معرفی انواع سقف بتنی | صفر تا صد ویژگی و نکات اجرایی سقف های بتنی
سقف یکی از اصلی ترین بخشهای یک ساختمان است و از طرفی به علت تنوع موجود در انواع سقف بتنی، لازم است تا به خوبی با انواع آن آشنا باشیم تا مناسبترین نوع را برای پروژه خود انتخاب کنیم. با توجه به اینکه اجرای سازههای بتنی بسیار رایج بوده و در بیشتر پروژههای مسکونی اسکلت بتنی اجرا میشود در این مقاله به بررسی انواع سقف بتنی میپردازیم.
به طور کلی انواع سقف بتنی را میتوان در 12 نوع تقسیم کرد که در ادامه تمام آنها را ابتدا توضیح داده و سپس نحوه اجرای هر یک را به همراه فیلم آموزشی زیر ذرهبین میبریم. در این مقاله با آکادمی عمران همراه باشید تا با انواع سقف بتنی به خوبی آشنا شوید.
انواع سقف بتنی
انواع سقف بتنی به دو دسته کلی دال بتنی و سیستم تیر و دال تقسیم میشوند. در ادامه ابتدا دال بتنی را بررسی کرده و انواع آن را شرح میدهیم. سپس به سراغ بررسی سیستم تیر و دال رفته و به ریزهکاریهای انواع آن میپردازیم.
- دال بتنی تخت ساده درجا
- دال بتنی تخت ساده پیش ساخته
- دال بتنی تخت قارچی
- دال مشبک وافل
- دال مشبک اینتل دک
- دال مجوف کوبیاکس
- دال مجوف یوبوت
- دال مجوف بابل دک
- دال بتنی پیش تنیده
- سقف تیرچه و بلوک با تیرچه بتنی پیش ساخته
- سقف تیرچه و بلوک با تیرچه بتنی پیش تنیده
- سقف تیرچه و بلوک با تیرچه کرومیت
دال بتنی
به طور کلی به عضوی که ضخامت آن نسبت به ابعاد دیگر کمتر باشد دال گفته میشود. دال بتنی به علت صلبیت بالا و عملکرد لرزهای مناسب یکی از محبوبترین انواع سقفها است. دال بتنی جزء سقفهای یکپارچه بوده و مصالحی مانند بتن و فولاد بیشتر در آن مورد استفاده قرار میگیرند.
به عبارتی میتوان گفت دال بتنی طوری طراحی میشود که بتواند بار ثقلی و بارهای جانبی را به خوبی تحمل و منتقل کند. سقف دال بتنی دارای استحکام زیادی است و با توجه به مصالح تشکیل دهندهاش، وزن بالایی نیز دارد.
ضخامت دال بتنی حدودا به اندازه ۱۰ تا ۵۰ سانتیمتر بوده و یکی از مزایای مهم آن، مقاومت بالا در برابر زلزله است. هرچه دهانه سقف بیشتر شود ضخامت سقف نیز افزایش مییابد به طور کلی برای دهانههای بیشتر از 6 متر توصیه میشود از دالهای بتنی مشبک و مجوف استفاده شود. همچنین سقفهای دال بتنی دارای مقاومت حرارتی و صوتی بالا و همینطور عمر طولانی هستند.
انواع سقف دال بتنی
سقف دال بتنی دارای انواع مختلفی است که در شکل زیر مشخص شده است. در ادامه این بخش درباره تمام انواع سقف بتنی صحبت میکنیم.
• سقف دال بتنی تخت ساده:
منظور از دال تخت ساده، قرارگیری دالها مستقیما روی ستونها و بدون استفاده از تیر است. از این سقف زمانی استفاده میشود که دهانهها کوتاه بوده و بارهای وارد بر سقف زیاد نباشد که در این صورت اجرای دال تخت ساده راحتتر از سیستم تیر و دال بتنی است. از دال تخت ساده به دو صورت درجا و پیش ساخته میتوان استفاده کرد.
