.
در مبحث نهم مقررات ملی ساختمان ویرایش سال 99 این ضابطه حذف شده و به آیین نامه بتن ایران (آبا) ارجاع داده شده است.
در آیین نامه بتن ایران حداکثر ارتفاع بتن ریزی ستون 1.5 متر بیان شده است. در صورتی که از روان کننده در مخلوط بتنی ستون استفاده کنیم، این محدودیت برداشته میشود.
پیمانکاران باید به گونهای که جداشدگی دانهها از خمیر سیمان اتفاق نیفتد، بتن ریزی ستون را انجام دهند.
هرچه اسلامپ بتن کمتر باشد جداشدگی دانهها بیشتر خواهد بود، چرا که ابتدا شن با وزن بیشتری که دارد، ماسه و سپس خمیر آب و سیمان بر اثر جاذبه به کف ستون سقوط میکنند و جدایی دانهها از خمیر سیمان رخ میدهد.
پس باید با کمک افزودنی های فوق روان ساز بدون آن که نسبت آب به سیمان تغییر کند اسلامپ بتن را به عدد 12 سانتیمتر رسانده تا بتن ریزی بدون جداشدگی دانهها از خمیر سیمان انجام شود.
پیشنهاد میکنیم که اگر مایل به آشنایی با ریزه کاریهای مواد افزودنی هستید به مقاله مواد افزودنی بتن حتما سر بزنید.
-
بتن ریزی ستون در دو مرحله
یک راه دیگر، بتن ریزی ستون در دو مرحله است. در این روش سه طرف ستون قالب بندی شده و فقط یک متر از طرف باقی مانده قالب گذاشته شود. سپس بتنریزی تا یک متر انجام شده و ویبره زده شود.
در انتها قالبهای قسمت باقی مانده گذاشته شده و دوباره بتن ریزی و ویبره زده شود. در ادامه این مقاله و صحبت در موردی بتن ریزی ستون های بلند، در مورد بتن ریزی ستون در دو مرحله بیشتر صحبت میکنیم.
-
بتن ریزی دستی ستون
متاسفانه در ساختمانهای کوچک به دلیل حجم کم ستونهای یک طبقه، بتن این قسمت در کارگاه به صورت دستی و بدون نظارت کافی تولید میشود.
لذا با توجه به اهمیت زیاد ستونها در تحمل نیروهای وارده، لازم است نظارت کافی در طرح اختلاط و ریختن بتن درون قالبها به عمل آید. توصیه میشود در این موارد حتما به جای بیل از باکت یا ستون بتن ریز جهت ریختن بتن استفاده شود.
-
نکات مهم بتن ریزی ستون
در صورتی که بتن در چند مرحله ریخته و متراکم شود، باید دقت کرد فاصله زمانی مراحل بتن ریزی ستون را محدود نکرد تا بتن پیشین حالت خمیری داشته و اتصال کامل میان لایههای مختلف مخلوط بتنی ایجاد شود.
همچنین استفاده از چکش لاستیکی و ضربه زدن به قالبها علاوه بر ویبره زدن بتن، موجب جلوگیری از کرمو شدن آن میشود.
برای آشنایی با انواع روشهای تراکم مخلوط بتنی مقاله ” ویبراتور بتن ” را مطالعه کنید.
توجه داشته باشید که بعد از تمام شدن عملیات بتن ریزی و متراکم کردن آن، در لحظه سفت شدن مخلوط بتنی اصلاً نباید ضربه یا نیرویی به میلگردهای ریشه باقیمانده از بالای قالب وارد شود چرا که سبب جدا شدن میلگرد از مخلوط بتنی محصور کننده آن میشود.
جهت بتن ریزی ستون باید توجه کرد که با عبور دادن لوله پمپ از قالب، ارتفاع مجاز بتن ریزی تنظیم شود.
در بتن ریزیهایی که امکان عبور دادن لوله پمپ از قالب وجود نداشته باشد، بهتر است که در قالب و در فواصل مناسب رزونههایی را قرار داد و بتن ریزی را از این روزنهها انجام داد. در اینگونه مواقع میتوان از قیف برای بتن ریزی ستون استفاده کرد.