• دال بتنی تخت قارچی:
در دال تخت با سر ستون یا دال قارچی با افزایش ضخامت دال در اطراف ستون لنگرهای منفی تکیه گاهی که در مجاورت ستونها هستند کنترل میشوند.
به قسمتی از ستون که ضخامت آن افزایش یافته، سرستون و به ناحیه برجسته دال، کتیبه گفته میشود.
• سقف دال مشبک:
در ادامه بررسی انواع سقف بتنی به دال مشبک میرسیم. دال مشبک دارای ساختار شبکهای و توخالی بوده و به دو نوع معروف وافل و اینتل دک تقسیم میشود. در ادامه ابتدا به سقف وافل پرداخته و سپس اینتل دک را بررسی میکنیم.
بیش از 30 ساعت آموزش حرفهای ولی رایگان دفترفنی و ساختمانسازی
وافل
سقف وافل دارای ساختار مشبک بوده و وزن کمی دارد. همچنین برای مکانهایی که سقف مرتفع با دهانههای بلند دارند استفاده میشود. در صورتی که به دلیل محدودیت معماری امکان ستون گذاری بدر وسط سقف وجود نداشته باشد نیز استفاده از سقف وافل گزینه خوبی خواهد بود.
از کاربردهای سقف وافل میتوان علاوه بر ساختمانهای مسکونی به اجرای آن در نمایشگاهها، ساختمانهای اداری، تجاری و سالنهای کنفرانس اشاره کرد. فیلم زیر را مشاهده کنید تا بهتر با این مورد از انواع سقف بتنی آشنا شوید.
این فیلم و تمام فیلمهایی که در این مقاله مشاهده میکنید بخشی از دوره اجرای ساختمان است. در این دوره گام به گام مراحل اجرای ساختمان از تخریب و گودبرداری تا دیوارچینی و نازک کاری را با فیلمهای کارگاهی و به طور جامع و کامل قرار دادیم. برای مشاهده سرفصلهای آن روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
همانطور که گفتیم این دال بتنی دارای وزن کمی بوده و در اجرای آن به جکهای کمتری نیاز است چرا که وافلها به صورت مستقیم روی زیرسازی سقف قرار میگیرند. برای آشنایی با چگونگی زیرسازی وافل فیلم زیر را از دست ندهید.
سقف وافل به علت سبکی و سهولت اجرا مورد توجه بسیای از طراحان قرار گرفته است. از طرفی از نظر هزینه، این سقف برای پیمانکار مقرون به صرفه خواهد بود.
با توجه به اینکه بتن دارای مقاومت کششی کمی است برای تقویت آن از آرماتور استفاده میکنیم. به این صورت که با استفاده از قالب وافل، بتن در قسمت زیر تار خنثی حذف شده چرا که بتن زیر تار خنثی به کشش افتاده و بتن تحمل کشش ندارد.
چون این نوع دال بتنی مشبک است در نتیجه به بتن و میلگردهای کمتری نیاز داشته و باعث میشود بار مرده دال کاهش یابد. ضخامت وافلها معمولا بین 250 تا 500 میلیمتر بوده و حداکثر دهانه سقف وافل در شرایط خاص میتواند تا 17 متر باشد.
در مقاله سقف وافل به طور کامل درباره این نوع سقف بتنی صحبت کردیم. برای مطالعه آن روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
اینتل دک
این مورد از انواع سقف بتنی از قالبهای اینتل دک که خود از فوم پلی استایرن به همراه بلوک سیمانی زیرین تشکیل شده، ساخته میشود. قالبهای اینتل دک در داخل بتن مانده و به عبارتی در سقف ماندگار میشوند. برای درک بهتر سقف اینتل دک توصیه میکنیم فیلم زیر را مشاهده کنید.
یکی از مزایای اجرای سقف اینتل دک، صاف بودن سطح زیر سقف بعد از باز کردن قالب است. عرض قالب اینتل دک در پاشنه 47 در 47 در 4 سانتیمتر و در قسمت فوقانی 60 در 60 در 13 سانتیمتر است. این ابعاد برای سقف با ضخامت 30 سانتیمتر خواهد بود.
در اجرای اینتل دک ابتدا زیرسازی و قالب بندی انجام شده و سپس بلوکهای تحتانی قرار گرفته و اسپیسرگذاری میشود. در ادامه بلوکهای فوقانی و اسپیسرگذاری آنها انجام شده تا به مرحله آرماتوربندی شبکه فوقانی برسیم. در انتها نیز عملیات بتن ریزی و عمل آوری انجام میگیرد. توجه کنیم که در صورت عدم استفاده از اسپیسر، میلگردهای شبکه در داخل فوم فرو میروند. در مقاله آرماتور بندی سقف نکات آن را به طور کامل بررسی کردیم. برای مطالعه آن روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
سقف دال مجوف یکی از انواع سقف بتنی و جز سیستمهای نسبتا مدرن است. از آنجایی که خود کلمه مجوف به معنی میان تهی است در سقفهای مجوف از المانهایی استفاده میشود که باعث تو خالی شدن سقف میگردد.
اجرای سقف دال مجوف باعث کاهش هزینههای تمام شده اجرای سقف شده لذا استفاده از آن بسیار مورد توجه سازندگان قرار گرفته است. در واقع با قرار دادن المانهای پر کننده درون سقف، بخشهایی از سقف، خالی از بتن میشود در نتیجه بار مرده سقف کاهش مییابد. این مسئله اهمیت بالایی دارد چرا که نیروی زلزله وارد بر یک سازه، ضریبی از وزن آن است. از طرفی کاهش بار مرده سقف باعث افزایش مقامت آن در برابر زلزله خواهد شد.
همچنین کاهش بار مرده سقف، سبب میشود تا امکان اجرای دال در دهانههای بلندتری ایجاد شود. به طور کلی برای ساخت سقف مجوف به مصالحی از جمله المانها پر کننده، بتن و میلگرد نیاز است.
انواع سقف دال مجوف به سه دسته معروف کوبیاکس، یوبوت و بابل دک تقسیم میشود که در ادامه آنها را بررسی میکنیم. البته لازم است اشاره کنیم که تفاوت یوبوت، بابل دک و کوبیاکس در المان پرکننده هسته مرکزی بتن است. معمولا برای پرکردن هسته مرکزی بتن در دالهای مجوف از المانهای پرکننده از جنس پلی پروپیلن استفاده میشود که در سقفهای یوبوت، مکعبی شکل، در سقفهای بابل دک، کروی و در سقفهای کوبیاکس، بیضی شکل هستند.
کوبیاکس
سقف کوبیاکس، یکی از انواع سقف بتنی مجوف است. سقف کوبیاکس مانند دیگر انواع سقف مجوف با قرار گرفتن المانهای پر کننده در سقف باعث کاهش بتن میشود. این کار باعث سبکتر شدن سقف و در نتیجه کاهش بار مرده آن خواهد شد. از طرفی میتوان از این دال بتنی در دهانههای بلندتر استفاده کرد.
برای آشنایی بهتر با سقف کوبیاکس مشاهده فیلم زیر را از دست ندهید.
به عبارتی میتوان گفت سقف کوبیاکس یک دال تو خالی و مسطح است که در دو جهت توسعه مییابد. در این روش، بتنی که در وسط یک دال معمولی قرار گرفته و به عملکرد سازهای کمکی نمیکند را حذف میکنیم.