بلافاصله بعد از بتن ریزی عملیات متراکم کردن مخلوط بتنی به کمک ویبراتور انجام شده و شاقولی بودن ستون بررسی شود.
به عنوان یک نکته مهم و حرفهای در نظر داشته باشید که بتن را معمولا دو سانتیمتر بیشتر میریزند. زیرا پس از ویبره زدن بتن، شیره بتن به سطح آمده و یک لایه بتن ضعیف ایجاد میکند.
پس از گذشت دو الی سه ساعت، این لایه دو سانتی متری برداشته میشود.
قالب ستونها در پایان بتن ریزی باید دوباره شاقول شوند.
این امر به دلیل این است که ضربات و فشارهای وارده بر قالب در اثر بتن ریزی، ممکن است قالب را ناشاقول کرده باشد.
لذا پس از بتن ریزی و پیش از گیرش اولیه بتن، این مسئله باید کنترل شود که جهت انجام این کار پیچهای تنظیم جکها شل و سفت میکنند.
حجم بتن مورد نیاز به این شکل حساب میشود که تعداد ستونها در حجم هر ستون ضرب میشود. به دلیل وجود پرتی زیاد و اینکه یک متر اول بتن دوغاب است، معمولا 5 درصد به میزان محاسبه شده، اضافه میشود.
به این نکته توجه داشته باشید که اگر طراح به جای سنجاقی از تنگ لوزی استفاده کند، بتن ریزی ستون بسیار سادهتر انجام خواهد شد. زیرا لوله پمپ بتن به راحتی وارد آرماتوربندی ستون شده و بتن ریزی از ارتفاع صورت نمیگیرد.
گام پنجم: قالب برداری
مدت زمان مورد نیاز برای جداسازی قالب بر اساس عوامل گوناگونی اعم از نوع مخلوط بتنی استفاده شده، آب و هوا، وضعیت محیطی محل اجرا و غیره متفاوت است.
قالب را باید زمانی بردارید که مخلوط بتنی توانایی لازم برای تحمل تنشها و نیروهای وارده را داشته باشد.
کار قالب برداری باید به صورت مرحله به مرحله و بدون ضربه و اعمال فشار انجام شود، به طوری که به هیچکدام از اعضاء یا قطعات بار ناگهانیای وارد نشود، مخلوط بتنی آسیبی نبیند و خدشهای به ایمنی و توانایی بهرهبرداری قطعات وارد نشود.
بعد از جدا کردن قالب نیز باید دقت کنید تا ضربهای به سطح ستون وارد نشود.
برای قالب برداری قالبهای قائم، زمانی که دمای مجاور سطح مخلوط بتنی 24 درجه سلسیوس و بیشتر است 9 ساعت، برای دمای 16 درجه 12 ساعت، برای دمای 8 درجه 18 ساعت و برای دمای 0 درجه 30 ساعت لازم است.
-
فاصله زمانی بتن ریزی سقف و ستون چقدر است؟
از فردای بتن ریزی فونداسیون، آرماتوربندی و قالب بندی ستون آغاز میشود. پس از اتمام قالب بندی، بتن ریزی انجام شده و طبق مبحث نهم مقررات ملی ساختمان، معمولا فردای بتن ریزی ستون، قالبها باز میشوند.
پس از آن، قالب بندی و زیرسازی سقف شروع شده و در مرحله بعد بتن ریزی سقف و تیر آغاز میشود. به طور کلی برای یک ساختمان متعارف با زیربنای 300 تا 400 متر مربع، اجرای ستون و سقف یک طبقه، حدود دو هفته طول میکشد.
گام ششم: عمل آوری بتن
آخرین گام در روش صحیح بتن ریزی ستون ، عمل آوری آن است.
عمل آوری فرآیندی است که در آن هدف، حفظ رطوبت و دمای مخلوط بتنی است. این کار سریعاً پس از بتن ریزی انجام میشود که تأثیرات فراوانی بر روی خواص بتن سخت شده دارد.