اجزای سازنده سقف کوبیاکس عبارتند از:
- بتن
- شبکه مش فوقانی و تحتانی
- ماژولهای قفسهای همراه با گویهای پلاستیکی از جنس پلی اتیلن یا پلیپروپیلن
در صورتی که مایل هستید تمام نکات و ریزهکاریهای کوبیاکس را بدانید. روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
یوبوت
سقف یوبوت نیز از انواع سقف بتنی بوده و نوعی دال مجوف است. برای اجرای این سقف ابتدا زیر دال، یک قالب تخت بسته شده و سپس شبکه آرماتورها در پایین دال نصب میشوند. در مرحله بعد قالبهای یوبوت که مکعب مستطیلی شکل هستند بر اساس نقشه اجرایی در جای خود قرار گرفته و آرماتوربندی در بالای دال انجام میشود. در ادامه بتن ریزی اولیه انجام شده سپس به عنوان لایه تکمیلی لایه دوم بتن ریخته میشود. در نهایت بعد از تکمیل بتن ریزی قالبهای کف باز میشوند.
توصیه میکنیم برای آشنایی بیشتر با سقف یوبوت فیلم زیر را مشاهده کنید. برای مطالعه بیشتر درباره سقف یوبوت روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
بابل دک
سقف بابل دک (Bubble Deck) نیز نوعی دال مجوف است که المانهای پرکننده آن کروی شکل هستند. استفاده از این سقف بتنی سبب کاهش 35 درصدی وزن مرده ساختمان شده و از طرفی به علت وزن کمتر باعث بهبود عملکرد سقف در برابر زلزله خواهد شد.
همچنین کم بودن وزن ساختمان در این مورد از انواع سقف بتنی باعث میشود تا امکان اجرای بلندتر دهانههای اسکلت وجود داشته باشد. در این سقف توزیع بار از دو طرف صورت میگیرد لذا بابل دک نوعی دال دو طرفه محسوب میشود.
برای آشنایی بهتر با سقفف بابل دک فیلم زیر را مشاهده کنید.
همانطور که در فیلم بالا مشاهده کردید این سقفها از بتن، پانلهای قفسهای به همراه گویهای پلاستیکی از جنس پلی اتیلن یا پلیپروپیلن، مش تحتانی و فوقانی، آرماتورهای عرضی و میلگرد دوخت تشکیل شده اند.
آرماتورهای عرضی در سقف بابل دک دارای قطر 6 میلیمتر و از نوع بدون آج هستند که از قبل به وسیله جوش CO2 در پانلها قرار داده شده و از آن برای ایجاد فاصله بین مش فوقانی و تحتانی استفاده میشود.
میلگردهای مش فوقانی و تحتانی معمولا از نوع میلگرد A2 بوده و به نوعی نگهدارنده اعضای پر کننده کروی شکل هستند. این میلگردها باعث تثبیت گویها کروی شکل در جای خود میشوند. در صورتی که مایل به دریافت اطلاعات بیشتری از سقف بابل دک هستید روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
• دال بتنی پیش تنیده:
سیستم دال بتنی پیش تنیده یکی از انواع سقف بتنی است که برای کاهش ضخامت سقف به اجرای آن میپردازند. اجرای این سقف به نیروی متخصص و ماهر نیاز داشته لذا هزینه آن نسبت به سایر روشها بالاتر است. البته در دهانههای تحت بارگذاری یا بلند، اجرای این نوع دال بتنی منطقی بوده و توجیه اقتصادی دارد.
پیش از مطالعه ادامه این بخش فیلم زیر را مشاهده کنید تا بهتر با سقف پیش تنیده آشنا شوید. همچنین برای مطالعه تمام ریزهکاریهای این مورد از انواع سقف بتنی با کلیک روی لینک آبی رنگ به مقاله مربوط به آن بروید.
در دال بتنی پیش تنیده به علت فشار مضاعفی که به بتن وارد میشود، مقداری از تنشهای کششی خنثی شده و این مسئله باعث افزایش باربری مقطع خواهد شد.