انواع روشهای عمل آوری مخلوط بتنی نیز شامل موارد زیر است:
- عمل آوری با آب
- عمل آوری عایقی
- عمل آوری با بخار آب
معمولا در فصل تابستان از گونی استفاده شده تا دور ستون پیچیده شود و با خیس کردن آن رطوبت سطح مخلوط بتنی افزایش یافته و همچنین دمای آن را کاهش دهد. در فصول سرد نیز باید از نایلون در اطراف ستونهای طبقه و بخاریهای کارگاهی جهت افزایش دما استفاده کرد.
برای آشنایی با عمل آوری مطالعه مقاله ” عمل آوری بتن ” را بسیار پیشنهاد میکنیم.
نحوه بتن ریزی ستون های بلند چگونه است؟
بتن ریزی ستونهای بلند به دلیل جلوگیری از جداشدگی اجزای بتن و ایجاد درز سرد باید کاملا به صورت اصولی و در دو مرحله انجام شود که در ادامه این مقاله به شرح آن میپردازیم.
برای این کار ابتدا آرماتور بندی ستونها انجام میشود. یکی از از مهمترین چالشهای اجرای ستون بلند، مهار کردن آرماتورهای طولی در ارتفاع است. به همین دلیل این آرماتورها باید به وسیله تنگ آرایشی در ارتفاع محکم نگه داشته شوند.
همچنین به این نکته توجه داشته باشید پنج سانتیمتر بالاتر و پایینتر از قطع بتن ریزی ستون، باید یک تنگ اجرا شود.
پس از آرماتوربندی، نوبت به قالب بندی آن میرسد. بتن ریزی ستونهای بلند به دلیل ارتفاع زیاد در دو مرحله انجام میشود.
به همین دلیل در قالب بندی ستون بلند یک دریچه ایجاد میکنند.
همچنین به این نکته توجه داشته باشید که کنترل شاقولی بودن قالبها پیش و پس از بتن ریزی حتما انجام شود.
یک چهارپایه با نبشی و میلگرد برای بتن ریزی ستونهای بلند درست میکنند و المانها را با خال جوش به یکدیگر متصل میسازند.
به وسیله پمپ بتن، بتن ریزی مرحله اول ستون از قسمت دریچه میانی انجام شده و از همان دریچه ویبره زده میشود.
پس از اتمام بتن ریزی مرحله اول، این دریچه بسته شده و بتن ریزی مرحله دوم آغاز میگردد.
روش بتن ریزی ستون های کوچک چیست؟
در ادامه مقاله به نحوه بتن ریزی ستونهای کوچک میپردازیم.
بهتر است تمامی ستونها به وسیله پمپ بتن ریزی شود، اما اگر تعداد و ارتفاع ستونها کم باشد به شرط اعمال شرایطی که جداشدگی دانهها از خمیر سیمان رخ ندهد، میتوان بتن ستون را به صورت دستی ریخت.
در ادامه چند نکته در مورد بتن ریزی ستونها عنوان میکنیم.
- پیش از اینکه اولین لایه مخلوط بتنی ریخته شود، همیشه میله را در انتهای قالب قرار دهید. اولین لایه اهمیت خاصی دارد، چرا که باید با قسمتهای سخت شده پیوستگی ایجاد کند و در این گام است که به وجود آمدن حفرههایی مثل لانه زنبور عسل بر اثر عدم تراکم کافی بیشترین امکان ایجاد شدن را دارند.
- بهترین روش بتن ریزی ستونهای کوچک و متراکم کردن آنها این است که به صورت پیوسته و متناسب با قدرت عملکرد میله باشد و همزمان میله را به طور مداوم و به آرامی از داخل مخلوط بتنی خارج کنید.
این مقدار نباید از حدود 300 میلیمتر در 20 ثانیه بیشتر شود. به طور کلی این مقدار برابر است با مجموع زمانی حدود سه و نیم دقیقه برای یک ستون با مقطع مربع به ضلع 300 میلیمتر و ارتفاع 3 متر.