در واقع منظور از پیش تنیدگی ایجاد تنش فشاری ثابت و دائمی در یک عضو بتنی است که آن را به شکل دلخواه و به اندازه مورد نیاز ایجاد میکنند. با این کار مقداری از تنشهای کششی در این المان در اثر تنش فشاری خنثی شده و در نتیجه مقاومت باربری عضو مورد نظر افزایش مییابد. تنش فشاری دائمی به این صورت اجرا میشود که قطعه فولادی به طور کامل در بتن قرار داده شده و با کشیدن و مهار کردن آن در دو طرف عضو، به مقطع بتنی تنش فشاری وارد میشود.
البته توجه کنید اعمال نیروهای پیش تنیدگی به دو روش انجام میشود. پیش تنیدگی پس از بتنریزی یا پس کشیده و پیش تنیدگی پیش از بتن ریزی یا پیش کشیده.
سیستم دال بتنی پیش تنیده از اجزایی مانند کابل، غلافهای گالوانیزه، قطعات شیپوری، صفحات مهاری (صفحه گوه) و گوهها تشکل شده و دارای ضخامتی به اندازه 10 تا 50 سانتیمتر است.
سیستم تیر و دال
در بررسی انواع سقف بتنی در این مقاله ابتدا به دال بتنی پرداخته و تمام انواع آن را بررسی کردیم. همانطور که در ابتدا گفتیم انواع سقف بتنی به دو دسته دال بتنی و سیستم تیر و دال تقسیم میشوند. در این بخش انواع سیستم تیر و دال را بررسی میکنیم.
در این سیستم تیرهایی در دو یا چهار طرف دال قرار دارند که بار را از سقف به ستون منتقل میکنند. تیر و دالها میتوانند در یک یا دو راستا قرار بگیرند که این موضوع بستگی به ابعاد و نحوه قرارگیری تکیه گاهها دارد.
سیستم تیر-دال دو حالت دارد که عبارتند از:
1) سیستم تیر-دال دو طرفه:
زمانی که پشتیبانی از یک دال به واسطه تکیه گاههایی در چهار ضلع آن تأمین شود و نسبت دهانه بزرگتر به دهانه کوچکتر آن کمتر از دو باشد، انتقال بارها در هر دو راستا اتفاق میافتد و فرض میشود که دال دو طرفه است.
در دال های دو طرفه آرماتورها هم در راستای دهانه بزرگتر و هم در راستای دهانه کوچکتر نیاز هستند. لذا برای دال های دو طرفه از مشهای مربعی استفاده میشود.
2) سیستم تیر-دال یک طرفه:
در سیستم تیر-دال یک طرفه در دو طرف دال، تیر وجود دارد و بارها از یک راستا منتقل میشوند. به طور کلی در صورتی که نسبت طول به عرض دال بیش از 2 باشد، میتوان آن را یک طرفه در نظر گرفت.
در دالهای یک طرفه آرماتورها تنها در راستای دهانه کوچکتر مورد نیاز هستند. اما در جهت عرضی نیز به دلیل کنترل تنشهای حرارتی و جلوگیری از ترک در دال، حداقل آرماتور اجرا میشود.
سیستم تیرچه بلوک از این نوع است زیرا در آن بارهای وارد به کمک تیرچهها در یک راستا به تیرهای ابتدایی و انتهایی منتقل میشوند.
یکی از انواع سقف دال بتنی با سیستم تیر-دال یک طرفه، سقف تیرچه بلوک است که در ادامه بیشتر بررسی میکنیم.
تیرچه بلوک
در بررسی انواع سقف بتنی به سقف تیرچه بلوک میرسیم. سقف تیرچه بلوک به علت سرعت اجرای بالا و هزینه نسبتا پایین، انتخاب بسیاری از سازندگان در پروژههای مختلف است. منظور از تیرچه همان تیر فرعی است و عملکرد آن به این صورت است که بتن زیر تار خنثی به کشش میافتد و از آنجایی که بتن دارای مقاومت کششی بسیار کمی است فقط باعث میشود تا وزن دال زیاد شود. لذا با قرار دادن بلوکها بین تیرهای فرعی که نقش قالب پرکننده را ایفا میکنند، بتن این بخشها را حذف میکنیم.
وزن بلوکها و بتن پیش از گیرش آن به کمک پایههای موقت تحمل شده و پس از گیرش نیز از طریق تیرچههای بتنی به تیرهای اصلی سازه منتقل میگردد.
در فیلم زیر اجرای سقف تیرچه بلوک را به طور کامل و در کارگاه توضیح دادیم.
برای آشنایی بیشتر با تیرچه بلوک به بررسی تیرچه که مهمترین جزء این المان است میپردازیم. برای مطالعه بیشتر درباره سقف تیرچه بلوک روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
تیرچه المانی است که بار وارد شده به سقف را به تیرهای اصلی منتقل میکند. تیرچه در واقع یه عضو پیش ساخته است و از بتن و فولاد ساخته میشود. اما بارگذاری تیرچهها چگونه است؟ در جواب به این سوال باید اشاره کنیم که بارگذاری تیرچهها در دو مرحله انجام میشود:
مرحله اول) در ابتدا و هنگام حمل و نقل، تیرچه فقط بار ناشی از وزن خود را تحمل میکند و در زمان اجرا نیز وزن مرده سقف یعنی وزن تیرچه، بلوک، بتن درجا و همچنین وزن افراد و تجهیزات بتن ریزی را که در حد فاصل شمع بندیها هستند تحمل خواهد کرد.
مرحله دوم) در مرحله بعد و پس از گیرش بتن پوششی که روی بلوکها اجرا شده و همینطور جمع آوری شمعها، تیرچه نیرو را همانند یک عضو خمشی سقف تحمل میکند. در مقاله بتن ریزی سقف تیرچه بلوک به نکات این عملیات پرداختیم. برای مطالعه آن روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
تیرچهها در دو نوع تولید میشوند: تیرچه بتنی و تیرچه کرومیت (فلزی با جان باز). تیرچه بتنی شامل دو نوع تیرچه پیش ساخته خرپایی و تیرچه پیش تنیده میشود. در ادامه به بررسی این تیرچهها میپردازیم.
• تیرچه بتنی پیش ساخته خرپایی
این نوع یکی از انواع سقف بتنی است که استفاده از آن به نسبت بقیه سقفها در ایران رایجتر است. تیرچه پیش ساخته خرپایی در واقع از خرپای فولادی و پاشنه بتنی تشکیل شده و اگر برای بتن ریزی پاشنه آن از قالب ماندگار سفالی استفاده شود، آن را تیرچه فندوله دار میگویند. استفاده از تیرچه فندوله دار در ساخت ساختمان ممنوع است.
تیرچه پیش ساخته خرپایی از میلگردهای کششی، تقویتی، آرماتورهای کمکی اتصال و بتن پاشنه تشکیل شده است. میلگردها به یکدیگر جوش داده شده و به شکل مثلث میشوند و ایستایی لازم برای حمل و نقل و اجرا را تامین میکنند.
همچنین لازم است فولاد مورد استفاده برای ساخت خرپا، دارای مدول ارتجاعی کافی بوده و همچنین جوش پذیری خوبی داشته باشد.
• تیرچه پیش تنیده
یکی دیگر از انواع سقف بتنی سقف تیرچه پیش تنیده است. از آنجایی که سقف تیرچه بلوک را برای دهانههای نهایتا 8 متری اجرا میکنند، برای دهانههای بزرگتر لازم است از تیرچه پیش تنیده استفاده کنیم. پیش از مطالعه ادامه این بخش فیلم زیر را درباره تیرچه پیش تنیده مشاهده کنید.
همانطور که در بخش دال پیش تنیده گفتیم، پیش تنیدگی با ایجاد یک تنش فشاری به صورت دائمی در عضو بتنی صورت میگیرد. این تنش فشاری نیز با کشیدن و مهار کردن آرماتورها ایجاد میشود.