- در یک ستون کوچکتر با مقطع مربع به ضلع 300 میلیمتر و ارتفاع 3 متر، مجموع مقدار مخلوط بتنی تنها 0.27 متر مکعب است، پس اگر بخواهیم آن را در لایههایی که بیش از 300 میلیمتر ضخامت نداشته باشند بریزیم و کاملا متراکم کنیم، مقدار ریختن آن نباید از 0.03 متر مکعب که برابر 3 سطل لبریز است، بیشتر شود.
- ریختن مخلوط بتنی با تسمه نقاله تنها زمانی باید انجام شود که فرد مسئول بتواند باز و بسته شدن دریچه تسمه نقاله را به صورتی کنترل نماید که در هر زمان بیش از 3 سطل لبریز، بتن ریخته نشود.
برای اینکه در مورد انواع روشهای حمل مخلوط بتنی بیشتر بدانید به مقاله ” ماشین حمل بتن “ سر بزنید.
- یک میله با قطر 40 میلیمتر برای متراکم کردن یک قسمت مربع با ابعاد 300 میلیمتر کافی است، به شرطی که جای کافی برای قرار دادن میله وجود داشته باشد. در ستونهایی با این ابعاد، میله را باید در مرکز قرار داد.
- اگر در لایههایی به ضخامت 300 میلیمتر مخلوط بتنی میریزید، مطمئن شوید که هر لایه پیش از ریختن لایه بعدی به خوبی متراکم شده باشد.
- همچنین مطمئن شوید که میتوانید سطح مخلوط بتنی را ببینید. برای این کار از چراغ قوه استفاده کنید.
برای مطالعه بیشتر درباره نکات و مراحل اجرای ساختمان حتما به آموزش اجرای ساختمان سر بزنید.
مسیر پیشنهادی مطالعه مقالات آکادمی عمران
با سلام ارتفاع ستون را بدون افزایش لاغری ستون نیم متر افزایش داده ایم . حال چطور می توانیم این افزایش را جبران کرد ؟
سلام در این مورد باید با طراحتون مشورت کنید. از شرایط بارگذاری و تکیه گاهی ستون شما مطلع نیستیم.
سلام وقت شما بخیر
در رابطه با ویبره کردن ستونها طبق نشریه ۵۵ ، آیا این امکان وجود دارد که از ویبراتورهای خارجی برای ستون ها استفاده کرد ؟؟
سلام وقت بخیر.
بله می توان از ویبراتورهای بدنه برای متراکم کردن بتن ستون ها استفاده کرد.
عالی بود مرسی
سلام
بتن فنداسیون و ستونهای روی فنداسیون را نمیشه همزمان بریزیم ؟
همین طور بتن سقف و ستونهای روی اون سقف را؟
سلام، وقت بخیر
گاهی برای بتن ریزی خرپشته همزمان ستون ها و سقف رو بتن ریزی می کنیم. اما برای سایر موارد توصیه نمیشه. چون ستون ها را نمیشه قالب بندی درست و شاقول کرد. قالب رو هواست.
با سلام و احترام
تشکر میکنم از مقالات مفید و کاربردی ای که ارائه میدید.
سلام وقت بخیر
ممنون از حسن نظر شما
با عرض سلام و وقت بخیر
بسیار مقاله مفید و کارآمدی بود،تشکر میکنم از جناب مهندس چمن لاله و دست اندرکاران سایت
سلام میشه بعد چند روز از بتن ریزی ستوان سی و چهل سانت به ستون اضافه کرد ممنون
سلام، وقت بخیر
بتن فعلی ستون گیرش خود را انجام داده و به بتن جدید به خوبی نمی چسبد. اگر طراح اجازه این کار را می دهد و از نظر طول آرماتور انتظار محدودیت ندارید می توان با مضرس کردن سطح بتن قدیم جهت درگیری بیشتر و کاشت آرماتور در صورت لزوم جهت اتصال دو ناحیه جدید و قدیم اقدام کنید.
موفق باشید.
با سلام و خداقوت خدمت عوامل آکادمی عمران لازم دونستم از زحمات شما جهت ارایه مقالات مفید و کاربردی تشکر کنم.
باسلام
خیلی ممنون از لطف و نظر شما
موفق باشید.