به عبارتی میتوان گفت تیرچه پیش تنیده بخشی از سطح مقطع سقف نواری بوده و در هنگام تولید آن آرماتورها تحت فشار قرار گرفتهاند تا پس از بتن ریزی و گیرش بتن به آرامی میلگردها رها شده و تنش فشاری در آنها ثابت بماند.
مقدار پیش تنیدگی باید طوری باشد که تیرچهها در هیچ یک از مراحل حمل و نقل، نصب، بتنریزی و در انتها در اثر بارهای بهرهبرداری ترک نخورند. همانطور که در تصویر مشاهده میکنید سطح مقطع تیرچه پیش تنیده به شکل آی ساخته میشود تا بلوکهای دو طرف در محل مناسب خود نصب و به اصطلاح در پاشنه قرار بگیرند. به طور معمول تیرچههای پیش تنیده در طول 8 تا 12 متری تولید میگردند.
در بعضی از انواع تیرچه پیش تنیده، قبل از بتن ریزی آرماتورهای عرضی را مانند یک U برعکس داخل بتن قرار میدهند. علت این کار دو مورد است یکی اینکه مقاومت برشی در انتهای تیر تقویت شود و دیگری اینکه گیرههایی برای حمل و نقل آن روی تیرچه داشته باشیم.
البته توجه کنید از آنجایی که تنش کششی کابلها بیشتر از میلگردها است برای دهانههای بلندتر از کابل استفاده میکنیم.
• تیرچه کرومیت (تیرچه فلزی با جان باز)
آخرین مورد از انواع سقف بتنی که آن را بررسی میکنیم تیرچه کرومیت یا تیرچه فلزی با جان باز است. تیرچه کرومیت نوعی تیرچه فلزی است و تفاوت آن با نوع بتنی در آهنی بودن پاشنه آن است. یکی از ویژگیهای مثبت استفاده از این نوع تیرچه، امکان بتن ریزی چند سقف به صورت همزمان است که این مزیت باعث میشود تا در هزینهها صرفه جویی شود. فیلم زیر را مشاهده کنید تا بهتر با تیرچه کرومیت آشنا شوید.
در اتصال تیرچه کرومیت به تیر بتنی نکاتی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید. اگر مایل به مطالعه بیشتر در این زمینه هستید، مقاله اجرای سقف تیرچه بلوک در اسکلت فلزی را از دست ندهید. برای مطالعه آن روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
در صورتی که بخواهیم از تیرچه کرومیت در اسکلت بتنی استفاده کنیم، برای اتصال تیرچه کرومیت به تیر بتنی لازم است بال تحتانی تیرچه روی قالب چوبی یا فلزی قرار بگیرد.
اگر در این حالت ارتفاع تیرها بیش از تیرچه باشد باید تیرچه کرومیت را روی قالب آویز تیر بتنی قرار دهیم تا آن را در داخل تیر مهار کنیم.
جمع بندی
برای انتخاب سقف بتنی انتخابهای زیادی خواهیم داشت که برای بهترین انتخاب لازم است با انواع سقف بتنی آشنا باشیم. انواع سقف بتنی شامل مواردی از جمله وافل، اینتل دک، کوبیاکس، یوبوت و غیره میشوند که هر کدام دارای مصالح و روش اجرایی مخصوص به خود هستند. در این مقاله تمام انواع سقف بتنی را بررسی کرده و برای درک بهتر فیلم اجرای آنها را آوردهایم.
در انتهای این مقاله امیدواریم به خوبی با انواع سقف بتنی آشنا شده باشید. در صورتی که در این مورد سوالی دارید میتوانید آن را در بخش دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.
مسیر پیشنهادی مطالعه مقالات آکادمی عمران
خیلی عالی گفتین
سلام وقت بخیر
خوشحالیم که براتون مفید بوده
تو زمینه عمران بهترین هستین
سلام وقت بخیر.
از لطف شما ممنونیم.